Diagnoza - sypie się maglownica?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Kamil K
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Diagnoza - sypie się maglownica?

Post autor: Kamil K »

Witam

1.4 AEX - wersja z wspomaganiem

Moja usterka polega na tym że podczas zawracania z normalna predkością na dołach np twardym śniegu słychać wyraźne "gruchotanie", dźwięk podobny do walniętego przegubu. Problem występuje tylko podczas skręcania i tylko na nierównym podłożu. Gdy robię taki sam szybko np skręt w lewo po równym to jest cisza.
Dodam że mam już mały problem z maglownica ponieważ gdy parkuje i skręcam np w miejscu lub wyjeżdżam i mam skręcona kierownice to słychać stukanie właśnie z okolic maglownicy. Gdy szukalem przyczyny jakis czas temu to natknąłem sie pęknięta gume na maglownicy wiec pewnie z tad to stukanie. Teraz doszło chrobotanie i mysle że to tez wina maglownicy.
Wg. mnie odpada:
- przegub (podczas skręcania mocnego z gazem na równej drodze ten problem nie występuje a napewno byloby slychac jesli by to byl przegub)
- lozysko i guma na mcpersonie (na prostej drodze cisza)

Co o tym myślicie?

Lepiej dac maglownice swoja do regeneracji czy używkę wsadzić żeby było taniej?:)
Awatar użytkownika
Kamil K
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Kamil K »

Widze że nikt nie miał pomysłu co się tłukło. Okazało się że sworzeń wahacza był w stanie agonalnym. Po wymianie od razu cisza :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”