Bzykacz Polo 6N by airnox

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
airnox
Newbie
Newbie

Bzykacz Polo 6N by airnox

Post autor: airnox »

Witam! Jako, że moje plany uległy zmianie to postanowiłem zaprezentować autko i się ogólnie ;) Polo zupełnie w planach nie było. Jest to mój drugi samochód - pierwszym było audi 80 B2a (też klubowe - klub audi80.pl i audi-b2.pl, na kilku spotach Opolskiego oddziału A80 się nawet pojawiło...). Niestety audica poświęciła się ratując życie mi i mojemu tacie (cała historia jak i opis autka tu -> LINK). Ale żyje się dalej i teraz jest Polo 6N od pierwszego właściciela zakupione. Przejechane już miało ~240tyś km. Na razie służy do przemieszczania się z punktu A do B... Ciągle szukam tego czegoś w tym małym miejskim autku... Może brać polo pomoże coś znaleźć ;) Tym nie mniej postanowiłem zaprezentować autko. Przez rodzinę i dziewczynę ochrzczony jako bzykacz ;)

Polo 6N z pakietem komfort

Model: Polo 6N 1997 z pakietem komfort
Silnik: 1.0 AER
Moc: 50KM
Kolor: zielony (oznaczenie pewnie jest gdzieś, znajdę to uzupełnię)

Zdjęcie miało być, ale internet i fotosik/imageshack się wypięły i nie działają mi... jutro powalcze z tym i wrzucę zdjęcia ;)

Wyposażenie:
Całkowita seria... Kierownica bez airbag'a, ale trójramienna, fotele z regulacją wysokości, regulacja wysokości kierownicy, jakieś radio...

To Do:
-wszelkie purchle od rdzy, odrapania, otarcia... jednym słowem uporać się z nimi, bo mimo młodego wieku to auto jest niczym polonez - niby pomalowany a jednak purchle wychodzą...
-wymiana głośników - seryjne są chyba oba a jeden na 100% uszkodzony
-wymiana/naprawa (jeszcze nie wiem) tylnej wycieraczki bo nie działa a podłączona do zasilania powoduje potężne obciążenie (zacięta/spalona/zatarta...)
-wyczyszczenie środka do porządku
-ogólna poprawa wizualna autka
-wyciszenie -bo słychać wiatr przez uszczelki drzwi...
-wymiana reflektora przedniego, bo jest pęknięty
-kilka kosmetycznych na razie mini napraw pod maską typu dokręcenie pokrywy zaworów po remoncie, wymiana wężyka od filtru (przez niego przepustnica mi się zacięła na autostradzie, bo wężyk zachaczył o przepustnicę...)...
-pewnie jeszcze wiele innych rzeczy się znajdzie do zrobienia...

Bzykacz się spisuje na razie, ostatnio na autostradzie mnie mile zaskoczył - pojechał 150, choć szkoda mi było go tak żyłować. Ale coś za coś... Spalił sobie lekką ręką 7L/80km... Jazda po Wrocławiu pochłania koło 6L a w trasie 5L, rekordem było ~4.9L/100km ale to jazda ciągle jedną prędkością. Olej zalany 10w40 mobil1. To chyba wszystko jak na razie.

Oto kilka zdjęć zrobionych dzisiaj z rana ;) sorry za lekkiego brudasa ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

...:::26-03-2011:::...
W końcu rozkodowałem dokładnie co mam w autku ;) Oto lista:
- National sales program Poland
- Component parts set without country-specific design requirement
- 5-speed manual transmission
- Tires 205/60 R16 92V optimized rolling resistance
- Battery 175 A (36 Ah)
- 4-cylinder gasoline engine 1.0 L/37 kW MVEG 2 base engine is T3M
- Standard front seats with integrated storage trays
- Power brake
- Space-saving spare wheel
- Sports steering wheel (hollow rim)
- Wheel center cover
- Right exterior mirror: convex, adjustable from inside
- Left exterior mirror: non-speherical, adjustable from inside
- 4-cylinder gasoline engine 1.0 L unit 030.L (aluminum)
- Foldable trunk cover
- Rear spoiler
- Alternator 70 A
- Drum brakes, rear
- Disc brakes, front

Pozdrowienia
airnox
Ostatnio zmieniony 26 mar 2011, 18:17 przez airnox, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

fajnie, ale przydałyby sie zdjecia :) oczywiscie w formie miniaturek
a
airnox
Newbie
Newbie

Wczoraj technika mnie pokonała... Wrzucam tymczasowo jedno zdjęcie - jeszcze z zimy a dzisiaj zrobię jakieś i podeślę ;)

Obrazek

Pozdrowienia
C
Chmieluss
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Chmieluss »

hahaha zaszalałeś z tą fotą :crazy:
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

z tej jednej fotki co wrzuciles wnioskuje ze masz jasny odcien zielonego = ladny kolorek ;) ale chlapacze to sciagnij bo wydaje mi sie ze masz zamontowane:)
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

za mało widać na tym zdjęciu.
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

airnox no to i witam z Opolszyzny. :oki: Ten dzwonek faktycznie nieciekawy był.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

gratuluje Polówki, oby autko dobrze slużyło :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
a
airnox
Newbie
Newbie

Potężny silniczek aż kusi do rajdowej jazdy... taaa... Choć jak go przycisnąć to potrafi dać trochę radości z jazdy to szkoda go trochę... No i kieszeń boli... Jeden chlapacz zdjęty przez wysoki krawężnik (o dziwo nikt go przez tydzień nie chciał xD). W planach... Poza tym co napisałem to jeszcze może wymiana foteli na mniej "zjeżdżone" i dorzucenie ABSu czy wspomagania, choć to silniczek 1.0 więc pozostaje pytanie czy jest sens... w lecie klima by się przydała, ale chyba nie było 1.0 z klimą. Tutaj strzelam totalnie, gdyby była to audica 80 B2a to bym wiedział na 100% (strasznie mi się podoba ten model i zgłębiałem jego tajniki, ale stało się jak stało i na nowo trzeba się uczyć nowego autka)... Wiem czego nie będę robił:
- obniżał
- utwardzał
Uwielbiam wygodną jazdę. Dynamiczną i czasem szybką też ;) ale komfort i wygoda przede wszystkim.

Pozdrowienia
airnox
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

[quote=""airnox""]Wiem czego nie będę robił:
- obniżał
- utwardzał[/quote]

Kazdy tak mowi. :crazy: a potem raz obnizysz i chcesz wiecej i wiecej :piwo: :grin:
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
a
airnox
Newbie
Newbie

Na 100% nie obniżę ;) Ma być przede wszystkim komfortowo - wygodne fotele, cicho, przyjemnie... Czyli jeszcze bardzo daleka droga przede mną... Pierwsze co, to wymiana silniczka wycieraczki tylnej i głośników w podszybiu. W weekend siądę trochę przy aucie i wyczyszczę, wysprzątam - takie wiosenne porządki ;) Przy okazji zobaczę co jeszcze jest "to do".

Pozdrowienia
airnox
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

airnox są zestawy jak np. H&R comfort kit nastawione na jak najmniesze obniżenie komfortu mimo obniżenia :)
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
a
airnox
Newbie
Newbie

Bzykacz wyczyszczony w środku (na zew. nie, bo pada śnieg i wiadomo...) :) Zrobiłem też mini przegląd co jeszcze trzeba zrobić. No wyszło:
- wymienić kopułkę i palec rozdzielacza
- kupić separator antenowy (swoją drogą ciekawe skąd taka nazwa a nie np. zasilacz wzmacniacza antenowego...)
- odkręcić i spasować do porządku zderzaki, dokładki

Kopułkę i palec tymczasowo przeczyściłem i już jest troszkę lepiej, ale jest mocno wypalone i w tym tygodniu wymienię komplet.

O takim obniżaniu nie wiedziałem ;) ale po kolei wszystko :)

Pozdrowienia
airnox

...:::UPDATE:::...
Mały update i dodanie spisu wyposażenia Tylko myślałem, że spoiler to lotka będzie a tu nie widzę... Czyli gdzie on jest?
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

airnox po vinie pokazuje to co było montowane w fabryce, więc może ktoś zdjął :) Albo ponieważ z tego co widzę masz poliftowego 6n, więc może to lekkie zintegrowane wyprofilowanie tylnej klapy nad szyba ktoś potraktował jako spojler ;)
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
a
airnox
Newbie
Newbie

Możliwe, że ktoś tak potraktował... Swoją drogą - zaczęło się zbieranie gratów :) Grzane lusterko kierowcy już jest. Kwestia czasu i będzie od pasażera. Po lusterkach, kolejnym zakupem będą głośniki ;) I tu pytanie - JBL czy alpine? JBL kojarzy się jakoś z jakością i wykonaniem głośników a alpine bardziej ze wzmacniaczami...

Pozdrowienia
airnox
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane/ kasacja”