[9n] brak wspomagania,swiecace kontrolki,problem z rozruchem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
driver72
Newbie
Newbie

[9n] brak wspomagania,swiecace kontrolki,problem z rozruchem

Post autor: driver72 »

Witam.Moja zona ma polowke 1.2 i sporo problemow.Zaczelo sie od padnietej pompy wspomagania.Nasza wina,ze jej nie wymienilismy.Od jakiegos czasu do zapalajacej sie kontrolki wspomagania dolacza check engine a od paru dni zona zauwazyla,ze czasem podczas odpalania silnik nie chce krecic.Lapie dopiero za ktoryms razem.Przeszukiwalem to forum,ale wszystko co znalazlem nie do konca pasuje do naszych problemow.Czy powodem moze byc pompa wspomagania,czy moze fakt,ze auto jest z poczatku produkcji?
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Uważam że pompa wspomagania niema nic wspólnego do silnika choć auto jest na CAN-ie więc różnie to może z tym być. Pompa wspomagania pewnie raz działała a raz nie, a w zwłaszcza duże mrozy to pewnie wogóle nie "zaskoczyła"- jest prawdopodobnie w niej wilgoć i to dlatego. Co do kręcenia rozrusznikiem to wydaje mi się że pewnie cewka w rozruszniku szwankuje. Natomiast check engine to loteria-podepniesz auto pod komputer a wtedy wszystko będzie jasne.
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
m
misiekkow
Newbie
Newbie

Post autor: misiekkow »

Witam, u siebie mam podobnie, ale wróżką nie jestem może być coś innego. U mnie pada cały czas jakaś częśc od elektryki co jest miedzy zapłonem a wtryskiem, jak dobrze pamietam i właśnie przez to mam problemy z odpalaniem i mi muli na zimnym przy niskich obrotach. Jak znajde wydruk z VAGa to wkleje
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Misiekkow z tego co widze to masz Tdi i to pewnie silnik ASZ więc nie kojarze tego co piszesz o tym silniku. Pisząc o odpalaniu miałem na myśli rozrusznik tylko wtedy gdy nie daje żadnych oznak życia tzn. gdy nie "kręci'. Coś autor tego postu się nie odzywa. Czyżby poradził sobie z usterkami?!?!
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
d
driver72
Newbie
Newbie

Post autor: driver72 »

Coś autor tego postu się nie odzywa. Czyżby poradził sobie z usterkami?!?!

Odzywa sie,odzywa :D Nie odzywalem sie,bo nie mialem nic do powiedzenia.VAG pokazal blad cewki i czujnika temperatury.Wczoraj powymienialem wszystkie cewki,dodatkowo czujnik temperatury wody.Wyglada,ze jest ok.Nic sie nie pali,nie faluja obroty.Najwazniejsze,ze wspomaganie nie szwankuje.Jezeli jest elektryczne to moze lapal gdzies blad z cewki?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”