Witam. Chcę do mojej Polówki założyć felgę 15" i max szer. 7", opona 195/45. Przeczytałem chyba wszystkie wątki na temat felg w tym dziale. Dodam, że Polo ma zawias -35/-40 (amorki Ta-Technix o skróconym skoku o 25mm), silnik 1.4 (60KM).
I tu mam kilka pytań:
1. Jak wygląda sprawa obcierania podczas jazdy/skręcania?
2. Jak taka szeroka opona wpłynie na prowadzenie samochodu?
3. Czy osiągi przy takiej szerokiej oponie będą znacząco odczuwalne?
4. Jeśli nie 15", to może 14"?
Proszę o konkretne wypowiedzi.
PS. Trochę mnie to będzie kosztowało, więc potrzebuję porady.
"...reggae jest radością, rzeczywistość to zły sen..."
- Vavamuffin
W sumie podpinam się pod temat z tą różnica ze mam ori zawieszenie.
Przy tak szerokich kapciach i przy lekkiej masie auta na koleinach będzie Cię nosić a przy takim niskim profilu opony stracisz znacząco na komforcie. spalanie napewno wzrosnie poprzez większe opory toczenia ale nieznacznie. Co do spasowania tego w nadkolu to nie mam pojęcia
chce pomalowac oryginalne felgi od 6n ale zeby sie grały z kolorem samochodu. moja pola jest czerwonego koloru. myslalem o czarnym i czerwonym pasku. mam juz czarny znaczek z przodu i z tylu i napis polo tez na czarno.
[quote=""PMRudy""]Witam. Chcę do mojej Polówki założyć felgę 15" i max szer. 7", opona 195/45. Przeczytałem chyba wszystkie wątki na temat felg w tym dziale. Dodam, że Polo ma zawias -35/-40 (amorki Ta-Technix o skróconym skoku o 25mm), silnik 1.4 (60KM).
I tu mam kilka pytań:
1. Jak wygląda sprawa obcierania podczas jazdy/skręcania?
2. Jak taka szeroka opona wpłynie na prowadzenie samochodu?
3. Czy osiągi przy takiej szerokiej oponie będą znacząco odczuwalne?
4. Jeśli nie 15", to może 14"?
Proszę o konkretne wypowiedzi.
PS. Trochę mnie to będzie kosztowało, więc potrzebuję porady.[/quote]
Ja mam teraz felgi szerokosc 7J na oponie 195/50 glebe mam -40 i nic mi nie obciera moze jak parkuje i czasami musze dokrecic na maksa to leciutko obetrze ale to nawet nie tak zeby niszczylo opone, moim zdaniem samochod plynie po drodze nie sciaga na zakretach lepsze prowadzenie, do osiagow n9ie widze wielkiej roznicy np. na 14 jade 180 a na tych 175 wiec wielkiej nie ma roznicy, mam zamiar teraz zakladac 16' 7,5 195/40 wiec mysle ze bez obaw mozesz pakowac 15:)
,,Bez strachu sie poruszam, nikogo nie unikam, chyba ze lobuzy no to unik szybko znikam"
Byl Golf III GTI XX Jahre Wloskie 16v http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=318886
Jest POLO 6N2 1.4 Match[/color]
[url=htt
Witam. W dalszym ciągu nie kupiłem 15". Zamierzam to zrobić jeszcze w tym miesiącu, ale mam kilka typów i nie wiem co wybrać. Doradźcie coś. Ogólnie podobają mi się felgi takie jak na poniższych linkach. Co sądzicie o tych ATS Cup? Dobre są? Jak to będzie na aucie wyglądało?
Co do parametrów felg:
- 4x100,
- otwór centralny 57mm,
- ET max 35, albo 38+pierścienie,
- szerokość 6,5-7"
- średnica 15"
PMrudy jak dla mnie najfajniejsze te z ostatniego linku poza tym jak gościu napisał nie były jeżdżone na aucie więc raczej pewne, ze są proste.
Co do ATS Cup to sam się zastanawiałem nad ich kupnem i uważam ze do 6nki jednak tak bardzo nie pasują, chyba ze przy konkretnej glebie
PMRudy
ja mam te nr 1 tylko ze na oponie 195/55 r15 jazda fenimenalna tylko ze spalanie ciót wieksze ;P ale wg mnie sa super a z tego co tu widze to ta opona raczej ci nie wiejdzie pod nad kole musiał bys zmnienic opony na nizszy profil. alusy wyglądaja super z reszta sam mozesz ocenic wejdz na moje autko
Witam wszystkich, poradźcie czy pomalowanie oryginalnych dekielków pod kolor auta tj na biało a znaku VW na czaro nie będzie wiochą? Poniżej fotka zmodyfikowana w paint: http://img199.imageshack.us/i/imgvw.jpg/