Szukałem i albo nie potrafię albo nie ma postu z zalecanymi olejami do AUD.Jaki Olej będzie najlepszy czy CASTROL czy MOBIL
Teraz mam w silniku Mobil 1 5W-50 Full Syntetic a teraz chcę zmienić na 5W-40 tylko jaki będzie najlepszy.O normach oleju dla mojego silnika nie mam pojęcia więc Was proszę o pomoc.
Polecam Valvoline MaxLife 10W40, jeden z najlepszych półsyntetyków. Jeżeli zaczął Ci brać olej, to posłuchaj rady kolegów którzy pisali wyżej, że czas przejść na półsyntetyk bo lepiej pewnie nie będzie.
[quote=""Grzela300""]Polecam Valvoline MaxLife 10W40, jeden z najlepszych półsyntetyków. Jeżeli zaczął Ci brać olej, to posłuchaj rady kolegów którzy pisali wyżej, że czas przejść na półsyntetyk bo lepiej pewnie nie będzie.[/quote]
Też polecam ten olej - lałem go do starego Mietka i dużo lepiej się na nim sprawował. Przestał brać olej i nie kopcił (może po prostu zbieg okoliczności).
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się!
Kupiłem polo i nie wiem jaki olej jest zalany, a chcę go wymienić. I tu pytanie na jaki olej ? Samochód to polo 1.4 16v (75 koni) z 2002 r. i przebiegu 140 tysięcy km. Teraz nic oleju nie bierze i wszystko chodzi cicho. Jaki olej będzie odpowiedni ?
Ps. szukałem w wyszukiwarce, ale znalazłem tylko odpowiedzi dotyczące tdi. Pozdrawiam i dzięki za cenne rady.
Najprościej to jedź do dobrego mechaniora (tylko naprawdę dobrego) a organoleptycznie podpowie Ci czy to full czy semi, a później wybierz sobie markę którą sam dobrze znasz np Mobil.
Słuchajcie o co może chodzić z przeceną oleju ELF STI 10W/40 w markecie z 99PLN na 49PLN :?:
Warto się takim olejem zainteresować czy lepiej odpuścić :?:
Witam mam polo 2f 1.3 full wtrysk i aktualnie mam zalany olej General Motors (GM) 15w40, bo miałem okazję go kupić tanio od znajomego, ale teraz chcę kupić jakiś lepszej firmy oczywiście też 15w40. Co sądzicie jakiej firmy? Castrol? Mobil? ( słyszałem że silniki go bardziej biorą, pewnie niektóre tylko), liqui oil może? nie wiem na jaki się zdecydować.
[quote=""mannkis""]co sie stanie jak dolalem niechcacy oleju do silnika do zbiornika z ropa.oleju bylo ok 100 150 ml[/quote]
Do oleju napędowego dolałeś oleju silnikowego?
Jak, po co i dlaczego?
Ile tej ropy było?
Jeśli mało dolałeś do większej ilości to nic się nie stanie.