witam
zerwal mi sie pasek w polo 1.9d 97r i nie mam wspomagania kierownicy ani ladowania i do tego jeszcze sie swieci kontrolka od oleju.Mam pytanie ktos to wymienial??Jest tam jeden pasek czy wiecej?? Jest na napinaczach?? jak to naprawic jezeli ktos wie to prosze o pomoc
Paweł
//Następnym razem za łamanie regulaminu poleci kartka a temat do kosza. G//
najlepiej wymienic wymienia sie rolki i napinacz ja to dalem zrobic jest ciezki dostep i samemu raczej trudno trzeba rozbroic caly przod zeby dojsc do tych paskow potem trzeba ocenic w jakim stanie sa rolki i napinacz jednej rolki niewymienialem kosztuje 2 stowy a stara byla jeszcze w normie pompe wodna wymienilem bo juz bylo slychac lozysko czesci wyszly mnie okolo 4 stowy nic sie nienaciaga reguluje napinacz on naciaga
[quote=""rolf""]rozbroic caly przod zeby dojsc do tych paskow [/quote]
nic nie musisz rozbierac
zeby załozyc pasek potrzebyjesz klucz nr 16 odciagsz napicz zakladasz pasek i puszczasz napinacz..operacja zajmuje jakies 5 min
a ja mam takie pytanie poza konkursem, w silnikach 1.9D (AEF tak?) jest tylko jeden pasek od alternatora i rozrządu? Ja mam 1.9 SDI i jak się nie mylę mam 2 oddzielne?
a tak a propos Twojego silniczka tu masz link może pomoże?:)
W silnikach AEF jest tak samo jak w SDI. Ja jak szukalem paska rozrzadu do wymiany to wg. danych z opakowania miałem napisane że jest to pasek do SDI a na dole w typach silników był też wymieniony AEF.
Ale lepiej zawsze w trakcie kupna paska mieć wyraźnie napisane na pudełku do jakiego modelu silnika on pasuje.
[quote=""klslowik""]W silnikach AEF jest tak samo jak w SDI. Ja jak szukalem paska rozrzadu do wymiany to wg. danych z opakowania miałem napisane że jest to pasek do SDI a na dole w typach silników był też wymieniony AEF.
Ale lepiej zawsze w trakcie kupna paska mieć wyraźnie napisane na pudełku do jakiego modelu silnika on pasuje.[/quote]
zastanawiam się czy odpowiedziałeś na moje pytanie tylko i wyłącznie na podstawie opakowania od paska czy może na doświadczeniu?:)