a ja chcialbym odswiezyc ten temat. Polecam farbe w sprayu uniwersalna do metalu,kamienia, tworzyw sztucznych. Niestety nie podam Wam teraz tej nazwy, ale to sa spraye dostepne m.in. w Obi i nie jest to Motip czy cos innego na M. Na puszcze jest zegar i szare kolory.
Wielkiego wyboru nie ma w Obi, wiec znajdziecie, jak odnajde puszke to podam nazwe, jednak chcialbym spytac, czy ktos cos wie czy te farby do zaciskow nie maja czasem wlasciwosci lepszego odprowadzania ciepla niz np Hammerite?
Chodzi o to ze metalowa powietrzchnia zaciskow zy bebnow ma za zadanie odprowadzic cieplo i teraz jak sie pomaluje gruba farba, albo taka ktora nie przewodzi ciepla, to moze miec to jakies skutki na uklad hamulcowyu w dluzszej perspektywie, np na jakosc plynu czy na strukture metalu. Zalezy jeszcze wszystko od stylu jazdy.
Ja polecam spray wymieniony wyzej. 18zł i mam na caly rok. moge malowac zaciski, bebny, kołpaki. Warstwa cienka, ladnie wyglada, nie trzyma ciepla i sie nie zluszcza.
witam, mam maly problem chce pomalowac zaciski przod tyl.
Mam vw polo 9n3 czarny metalik z ciemnymi tylnymi szybami i felgami pomalowanymi w czarny mat i zastanawiam sie czy czerwone zaciski beda pasowaly, co wy o tym myslicie?
wiem o co chodzi, zastanawiaja mnie wlasnie czerwone zaciski ale niewiem jak to moze wygladac. Jak narazie najlepszym wyjsciem jest pomalowanie ich na czarno
do czarnego też fajnie pasuje coś ala złoty, jak będę na swoim kompie to wrzucę zdjęcie z jakiejś RS6, ale tak jak koledzy wyżej pokazali, auto i fele czarne muss sein
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.