Ciężko pracująca przekładnia kierownicy polo 1.0 95 rok prod

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
adk11
Newbie
Newbie

Ciężko pracująca przekładnia kierownicy polo 1.0 95 rok prod

Post autor: adk11 »

Na początku chciałem się przywitać z wszystkimi. Mam polo bez wspomagania kierownicy. Wiem, że nie da się w takim aucie manewrować na parkingu jednym palcem, no ale bez przesady, trzeba się porządnie przyłożyć żeby skręcić kołami i szybko nawrócić. Teść miał jette tez bez wspomagania tam bez porównania lżej kręciło się kierownicą no i w zasadzie nie czuło się braku wspomagania. Co może być powodem ciężko pracującego układu kierowniczego? Przekładnia kierownicza była wymieniana jakiś czas temu (ok 20 tyś km) i z tego co pamiętam tak samo chodziła ciężko na nowa.

Szukałem podobnego tematu, ale nie znalazłem. Jeżeli istnieje gdzieś podobny temat to proszę podać linka :blush2:
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Sprawdź ciśnienie w kołach , może zbieżność źle ustawiona i dlatego ciężko chodzi.
a
adk11
Newbie
Newbie

Ciśnienie w oponach jest ok, zbieżność też, opon nie tnie. Nie straszcie mnie, że ten typ tak ma.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Chyba kolego ten typ tak ma;// Bo u mnie jest to samo że trzeba sie zdrowo dołożyć do kierownicy żeby nią coś ukręcić...
a
adk11
Newbie
Newbie

Straszny niewypał z tym kręceniem kierownicą, mieliśmy peugeota 205 - kierownica chodziła super, jetta teścia to samo, a polo porównywalne auto i taki szajs odstawił producent. :banghead:
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

może masz za duże koła :jester:
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
Awatar użytkownika
PIERRE-K
Newbie
Newbie

Post autor: PIERRE-K »

Ja jeźdze na alusach 14'', odczuwam że trzeba się strasznie namęczyć przy kręceniu :/
Awatar użytkownika
Grzechu
Fotomaniak
Kontakt:

Post autor: Grzechu »

adk11
radzę zapoznać się z regulaminem, i zakładać tematy w odpowiednich poddziałach. Twoje polo to model 6n.

Temat przenoszę.
Obrazek

Ślesin 09 ]I Miejsce[/color]-Naj bodykit 6n2 -> Ibiza look
III Miejsce-Rzut felgą (10 kija długości)[/colo
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”