[9n] Led zamiast halogenów.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
antek317
Newbie
Newbie

[9n] Led zamiast halogenów.

Post autor: antek317 »

Witam, jestem tu nowy, szukałem tego tematu ale nic nie znalazłem. Mam takie pytanie i proszę o poradę. W aucie nie ma halogenów chciałem je założyć ale zastanawiam się nad tym czy nie włożyć ledów? co wy o tym sądzicie? Znalazłem takie http://www.denken.com.pl/index.php?p616 ... l-promocja
Tylko czy ta średnica będzie odpowiadała średnicy w kratce? Czy lepiej założyć halogeny?
Z góry dzięki za pomoc. Pozdro!
S
Sancez
Początkujący
Początkujący

Post autor: Sancez »

Kolego, masz tam napisane: "Światła do jazdy dziennej LED okrągłe", nie sądzę aby sprawdzily się one jako halogeny..
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: misiek89 »

led-y to się nadają jedynie do jazdy dziennej, w nocy swojej funkcji nie będą spełniać.
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
a
antek317
Newbie
Newbie

Koledzy ja was doskonale rozumiem, może źle z formułowałem.. Chodzi mi o to czy lepiej założyć diody, czy halogeny? co byście polecili? i czy te diody które pokazałem będą pasować ? bo nie mam jeszcze kratek i nie wiem jaka jest średnica otworu. podobno 7.5 a one maja 7 wiec bedzie dziura..
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""misiek89""]led-y to się nadają jedynie do jazdy dziennej, w nocy swojej funkcji nie będą spełniać.[/quote]
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
S
Sancez
Początkujący
Początkujący

Ledy są zbyt słabym źródłem światła aby sprawdzić się jako halogeny ..
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""Sancez""]Ledy są zbyt słabym źródłem światła aby sprawdzić się jako halogeny ..[/quote]
dokładnie tak jak kolega pisze.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

koledzy chyba naprawdę Cie nie zrozumieli :) ja myślę o tym samym co Ty,
według mnie najlepszym rozwiązaniem będzie zainstalowanie ledów dlatego że, halogenów używasz sporadycznie a i tak można się bez nich obejść a ledy do jazdy dziennej to same plusy tj. ledy się nie przepalają (zazwyczaj), pobór prądu jest o kilkadziesiąt razy mniejszy w porównaniu do zwykłych żarówek co daje nam wydłużenie żywotności akumulatora,
instaluj ledy bez najmniejszego zastanowienia. :)
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

nie nazywajcie tego "ledy" tylko światła do jazdy dziennej, bo o to wam najprawdopodobniej chodzi, a jeżeli zrobicie to akurat na ledach to mało istotne...
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

Panowie nie zgodze sie z tym ze LEDY nie nadaja sie jako reflektory główne.

http://www.motofocus.pl/news,3591,refle ... i-led.html

ale zgodze sie z tym ze to co pokazal kolegaantek317 nadaje sie tylko do jazdy dziennej i moga byc wstawione w fabryczne miejsce halogenow ale funkcji halogenow nie spelnia
S
Sancez
Początkujący
Początkujący

[quote=""Jabolek""]koledzy chyba naprawdę Cie nie zrozumieli :) ja myślę o tym samym co Ty,
według mnie najlepszym rozwiązaniem będzie zainstalowanie ledów dlatego że, halogenów używasz sporadycznie a i tak można się bez nich obejść a ledy do jazdy dziennej to same plusy tj. ledy się nie przepalają (zazwyczaj), pobór prądu jest o kilkadziesiąt razy mniejszy w porównaniu do zwykłych żarówek co daje nam wydłużenie żywotności akumulatora,
instaluj ledy bez najmniejszego zastanowienia. :)[/quote]

Skoro argumentem "za" jest to że używa się ich sporadycznie, to skuteczność świetlna takiego źródła światła jest mało istotna ?

[quote=""bruczyk""]ale zgodze sie z tym ze to co pokazal kolegaantek317 nadaje sie tylko do jazdy dziennej i moga byc wstawione w fabryczne miejsce halogenow ale funkcji halogenow nie spelnia[/quote]

No i o to właśnie chodzi :amen:
a
antek317
Newbie
Newbie

No właśnie o to chodzi. A wiecie może jaka jest średnica otworu w kratkach ? mam zamiar kupić na allegro kratki z otworami po 17 zl sztuka (pewnie jakiś chiński produkt) Dzięki za pomoc zdecydowałem się na te światła do jazdy dziennej-ledy :mrgreen: Pozdro!
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""antek317""]mam zamiar kupić na allegro kratki z otworami po 17 zl sztuka[/quote]
:banghead: to już lepiej kup sobie oryginalne używane...
Obrazek
r
rondelek2000
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rondelek2000 »

sam jestem zainteresowany takim zestawem, bo on chyba najlepiej by się wkomponowywał w samochód. Wkladanie podłużnych ledów za kilkadziesiąt zł z allegro może wyglądać bardzo sztucznie. Nie mam kratek na halogeny, czyli muszę kupić zarówno kratki jak i lampy dzienne, które bym w nie wsadził, tylko pytanie czy takowe pasujące lampy w kratki znajde. Kolego antek317 napisz co udało ci się ustalić:)

Pozdrawiam
"Pragnienie, motywacja i stawianie sobie celów..."
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”