[quote=""VanP""]Polo 6n mam licznik ten po małym lifcie i któregoś dnia zobaczyłem ze w liczniku mam kontrolkę nie zapiętych pasów. Nigdy mi się ona nie zaświeciła ale widać pod słońcem ze jest. A powie mi ktoś co zrobić aby mi to działało .[/quote]
Nie będzie to działać bo nie ma takich czujników w 6n1. To że jest ikonka na tarczy nie oznacza że jest cokolwiek pod nią.
[quote=""czaja""][quote=""VanP""]Polo 6n mam licznik ten po małym lifcie i któregoś dnia zobaczyłem ze w liczniku mam kontrolkę nie zapiętych pasów. Nigdy mi się ona nie zaświeciła ale widać pod słońcem ze jest. A powie mi ktoś co zrobić aby mi to działało .[/quote]
Nie będzie to działać bo nie ma takich czujników w 6n1. To że jest ikonka na tarczy nie oznacza że jest cokolwiek pod nią.[/quote]
A idzie cos z tym zrobic??
Pisze gdyz zapominam o pasach a 2 mandaty w ciągu miesiąca mi wystarczy:)
............................................................
POLO 1.4 101 KM 1998.11
podłaczyć sie da prawie każdą wolna kontrolke od (pasów,właczonych świateł mijania,czy postoju na prawa czy lewa stronę) wszystko sprowadza sie do rozebrania zegarów wlutowania diody smd rezystora do niej i wyprowadzenia jednego bieguna diody(w zalezności jak ma być sterowana masa czy plusem) do wolnego pinu we wtyczce t32 w zegarach i pociągnięcie kabelka do gniazda pasów
jedyny problem w twoim przypadku to zakup gniazda pasów z wyłacznikiem (do foteli recaro były z wyłacznikiem) nawet etka wyszczególnia (po wpięciu pasa masuje nam do karoseri) podobnie jak ręczny hamulec
w zegarach z gti jest jeszcze kilka innych wolnych kontrolek chocby: niedomknięty bagaznik,epc,brak płynu w spriskiwaczu(potrzebny czujnik)itd...
wolne piny we wtyczce T32(4,15,16,26,27,31(tu jest ściezka do diody sygnalizującej niezapięte pasy),32)
ps.to samo sie tyczy kontrolki rezerwy w starych zegarach przed liftem, czy chcocby podświetlenia samych wskazówek np.po właczeniu zapłonu(skala się zapala dopiero po załączeniu świateł)
A ja mam troszkę inne pytanie - czy po 1997r. grupa VAG stosowała w miarę takie same liczniki? Chodzi mi o wymiary, montaż, sygnały... Bo przejrzałem allegro i na oko licznik z polo 6n (po małym lifcie) są bliźniaczo podobne do licznika z golfa IV czy audi A3.
jezeli chodzi o mocowania to tak. sam mialem kiedys takowy w polo, ale tylko chwilke, bo jak przejechalem kawalek ,wywalala mi kontrolka ''poziom oleju'' wiec warto sprawdzic przed kupnem, 5 minut roboty,a przynajmniej gosciu Ci nie powie ze popsules
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2011, 19:31 przez xdavvex, łącznie zmieniany 1 raz.
mam nowe zegary, ale cały czas pali mi się poducha. Problem polega na tym, że Vagiem nie da się tego skasować - błąd sterownika. Podobno można to zrobić wyciągając pin ze starych zegarów i zakodować nowe. Wie ktoś jak to zrobić, albo zna kogoś kto to wie?
Ja mam mały problem z licznikiem. A mianowicie kiedy zgaszę silnik to wszystkie wskazówki w zegarze zostają na takiej pozycji jak chodził silnik, czyli pokazuje obroty, poziom paliwa i temp. chłodnicy. A kiedy włączę zapłon to licznik się całkiem resetuje i chyba normalnie działa i tak sie dzieje za każdym razem. Czy ktoś mi powie dlaczego tak się dzieje i czego to jest wina?
[quote=""MarttiniK""]Naprawdę bardzo dziękuje za pomoc, już sobie poradziłem :][/quote]
Nie ma za co. Takie wpisy tylko pokazują jaki się ma stosunek do innych. Może nikt nie miał podobnego przypadku i nie wiedział jak ci pomóc. Ale najlepiej się wypiąć z sarkazmem. nie tędy drogą. Następnym razem zastanów się zanim cokolwiek napiszesz!
Nie sądzę aby nikt nie był w stanie mi pomóc, w końcu to jest forum użytkowników i znawców tego konkretnego modelu. Przynajmniej wiem że jak będę potrzebował jakiejkolwiek pomocy to muszę szukać gdzie indziej;]
Witam,
potrzebuje pomocy, instrukcji jak wymontowac wskazowki z obrotomierzy w polo 6n(przed liftem), probowalem je pozdwazyc ale nie ida, boje sie je zlamie czy cos a wtedy lipa,
dzieki za rady