[9n] czy polo 1.2 12V nadaje sie pod gaz?????

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
dawidd
Raczkujący
Raczkujący

[9n] czy polo 1.2 12V nadaje sie pod gaz?????

Post autor: dawidd »

witam,mam pytanko.posiadam polo z silnikiem 1.2 12V.nadaje sie ten silnik aby założyć do niego gaz czy niebardzo????bardzo prosze o odpowiedz.pozdrawiam
Awatar użytkownika
asad87
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: asad87 »

Silniki VW dobrze radzą sobie z gazem, więc Twój silnik też da radę :) Tak sobie pozwolę dodać, że ja nie włożył bym gazu do tak małego silnika ;) minimum to 1.6. Ale każdy robi jak uważa i nie odbieraj tego jako krytyki :)
Seat Ibiza 1.4 60KM 97r.
Opel Corsa 1.2 75KM 01r.
Peugeot 206 1.4 HDI 70KM 02r.
VW Golf 1.6 101KM 97r.
Fiat Punto 1.2 60KM 02r.
VW Polo 1.9D 64KM 97r.
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: MarioGTI »

Praktycznie kazdy silnik nadaje sie do gazu nawet seicenta sa w gazie a nawet disle tez mozna a mało kto o tym wie tak ze spokojnie mozesz zagazowac zajedz do stacji co montuja instalacje a wszystkiego sie dowiesz
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km

Obrazek
d
dawidd
Raczkujący
Raczkujący

mam znajomego co zakłada instalacje gazowe.powiedział mi 2000zl za sekwencje.niby mowi ze nieosłabi auta.chciałem wiedziec czy te 3cylindry nadaja sie pod gaz???
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

dawidd powiem tak
ten silnik jest dość awaryjny wbrew pozorom i wstawianie do niego gazu nie ma sensu
2000 za gaz
jaki masz przebieg obecnie??
d
dawidd
Raczkujący
Raczkujący

przebieg mam 76 tys i na sto procent ma tyle bo juz jezdze nim ponad rok i nic niezauwazyłem aby wskazywało na wiekszy przebieg.ale juz załozyłem gaz do niego.jak narazie jest ok.
s
sokar
Początkujący
Początkujący

Post autor: sokar »

A możesz kolego napisać jakie części ci wsadził do niego gazownik tzn. jakie wtryski termostat i sterownik? Pytam bo sam mam gaz w tym samochodzie i chyba muszę wymienić wtryski bo te co mam obecnie są bardzo nieprecyzyjne i mi od czasu do czasu coś tam szarpnie silnik.
d
dawidd
Raczkujący
Raczkujący

wiem tylko tyle ze centralka to jest firmy STAG4,a jakie wtryski to niemam pojecia,taka pomaranczowa listwa jest.powiem Ci jesdno.na poczatku miałem problem,szarpało go czasem na 2 i 3 biegu.potem przestawił cos tam i szarpało go na zimnym do poki nieosiagnał 90 stopni.ale teraz odpukać smiga.bo podobno trzeba dobrze mu zrobic taki obraz jak z paliwa czy cos takiego.ale dowiem sie jakie mam czesci to Ci jeszcze odpisze.a mozesz powiedziec ile Ci pali gazu??
s
sokar
Początkujący
Początkujący

Post autor: sokar »

Wiesz mi średnio tak pali (na oko) około litra więcej gazu niż by spalił przy danym typie jazdy niż na bęzynie. Przy obecnej pogodzie w mieście jak go bardzo nie ciągam to tak 7,5 do 8l.
d
dawidd
Raczkujący
Raczkujący

to tak samo jak mi,do 8 niedoszedłem jeszcze. 7.7 litra miałem najwiecej.tylko na 3 biegu niezawsze ale niekiedy go szarpnie.i czasem na 4.
F
Flangernator
Newbie
Newbie

Post autor: Flangernator »

Instalacja BRC z butlą około 40L, koszt 2800 zł. Przebieg w czasie założenia około 90tys. Na gazie przejechane około 40 tysiaków (w dwa lata). Spalanie średnie około 7-7,5 L, (zimą), latem trzeba dodać niecały litra na klimatyzację). Trasa i miasto w stosunku 50 na 50. Co 5-6 tankowań gazu w czasie zimy, trzeba dolać 10L benzyny.
Ogólnie jestem zadowolony.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”