Zakładaj ja mam BRC Sequenta 24.11 i śmiga znakomicie. Butlę mam 34l (wchodzi 26l) wtryski BRC MY09 blue, reduktor genius MB 1200 mbar zakładana w Łodzi na Więckowskiego 54 tu masz stronę www.autogazarg.republika.pl
Już jestem zapisany, bedę zakładał BRC. Dzięki za kontakt, ale jestem z Gdańska, patrząc po opiniach mam nadzieję że wybrałem dobry zakład http://www.autogazgdansk.pl/
No no może to i BRC ale cena (3000 - 3200 :shock: ) nie należy do korzystnych a za o wiele mniejsza kwotę miałbyś naprawdę wypasiony zestaw ze stagiem 300 plus albo stagiem 4 plus.
Polecam odwiedzić http://lpg-forum.pl/ i tam zapytać, zresztą jest tam juz kilka konfiguracji podanych do Polo 6n. Pamiętaj ze nie jest to młode auto i niekonieczne jest wydawanie zbędnych kosztów za nazwę.
siemka ja tez zastanawiam sie nad gazem ale jestem zielony w tym temacie.. moja polo 95r. 1.6 AEA 75KM
no i teraz pytanie jaki gaz czy sekwencja czy nie czym sie rozni od zwyklego gazu? jazda po miescie albo na wies czyli krotkie trasy, rocznie robie okolo 12 tys. km a przebieg mam 115 000 ale nie wiem czy prawdziwy
Dziś właśnie montuje się instalka )
U Ciebie silnik AEA to jednopunktowy wtrysk, wiec instalacja II giej generacji dla Ciebie będzie, myśle że 1700-1900 byś musiał wydać!
Opłacalność takiej instalacji możesz sobie sam przeliczyć np tutaj, a przebieg wydaje się ok, ale to lepiej sprawdzić w warsztacie http://www.gazeo.pl/kalkulator.php
Witam, ja mam ten sam silnik 1.6 AEA, instalacja 2 generacji założona w czerwcu rok temu, można powiedzieć że juz mi się jej koszt zwrócił, miałem tylko 1 problem jak narazie, spalanie w granicach 8,5-10,5l.
Przy instalacji 2 generacji czuć lekki spadek mocy, oczywiście jest to również zależne jak ustawimy mieszankę bo można zrobić tak że nic nie będzie czuć ale kosztem spalania, auto jest dalej dynamiczne, problem jak narazie miałem z tym że dławił się na niskich obrotach, nie miał mocy, powód lewe powietrze między wtryskiem benzyny a mikserem lpg, fabryczna uszczelka nie daje rady, musiałem wsadzić grubszą bakielitową np z monowtrysku poloneza, potem drobna regulacja i jak narazie ok. Jak zakładałem gaz to miałem na liczniku 202 000 km, z tym że mój już bierze oleju dosyć sporo.
[quote=""Sanchez""]Witam,
mam dylemat czy montować gaz czy nie :niewiem:
mój Valdi ma przejechane 238 tys. km moim zdaniem jest w niezłej formie - robie ok 1500-1700km miesięcznie a ceny paliw mnie załamuja... wstępnie wybrałem sekwencję BRC. Saliny badałem u 2ch gazownikow i sa chyba ok, umieszczę później wyniki.
Czy ktoś mi doradzi?[/quote]
Witam
Też zastanawiałem się nad montażem gazu i tylko 3 generacji. Oczywiście ze względów ekonomicznych.
A jeśli chodzi o negatywne aspekty instalacji to oczywiście wyższa cena przeglądu, częstsza wymiana świec, przewodów wysokiego napięcia, tłumika (ostatniego), ewentualna utrata oleju silnikowego...,pewnie o czymś zapomniałem ale cóż decyzja należy do Ciebie.
:hello:
Decyzja juz zapadla... i juz smiga na gazie. jak narazie spoko, bardzo duza kulktura pracy, niewyczuwalna roznica miedzy gazem a benzyna chyba ze na stacji przelaczenie to tylko slychac jak w butli elektrozawor puszcza. Plastikowy kolektor odstraszyl mnie od 3 gen.
Poprzedni bolid mialem na gazie (CC 900) zrobilem na nim prawie 200.000 km na gazie. To trzeba wliczyc, dbac o przewody, świece no i uszczelga pod glowica moze czesciej sie odzywać a reszte to byly plusy
u mnie tez decyzja zapadla w nastepny wtorek jestem umowiony u "gaziorza"
a jaki rodzaj instalacji jest dobry? kuzyn mi polecal Lovato a sam ma BRC. Jest jakas roznica?
BRC od wielu lat sprawdzona technologia i podzespoły z jednej firmy co do Lovato to nie zaszaleli na naszym rynku do niedawna podukty awaryjne w 70 % jednak Landi Renzo wypuszcza tą marke pod swoimi skrzydłami i zobaczymy co z tego będzie. Ja podchodzę do Lovato z dystansem bo będzie to produkt tani co może za tym iść - wadliwy jak kiedyś.
Ja mam BRC Sequence 24, zastanawialem sie nad Lovato, ale moj gazownik mi odradzil, sam mówił że zaczoł montować u siebie Lovato (co widac bo figuruje jeszcze u niego na stronie taniej prawie o 500zł od BRC) ale była awaryjna, mówił, ze pare sztuk zamontował, a 5 poszło do zwrotu. Jak ot steirdził że woli mi nie zamontować niż ma mi wcisnąć g....