Dzisiaj skończyłem drugą stronę "przekładać"
Tak się prezentuje zwykły, nie ciekawy, typowy seryjny i nudny podnośnik manualny:

Prostszej budowy już być nie może, i jest już to przestarzała technologia przesuwania szybą
A to z kolei jest atrakcyjny i małogabarytowy podnośnik Daihatsu Applause, rocznikami są to podobne auta, ale elektryki ma napchane o poziom wyżej :assasin: :

Nas interesuje sam silniczek, oraz gumki z plastikami i sprężynkami pod gumkami, reszta to złom.
Z Polowskiego uwalniamy końce linki (są zaklepane na końcach) i rozwalamy plastiki dystansowe, bo są zbędne.
rozwiercamy plastiki od elektrycznego aby nam koniec linki wraz z zaklepaniem przeszedł przez niego, montujemy do silniczka i nawijamy na bęben w środku, co ciekawe, bęben ma w sobie już regulację luzu naciągu linki. omijając wszystkie szczegóły tak to wygląda:
Nie śpieszcie się rozkręcać drzwi i przerabiać jak powyżej, Dajcie mi trochę czasu na zamontowanie i testowanie jak to działa w drzwiach z szybą :cool2:
Dodam że dziury po rączce w tapicerce już zaślepiłem i jej jakby nigdy nie było, więc drogi powrotnej nie będzie, tylko do przodu! a raczej góra-dół!