Mechanizm Szyby , Co to za element???

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

J
Jakdzw
Raczkujący
Raczkujący

Mechanizm Szyby , Co to za element???

Post autor: Jakdzw »

Witam!

Panowie mam taki problem urwał mi się element mechanizmu szyby elektrycznej lewej i nie wiem jak on się fachowo nazywa i jak o niego zapytać w sklepie i czy w ogóle można go dokupić czy trzeba od razu cały mechanizm , pomóżcie jeśli wiecie:) .Zaznaczyłem go czerwonym kółkiem na zdjęciu

http://imageshack.us/photo/my-images/824/platik.jpg/
p
pawlik19854
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pawlik19854 »

według mnie musisz czały mechaniz to masz 3 d??
J
Jakdzw
Raczkujący
Raczkujący

5 d ale tył na korbke
Awatar użytkownika
ThundeR
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: ThundeR »

Jakdzw na foto wygląda na łącznie między metalowym mocowaniem szyby a linką. da radę kupić na allegro to
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""pawlik19854""]według mnie musisz czały mechaniz to masz 3 d??[/quote]
Nie no panie, toś◘ koledze poradził.
Tak jak napisał Thunder. ten plastik jest do kupienia na allegro. bodajże ślizg się nazywa czy jakoś podonie. możesz tez poszukac wśród zestawów naprawczych elektrycznej szyby.
J
Jakdzw
Raczkujący
Raczkujący

Dzięki panowie , jutro pojadę do sklepu zorientować się czy mają coś takiego i dam znać jak coś będę wiedział:)
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

J
Jakdzw
Raczkujący
Raczkujący

Rozumiem , czyli pytać o zestaw naprawczy , a mam takie pytanie jeszcze czy zmiana jest skomplikowana czy dam sobie sam z tym radę?

dodam jeszcze że te moje ślizgi wyglądają tak jak na tym zdjęciu:http://imageshack.us/photo/my-images/36/1609122177.jpg/
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""Jakdzw""]a mam takie pytanie jeszcze czy zmiana jest skomplikowana czy dam sobie sam z tym radę?[/quote]
Na pewno nowe ślizgi muszą trafić w to samo miejsce co stare. a jak będzie z wymianą? tego ci nie powiem bo nie miałem przyjemności tego robić. ale może ktoś to robił i pomoże.
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

ja to robiłem. Nic skomplikowanego wyjąć, włożyć nowe i tyle. Najwięcej problemów może być z nawijaniem linki, ale nie pamiętam czy można się bez tego obejść, tzn czy da radę wymienić nie wywijając linki z takiej szpuli. Dawno to było musiałbym jeszcze raz to zobaczyć bo tak mało pamiętam. Ale jak ja dałem rade to czemu inni nie mieliby dać :) Jak się nie mylę tam jest jakaś instrukcja w tym zestawie naprawczym.
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

Heh widze ze problem podnisnika w polo to czesta rzecz, i mnie sie trafiło. Zaczeło się od niedomykjącej sie szyby po zimie cos trzeszczało itp reka musiałem dopychac a ostatnio otworzyła się do połowy i dupa anie w dol ani w gore. Dzisiaj rozebrałem wszystko. Okazyje się sie linka w silniku tam gdzie jest taki krązek co nawija linke cos sie spierdzielił tzn kawałek linki sie gdzies zle zawinął linka sie skrzywiła i wszystko tam zmieliło ;( z tego co widze to nie idzie odzielnie tego kupić ;/ musi to byc wszystko łącznie z prowadnicami z silnikiem ;/ nie mozna osobno kupić. Czy ktos ma do sprzedania całe takie cos polo 3d lewe drzwi. Silnik jest dobry ale linka do kitu i nic nie da rady zrobic trzeba wszystko nowe ;/
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
J
Jakdzw
Raczkujący
Raczkujący

Więc tak;

zestaw naprawczy kosztował 50 zł , jeszcze tego nie założyłem , ale mam stary mechanizm od drzwi prawych i można bez wyciągania linek to wszystko złożyć tylko troche siły trzeba użyć żeby naciągnać te linke, więc dzisiaj zabiore sie te właściwe..
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

Jakdzw
dokładnie tak jak mówisz troszkę siły :)
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

panowie WAŻNE pytanie ! czy mechanizm elektryczny pasuje z polo 5d do 3d ? czy pasuje z golfa 3 czy seata ibizy ? orientuje sie ktoś ? ponoć na szrocie u mnie stoi polo 5d i ma elektryczne szyby. musze wiedzieć czy to pasuje co by nie płacić nadaremnie.
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Czy elektryczny czy manualny to z 3D do 5D i na odwrót - nie pasuje. To czy z innych aut pasuje to trzeba by sprawdzić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”