witam jest to moj pierwszy post na forum.
Od 5 lat posiadam polo 6N 1999 r i chcialbym zapytac czy warto wykonac w zakladzie zabieg konserwacji podlogi i profili zamknietych(podlozniece, progi , drzwi ,słupki itp.)
kompleksowa cana za to wszystko wraz z materialami u uczciwego gości to 1000 zl.
Chcialbym tez zapytac czy moje polo posiada jakiąs fabryczna konserwacje itp bo zauwazylem na spodzie auta cos w rodzaju baranka pokrywajacego cala podloge.
Najpierw warto sprawdzić czy tam gdzie są zaślepki nie ma rudej naokoło. W tym celu trzeba wyciągnąć materiały ze środka auta, od dołu ruda wokół zaślepki może nie być widoczna (jest pod barankiem)
[quote=""milko""]kompleksowa cana za to wszystko wraz z materialami u uczciwego gości to 1000 zl.[/quote]
duzo moze i malo ja bym wybrał opcje : jechac do sklepu kupic bitex i samemu działac , przy okazji powalczyc z ruda
Vw Polo 86c2f 94r. 1.0 AAU = 60 KM i 83Nm
Vw Golf II 90r. 1.6 TDi SB -80 KM = 101KM i 198Nm
Vw Passat B4 94r. 1.9 TDi 1z 90KM = 114KM
Vw Golf III 95r. 1.9 TDi 1z 90KM
Vw Sharan 97r. 1.9 TDi AHU 90KM = 110KM
Vw Golf IV 00r. 1,9 TDI AJM 115KM
Na moje dobra cena bo mi gościu powiedział że za samą podłogę tak serio dobrze ogarnięte że będzie wyglądało jak oryginał 500 zł... pewnie bym coś jeszcze utargował ale mniej więcej.
Osobiście uważam, że dużo - choć ja z wioski (Gorzów Wlkp) jestem, to i ceny tu są niższe.
Chyba, że by w tym tysiaku było wyspawanie podłogi, jeśli zaszłaby taka konieczność - to wtedy cena ok.
Dziekuje za zainteresowanie tematem.
Ztego coten gosciu mowil co sie znim ugadywalem to wyjnmuje wszustko ze srodka tj. fywaniki, tapicerke, boczki i wszystko obczyszcza z rudej na to podklad i srodek konserwujący. od spodu demontuje uklad wydechowy i tez zabezpiecza. Ztego coslyszalem to gosc robi sumiennie"czytaj bez ściemy" i jeden samochod schodzi mu ok tygodnia.
Tysiąc to dużo jak za taką usługę - w moim woj. kujawsko-pomorskim za takie zabiegi o których piszesz to max 600 złotych biorą (też elegancko odrdzewienie, później bitex i malowanie na kolor dla picu) ja to bym sam zrobił i wtedy jak masz kanał swój to się zamkniesz w kwocie około 200 - 300 złotych (dużo bitexu + środek do profili zamkniętych + zalepienie tych durnych zaślepek + tania farba do pomalowania + środek wiążący rdzę). To tak ode mnie rada ale zrobisz jak Ci rozum i serce podpowiadają
chyba jednak sie zdecyjuje choćby zewzgledu na to ze gość jest pewny i nie robi ściemy bo przeciez nikt tam nad nim siedzial nie bedzie. albo wczesniej popytam jeszcze w dwoch polecanych mi miejscach. a mam jeszcze pytanie czy podloga od spodu moze tez rdzewić pod tym orginalnym banankiem? codzi mi o to czy jezeli spod wygladazdrowo to czy pod tym barankem mogla juz ruda zaatakować.?
dzikeuje za odpowiedz,
w przyuszlym tygodniu odstawiam auto do lakiernika do drobnych poprawek a nastepnie umowiesie z gosciem na wykonanie konserwacji. mam nadzieje zetego typu zabezpieczenie ochroni moja pole przed ruda na kilka ladnych lat.