problem z ładowaniem?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
andze2o
Raczkujący
Raczkujący

problem z ładowaniem?

Post autor: andze2o »

Witam jadąc dzisiaj autem zauważyłem ze podświetlenie licznika miga i co jakiś czas gaśnie ,po chwili zaczęło mi pikać(taki dźwięk gdy mało płynu chłodniczego jest)ale żadna kontrolka nie zaczęła migać.
Zatrzymałem się i po chwili auto mi zgasło,próbowałem zapalić ale tylko na zapłonie kontrolki się zaświeciły po przekręceniu kluczyka wszystko zgasło i nic,znajomy podjechał na kable odpaliłem ale po chwili jazdy znowu to samo. :(
Jest to wina alternatora czy możne są jakieś inne przyczyny tego problemu?
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Sprawdz po zapaleniu napiecie ladowania. Jesli Ci poszedl regulator to napiecie moglo skoczyc nawet do 17V. A to juz jest zabojcze. Samochod da sie odpalic bez alternatora (odkrec gruby czerwony przewod od alternatora). Naladuj dobrze akumulator i sprubuj zapalic, jak zapali i bedzie wszystko ok to podlacz alternator i zmierz napiecie ladowania. Jesli bedzie w normie to trzeba szukac gdzies indziej przeczyny.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
a
andze2o
Raczkujący
Raczkujący

Właśnie akumulator się ładuje,sprawdzę po naładowaniu to co pisałeś Pisałeś i zobaczymy co wyjdzie
a
andze2o
Raczkujący
Raczkujący

znaleziono winowajce ale niestety dopiero u mechanika :(
alternator raz ładował a raz nie przełożyłem go do innej polówki i wszystko spoko,wiec zaprowadziłem auto do mechanika on powiedział ze jakiś kabel jest uszkodzony i to tego wina

sory za niepodpisywanie ale system na kompie mi padł a na innym miałem problemy z logowaniem(zapomniałem nazwy użytkownika :-( )
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

A powiedzial co to za kabel dał ciała?
a
andze2o
Raczkujący
Raczkujący

kolo 17 mam odebrać auto to zapytam i napisze co i jak dokładnie
a
andze2o
Raczkujący
Raczkujący

Niestety ale nie udało mi się odzyskać dzisiaj auta:( opisze usterkę jak je odzyskam
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""andze2o""]Niestety ale nie udało mi się odzyskać dzisiaj auta:( opisze usterkę jak je odzyskam[/quote]
spoko, bez ciśnienia :piwo: to jedynie info dla potomnych było jak ktoś będzie szukał podobnej przypadłości.
a
andze2o
Raczkujący
Raczkujący

Więc tak wymienione zostały:
1.szczotko trzymacze
2.szczotki
3.przewód od alternatora
4.przewód od rozrusznika-(nie był on przyczyna awarii ale był przetarty wiec wymienili)
+wyregulowanie skrzyni biegów koszt 120pln nie wiem czy to dużo czy to mało ale zrobione:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”