ZAPŁON i przepalone kable

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
PIERRE-K
Newbie
Newbie

ZAPŁON i przepalone kable

Post autor: PIERRE-K »

Witam wszystkich,
Mam Polo III z silnikiem 1.0 benzyna, ostatnio montowałem z bratem car audio wszystko poszło świetnie. Muzyczka nieźle gra. Wczoraj wchodzę do samochodu wkładam panel od radia i nic-nie włączył się (zawsze od razu się odpalał). No nic, myślę że może trzeba zapłon włączyć--> więc włączyłem zapłon. Po chwili ze stacyjki wydobywał się dym. Szybko odłączyłem kable od radia. Popaliły się kable od zasilania. To jednak nie jest problem, bo już to zrobiłem z braciakiem. Problem jest w tym, że mam non stop włączony zapłon, samochodu nie da się zgasić za pomocą kluczyka:/ Samochód odpala normalnie, za pierwszym razem, później jak chcę go wyłączyć przekręcając kluczyk- to nic, nadal jest włączony. Świecą mi się non stop jak nim nie jeźdze: 2 diody sygnalizujące (zatarcie silnika-mimo, że nic takiego się nie dzieje i o poziomie oleju- chociaż niedawno był wymieniany). Sądzę, że jest to jakieś zwarcie, no ale jestem dopiero co świeżo upieczonym kierowcą, więc zbytnio się nie znam. Pomóżcie mi, rozwiązać ten kłopot:) może to jakiś przekaźnik??
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

z pewnoscia cos ze stacyjka sie stalo popalily sie kable,rozbierz obudowe i zobacz jak wygladaja kostki
Awatar użytkownika
PIERRE-K
Newbie
Newbie

stacyjka jest cała kable też, nie wiem co to może być ?
Awatar użytkownika
Michał88
Swój
Swój

Post autor: Michał88 »

Może kostka stacyjki ?
k
kubpi
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kubpi »

moja rada oświęć dzień dwa wymień wszytskie przewody popalone i nadpalone i od nowa podłacz radio
znam przypadek kiedy samochód sie zapalił kiedy kabelki były łatane :/
Awatar użytkownika
PIERRE-K
Newbie
Newbie

kurcze sam nie wiem, a może to jakiś bezpiecznik?
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”