panowie problem następujący samochód od pewnego czasu zaczął kopcić i na moje zmartwienie wydaje mi się ze coraz bardziej sprawa dziwna bo samochód z 2008 roku z przebiegiem raptem 23000km
Od czego zacząć ?? co sprawidzic ??
[quote=""Booster""]panowie problem następujący samochód od pewnego czasu zaczął kopcić i na moje zmartwienie wydaje mi się ze coraz bardziej sprawa dziwna bo samochód z 2008 roku z przebiegiem raptem 23000km
Od czego zacząć ?? co sprawidzic ??[/quote]
Auto kupiłeś w salonie czy używak?
Zacząłbym od diagnostyki komputerowej w jakimś porządnym zakładzie. zrobi Pan ci logi, sczyta błędy i jak jest kompetentny to powinien z grubsza powiedzieć co go boli.
Co do przebiegu, jeśli kupiłeś auto używane to przebieg ktoś mocno skręcił. Widziałem tak skręcone polo 9n3 w Pruszczu Gd, przesadzili krecąc do 17 tysięcy...
Napisz coś więcej.
Na jaki kolor kopci ?
kiedy kopci, z rana czy przy wyprzedzaniu ?
Jaki jest zapach spalin ?
Sprawdź czy nie ubywa oleju silnikowe bądź nie przybywa
Sprawdź poziom płynu chłodniczego.
Możliwe ze wtryski już leją albo przepala olej.
to może byc faktycznie dziwne-polo z 2008 roku i tylko 23000 przebiegu??ja mam polo 9n3 od nowości z 2008 roku i mam już przejechane około 74000 czyli 3 lata i około 23000 rocznie robie a co do kopcenia to jak kopci na biało to jest (tak myśle) nieszczelna pokrywa silnika choś moge nie byc pewny.napisz cos wiecej o swoim polo