Drgania deski rozdzielczej i kierownicy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Krzysiek_
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Krzysiek_ »

Polo już na allegro :( szkoda mi go sprzedać ale już nie mam siły.
K
Krzysiek_
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Krzysiek_ »

Witam wszystkich po raz ostatni

Sprzedałem swoje Polo i powinienem czuć ulgę a mimo wszystko w sercu pozostała pustka. Co te auta w sobie mają że teraz zamiast opijać udaną transakcję czuję się źle. Drgania Poli przesądziły o naszym związku. Ktoś jednak nie wytrzymał próby czasu. Żal i smutek a miałem być na zlocie w tym roku. Eh :cry:

Ale pytanie najważniejsze zostaje nadal bez odpowiedzi co dalej jakie auto? Może golf, może BoraT? VW wciąga jak narkotyk i to przeraża.
Dziękuję wszystkim za rady i sugestie bo dzięki tym forum nie raz odzyskiwałem nadzieję że będzie dobrze, że te wszystkie awarie auta są niczym, bo Polo w końcu tak ma :). A może ja za szybko pękłem? Pytanie bez odpowiedzi. Powodzenia wszystkim forumowiczom
Krzysiek_ Białystok
k
kruk
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kruk »

Podpinam sie pod temat jeżeli ktos tu jeszcze zaglada. Mam problem z dziwnym brzeczeniem w okolicy poduszki pasażera. Czasami bywa to nieznośne, a czasami zanika. Często wystarczy położyć dłoń na deske i jest cicho. Tak jakby coś pod plastikiem drgało. Czy macie podobny problem i czy jest na to rada.
n
noname
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: noname »

kruk poszukaj na forum, chyba już pisaliśmy o tym, chodziło zdaje się o jakąś listwę pod kokpitem.
k
kruk
Raczkujący
Raczkujący

Szukałem ale nic nie znalazłem :(
n
noname
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: noname »

ech... TUTAJ :butcher:
k
kruk
Raczkujący
Raczkujący

Bardzo ci dziękuję poszukam jutro tego może coś wskóram.
Awatar użytkownika
Hiszp4n
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Hiszp4n »

a ja mam inna propozycje :)u mnie deska też sobie latała na wolnych obrotach i ogólnie mam 1,4 tdi wiec sam silnik powodował silne drgania całej deski. Też myslałęm ze poduszka pod silnikiem, ze obroty za małe itp itd :) co sie okazało na środku deski za pokretłami nawiewów jest mocowanie w kształcie litery V przykrecone na dwa torxy a na dole jedna śruba do podłogi i te mocowanie trzyma całą deske od dołu. U mnie było to odkrecone wiec wystarczyło dokrecic tą śrubę chyba 10 i jest CISZA!!! :) żeby sie dostać do tego musisz rozebrał tunel środkowy czyli wyjąć i schowek z prawej i osłony z lewej pod kierownicą inaczej chyba nie wyjdzie. u mnie zrobiło sie cicho ze aż sie chce jeździć autem :) powodzenia
I miejsce plac manewrowy
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”