Witam. wszystkich. Mam problem z wyciekającym olejem z pod jednego wałka rozrządu model silnika 1.4 16V 101KM 74KW jakiś czas temu w zimie po wymianie uszczelki pod głowicą z wiadomych przyczyn, od tej pory systematycznie co jakieś 500km zaczyna sączyć się olej z pod jednego wałka rozrządu, nadmienię że wszelkie uszczelki były wtedy wymieniane, silnik jest po wymianie jednego uszczelniacza już 3 raz i to samo, mechanik za drugim razem mówił że jak następnym razem znowu olej puści to wina dołka lub rysy na wałku.. ciekawe kto by to zrobił jak sam mi wymieniał uszczelkę?:) i stało się znowu wyciek, po dostaniu się do wałka nie stwierdził żadnych uszkodzeń, przebarwień ani wałka ani gniazda w którym siedzi uszczelniacz, i po kolejnej wymianie po 500km jest to samo mam dosyc tego fachowca, poradzcie co jest przyczyną, słyszałem że nie którzy mechanicy tak zapobiegliwie smarują uszczelniacz na pierscieniu zewnętrznym jakims silikonem... co myslicie o tym? ta przygoda zaczela sie po wymianie uszczelki pod glowica:(:( pomóżcie

:agresyw: