boschmann czy alphard ???

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
PMRudy
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: PMRudy »

[quote=""sabled""][quote=""wrotek_poz""]co do kabli zasilających to dla tego wzmacniacza zasugeruję 20mm2[/quote][/quote]

No zasilający do wzmacniacza też jest poprowadzony, dosyć gruby (zdjęcia w pierwszym poście). A jak to jest z tym zasilaniem wzmacniacza? + do aku się podpina, a - do budy auta? Gdzieś słyszałem że od tego auto koroduje :| Prawda to?
"...reggae jest radością, rzeczywistość to zły sen..."
- Vavamuffin
P
PMRudy
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

[quote=""wrotek_poz""]to ja może zasugeruję http://allegro.pl/sinuslive-sl-165w-neo ... 32583.html
teraz mam sinuslive w aucie , i testowałem pod wzmacniaczem ..i daje radoche :)[/quote]

Kurcze i kolejne głośniki :/ Wcześniej proponowałeś u-Dimension, teraz te. 100W w RMS ? Te Helix'y mają chyba 50W w RMS. A cena jednych i drugich jest taka sama. ?!
- Vavamuffin
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

wcześniej nie wiedziałem ile chcesz wydać na wzmacniacz :)
a przy helixach masz mały zapas dozwolonej mocy..na sinuslive masz duży zapas

Helix 60W w RMS
Sinuslive 100W w RMS

Wzmacniacz 55W w RMS na kanał
P
PMRudy
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

[quote=""wrotek_poz""]wcześniej nie wiedziałem ile chcesz wydać na wzmacniacz :)

Helix 60W w RMS
Sinuslive 100W w RMS

Wzmacniacz 55W w RMS na kanał[/quote]

Czyli te Sinuslive są lepsze mimo tego że kosztują tyle samo?
- Vavamuffin
A
Anonymous

Tak jak pisałem, bezpieczniej będzie dać Sinuslive, oczywiście możemy poszukać innych, ale firma jest sprawdzona i raczej chłamu nie robi :)
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

[quote=""PMRudy""][quote=""wrotek_poz""]wcześniej nie wiedziałem ile chcesz wydać na wzmacniacz :)

Helix 60W w RMS
Sinuslive 100W w RMS

Wzmacniacz 55W w RMS na kanał[/quote]

Czyli te Sinuslive są lepsze mimo tego że kosztują tyle samo?[/quote]
Nie dojdziesz. To są dane producenta a te jak wiadomo nie zawsze przekładają się na rzeczywistość. Jeżeli jednak ma Ci to nie mieszać w głowie to weź sinusy i ciesz się dobrym dźwiekiem :beach:
Obrazek
Awatar użytkownika
cinol
Początkujący
Początkujący

Post autor: cinol »

witam
mam u siebie el comp 6 i cena jaką podałeś trochę mnie rozbiła bo parę miesięcy temu kupowałem za 299 na allegro nie wiem czy ceny skoczyły bo od zakupu nie patrzyłem .Co do sinuslive +neo 25 też miałem w opcji ale jakoś wybrałem el comp 6 i jak dla mnie wystarczają ,może sinuslive są lepsze ale nie miałem okazji sprawdzić i odsłuchać , sugerowałem się opiniami które znalazłem na necie .w tej cenie masz parę dobrych zestawów ,ale dolicz cenę mat wygłuszających :grin: bo nic nie zagra tak jak może zagrać ,takie moje zdanie po testach na el comp 6 bez mat i z matami w drzwiach
A
Anonymous

EL Comp 6 niestety w chwili obecnej jest po około 350zł .
Dlatego też zasugerowaliśmy w to miejsce Sinuslive, tak samo można by zastosować PB (w przypadku muzyki techno i potrzeby kopnięcia basem) oba systemy by się sprawdziły.

Cenowo Sinuslive jest w dobrej półce cenowej no i ma ciekawe parametry.
P
PMRudy
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Dzięki za wsparcie:) Czyli te Sinusy będą spoko, ale trzeba wytłumić drzwi. I tu kolejna sprawa - maty. Mat jest dużo i są różne. Ogólnie przednie drzwi w Polo są tak skonstruowane, że nie ma pod tapicerką za dużo blachy do której można by przykleić takie maty. Widziałem na forum jak ktoś robił wytłumienie czymś co wyglądało jak srebrna folia?! Z każdym kolejnym postem cena tego zestawu rośnie :)
- Vavamuffin
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

[quote=""PMRudy""]I tu kolejna sprawa - maty. Mat jest dużo i są różne. Ogólnie przednie drzwi w Polo są tak skonstruowane, że nie ma pod tapicerką za dużo blachy do której można by przykleić takie maty. Widziałem na forum jak ktoś robił wytłumienie czymś co wyglądało jak srebrna folia?![/quote]
O tym jest inny temat.
[quote=""PMRudy""]Z każdym kolejnym postem cena tego zestawu rośnie :)[/quote]
Nikt nie mówił, że dobre nagłośnienie samochodu jest tanie.
Obrazek
P
PMRudy
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Znalazłem u jednego gościa na allegro te sinuslive i gościu ma też taki wzmacniacz http://allegro.pl/ground-zero-gzia-4100 ... 74440.html warto? aha, i jeszcze odnośnie kabli głośnikowych. będę potrzebował tyle żeby podpiąć te przednie głośniki pod wzmacniacz, który będize w bagażniku, czyli muszę ciągnąć te kable od drzwi do bagażnika. dobrze kminię?
- Vavamuffin
A
Anonymous

tak, dobrze. GZ też daje radę , dostaje dobre opinie jeśli chodzi o cięższa muzykę (dubstep).
Ale nadal obstawiam Macroma
Awatar użytkownika
cinol
Początkujący
Początkujący

Post autor: cinol »

[quote=""PMRudy""]Znalazłem u jednego gościa na allegro te sinuslive i gościu ma też taki wzmacniacz http://allegro.pl/ground-zero-gzia-4100 ... 74440.html warto? aha, i jeszcze odnośnie kabli głośnikowych. będę potrzebował tyle żeby podpiąć te przednie głośniki pod wzmacniacz, który będize w bagażniku, czyli muszę ciągnąć te kable od drzwi do bagażnika. dobrze kminię?[/quote]
dobrze kminisz :) ja u siebie mam akurat wzmacniacz w schowku zamontowany i tam mam wszystkie kable podciagniete ,ograniczyło to cala zabawe z okablowaniem ,mam tylko kable poprowadzone pod glosnik niskotonowy do tyłu ,ale nie miałem poduchy u siebie i to zdecydowało ,że upchnę wzmacniacz w schowku ,ale standard ciagnij do bagaznika
P
PMRudy
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Po raz kolejny dziękuję za odpowiedzi :) Czyli głośniki Sinuslive + wzmacniacz Macrom (jak poleca wrotek_poz) + kable głośnikowe 2x2,5mm (ew. 2x2mm) + maty wygłuszające drzwi (tu muszę poszukać).

Odnośnie podłączenia tego wszystkiego, moglibyście napisać co z czym się łączy? Bo jak ktoś pisał na początku, trzeba to podłączyć w jakiejś kolejności. Tweetery do zwrotnic później do tych przednich głośników i dopiero pod wzmacniacz?!
- Vavamuffin
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

radio -> chinczem do wzmacniacza -> ze wzmacniacza na zwrotnice -> ze zwrotnicy odpowiednie wyjścia na odpowiednie głośniki
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”