Drodzy Koledzy, mam takie pytanko - co to jest za szary klej/masa którą spotyka się między drzwiami a boczkami ? Po wymianie głośników w drzwiach, nadal bywa że mi "pierdzą" drzwi więc będę chciał wygłuszyć je i od razu "uszczelnić", a nie mogę nigdzie znaleźć jak coś takiego się nazywa czy ile kosztuje :/
Sam pracuje w niemieckiej firmie produkcyjnej i powiem ci z góry że takich samych środków chemicznych raczej ciężko ci bedzie znaleść. Polecam zakup jakiegoś sylikonu żeby uszczelnić drzwi od mechanizmu szyb bo lubi tamtędy woda przeciekać i przykleić to poszycie albo jeszcze dać folie budowlana (gruba,wygłuszająca). A jeśli zależy ci bardzo na tym "kleju/masie" to rozejrzyj się za preparatami do konserwacji podwozia,mają podobną konsystencję po wyschnięciu.
ta masa niestety chyba stwardnieje skoro można ją szlifować - większość blacharzy swego czasu stosowała olkit - cały czas utrzymuje konsystencję plasteliny i napewno nie popęka
Ja spotkałem się z litrowymi puszkami spokojnie okleisz tym dwie pary drzwi użycie jest proste pędzel i smarujesz troszkę przesadnie bo inaczej nie złapie ostatnio na warsztacie smarowałem takiemu jednemu dziadziusiowi i złapało bez problemu tak że sprawdzone i polecam taki mały środek zastępczy