Szara masa do bocznych paneli - co to jest ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

S
Sancez
Początkujący
Początkujący

Szara masa do bocznych paneli - co to jest ?

Post autor: Sancez »

Witam,

Drodzy Koledzy, mam takie pytanko - co to jest za szary klej/masa którą spotyka się między drzwiami a boczkami ? Po wymianie głośników w drzwiach, nadal bywa że mi "pierdzą" drzwi więc będę chciał wygłuszyć je i od razu "uszczelnić", a nie mogę nigdzie znaleźć jak coś takiego się nazywa czy ile kosztuje :/

Jakieś sugestie ?

Pozdrawiam !
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Sam pracuje w niemieckiej firmie produkcyjnej i powiem ci z góry że takich samych środków chemicznych raczej ciężko ci bedzie znaleść. Polecam zakup jakiegoś sylikonu żeby uszczelnić drzwi od mechanizmu szyb bo lubi tamtędy woda przeciekać i przykleić to poszycie albo jeszcze dać folie budowlana (gruba,wygłuszająca). A jeśli zależy ci bardzo na tym "kleju/masie" to rozejrzyj się za preparatami do konserwacji podwozia,mają podobną konsystencję po wyschnięciu.
S
Sancez
Początkujący
Początkujący

Znalazłem coś takiego i myślę, że może być to coś takiego lub bardzo podobnego:

http://allegro.pl/masa-poliuretanowa-sz ... 66669.html
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

ta masa niestety chyba stwardnieje skoro można ją szlifować - większość blacharzy swego czasu stosowała olkit - cały czas utrzymuje konsystencję plasteliny i napewno nie popęka
Obrazek
S
Sancez
Początkujący
Początkujący

ooo myślę że to może być to :D dzięki
l
ludwik88888
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: ludwik88888 »

Polecam coś takiego jak GUMEX dostaniesz w większości sklepów motoryzacyjnych działanie takie same jak ta masa którą tam masz
Ludwik
S
Sancez
Początkujący
Początkujący

Mógłbyś powiedzieć w jak dużych opakowaniach wystarcza i jakie sa jego przybliżone koszty ?
l
ludwik88888
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: ludwik88888 »

Ja spotkałem się z litrowymi puszkami spokojnie okleisz tym dwie pary drzwi użycie jest proste pędzel i smarujesz troszkę przesadnie bo inaczej nie złapie ostatnio na warsztacie smarowałem takiemu jednemu dziadziusiowi i złapało bez problemu tak że sprawdzone i polecam taki mały środek zastępczy
Ludwik
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”