Nowe radio z niewielkie pieniądze

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Kwasny
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kwasny »

Tak to ma być nowe radio, zastanawiałam się nad LCD, ale cena odstrasza, a np. Peiyinga 9903 nie jestem pewien mało o nim opinii, a o sprzęcie tej marki różne są opinie.
2
2mek
Początkujący
Początkujący

Post autor: 2mek »

TOFIK_6n2
miałeś jakieś dotykowe radio? ja akurat bawiłem się z niskiej półki naviheven (modelem kumpla i swoim) i powiem szczerze stanowcze nie :P przesiadka na telefon z dotykowym wyswietlaczem to pikus, zmieniajac eq palec na dolku sie omsknal i jak przekrecilem volume to myslalem ze nie wytrzymam, znow dawaj scisz ta ku*we, pech chcial ze dopiero na postoju udalo sie przywrocic kontrole w aucie mialem seryjne glosniki wec efekt glosno rozkreconego taniego radia jest dosc charakterystyczny :P walka trwala 15min na dosc dziurawej drodze do Łomży.

wiekszość 2din nie ma ściąganego panelu, wiec czy warto kusić dobrym sprzetem? ktoś powie że jak panelu nie ma to zlodziej nie jest pewny czy ma doczynienia z roadstarem czy alpine czy clarion, oczywiscie zgodze się, tylko że wiedzac ze mam takie radio i auto stoi pod chmurką niespałbym spokojnie...
"...Ja mam reggae wydrapane w sercu jak tagi w tramwajach..."
moja 6n viewtopic.php?f=56&t=27944
Sprzedam viewtopic.php?f=6&t=15962

Kupię [url=http]viewt
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

[quote=""2mek""]TOFIK_6n2
miałeś jakieś dotykowe radio?[/quote]
Pytanie...:
ObrazekObrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Jak wybierałem radyjko ostatnio to obsłuchałem sobie alpinki w okolicach 500 zet i sory ale cienkie to radio. Już nie mowa o modelach za 300 zet z media m. Można ewentualnie poszczycić się "a ja mam ALPINE" ale niewiele poza tym. Nie jestem specjalistą od audio ale mam zapędy audiofilskie i mam niezły słuch (6 lat szkoły muzycznej:) i naprawdę zdziwiłem się tymi alpinkami. Próbowałem to ustawić ale niewiele to dało. Na tej samej konfiguracji zakupiony Pioneer DEH600 BT grał o niebo lepiej.

Słuchałem wówczas równiez Kenwood KDC-4047UA i może być. Jak za 300 zet nie ma na co narzekać. No i nie wygląda jarmarkowo.
2
2mek
Początkujący
Początkujący

Post autor: 2mek »

[quote=""sabled""][quote=""2mek""]TOFIK_6n2
miałeś jakieś dotykowe radio?[/quote]
Pytanie...:
ObrazekObrazek[/quote]

zapytałem, bo nie wiedziałem :glare: mam nadzieje że nie jest tak upierdliwe to radyjko jak oba nieszczesne trupy z których korzystalem, wyobrazcie sobie ze z boku ekranu było miejsce na rysik w moim modelu....

Wiadomo są radia i Radia :mrgreen:
"...Ja mam reggae wydrapane w sercu jak tagi w tramwajach..."
moja 6n viewtopic.php?f=56&t=27944
Sprzedam viewtopic.php?f=6&t=15962

Kupię [url=http]viewt
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

sabled juz wyjasnił. Ogolnie ja nie narzekam. Dla mnie dotyk jest w tym radiu kozak do tego mozesz czułość ustawic dzieki czemu nie masz problemow z tym ze cos nie tak wcisniesz. A glosnosc masz na potencjometr co uwazam za zalete i ogolnie kazdemu polecac bede radia z potencjometrami.

A koledze bardziej polecam radio 1 din jesli to ma byc radyjko bez takich fajerwerkow, glownie z powodu zdejmowanego panelu. Ja nie spie spokojnie jak to kolega wyzej napisał, juz kombinuje zrobic jakas chociaz zaslepke na nie .
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Kwaśny, a wyobrażasz sobie taki panel? Gdzie go nosić, bo nie w kieszonce:)

Ogólnie poszukałbym czegoś z kolorowym wyświetlaczem kolorowym itp. Ewentualnie oryginał na 2 DIN ale to nie będzie cudownie grało ale i złodzieje nie będą nadmiernie napaleni. Zawsze można by porozglądać się na MFD.

Jeśli zależy Ci na bluetooth to nie wierz w tekst BT Ready. Bo aby korzystać z tel trzeba dokupić adapter kosztujący kilkaset złotych (chyba koło 400).

EDIT: ja osobiście zastanawiam się nad MFD2 z T5 multivan lub sharana. Mają one postać normalnego 2 DIN a nie zaokrąglonego i spokojnie wejdą do polówki. Tylko cena nie zachwyca, zwłaszcza jak mam dobre radio kupione pół roku temu. Ale za pieniądze z pierwszego Alpine można szukać zadbanego MFD2. Do tego zawsze można dokupić moduł TV i mieć multimedialny wypas:)
Ostatnio zmieniony 15 mar 2011, 10:45 przez jhosef, łącznie zmieniany 1 raz.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Każdy kolejny post nie wnoszący nic do tematu zostanie usunięty.
Awatar użytkownika
Nikos15
Początkujący
Początkujący

Post autor: Nikos15 »

[quote=""jhosef""]Jak wybierałem radyjko ostatnio to obsłuchałem sobie alpinki w okolicach 500 zet i sory ale cienkie to radio. Już nie mowa o modelach za 300 zet z media m. Można ewentualnie poszczycić się "a ja mam ALPINE" ale niewiele poza tym. Nie jestem specjalistą od audio ale mam zapędy audiofilskie i mam niezły słuch (6 lat szkoły muzycznej:) i naprawdę zdziwiłem się tymi alpinkami. Próbowałem to ustawić ale niewiele to dało. Na tej samej konfiguracji zakupiony Pioneer DEH600 BT grał o niebo lepiej.

Słuchałem wówczas równiez Kenwood KDC-4047UA i może być. Jak za 300 zet nie ma na co narzekać. No i nie wygląda jarmarkowo.[/quote]

No to ja powiem ci tak. Po prostu źle poustawiałeś. Fakt z media mark się nie bierze takich rzeczy jeśli chcesz mieć to dla siebie. Kolego z 2-giej strony czego oczekujesz po nowym radiu za 300 zł?

Co do tematu. Wypróbuj Clariona Są proste i ładnie grają.

Mnie dziś nie wiem co skusiło i kupiłem ojcu Kenwooda, jutro jadę go wymienić do sklepu na jakiegoś Clariona bądź sony.
Fiat Marea 1.8 16v + podtlenek LPG
Awatar użytkownika
Nikos15
Początkujący
Początkujący

Post autor: Nikos15 »

[quote=""Kwasny""]Tak to ma być nowe radio, zastanawiałam się nad LCD, ale cena odstrasza, a np. Peiyinga 9903 nie jestem pewien mało o nim opinii, a o sprzęcie tej marki różne są opinie.[/quote]

Peyning? Brał bym z zamkniętymi oczami. montowałem znajomemu ostatnio całe nagłośnienie Peyninga przeżyłem szok. Co do ekranu jest przejrzysty, nie masz 'naciapane' możesz ustawić sobie czułość dotyku, głębokość basu itp...
Kwaśny a ty wiesz że za Peiyinga 9903 musisz dać około 1.400-1600 zł?. jeżeli masz seryjne nagłośnienie i nie zamierzasz go modyfikować to uważam że wydatek zbędny...

Na dziurawe drogi co poradziłbym? Pilota :)
Fiat Marea 1.8 16v + podtlenek LPG
K
Kwasny
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kwasny »

Dzięki za pomoc. Dziś byłem oglądać radyjka, i mam mętlik. Kusząca jest oferta Peiyinga 9903 cena też przystępna ok 1250 zl mówił mi gościu, albo dobry Alpine ale 1din.
Proszę o opinie na temat Peiyinga 9903, jak będzie więcej pozytywów to chyba na niego się zdecyduje.
J
Jajkeno
Newbie
Newbie

Post autor: Jajkeno »

Witam, jestem dość zielony w ten temat zwany "car audio" lecz mam nadzieje że moja historia was urzeknie :)
chciałbym usłyszeć jakaś opinie o tych radyjkach co polecacie albo jakieś nie miłe historie co do modelów

Pioneer
DEH-4100SD
DEH-4200
DEH-2120UB

jeśli chodzi o użyteczność, radia nie będą podpinane pod jakieś mega wzmacniacze ale jeśli już to bardzo stymulowane w długie dźwięki basowe ale to dopiero przyszłość i na własny użytek
więc powiedzmy audiofilem nie jestem, lubię dobre dźwięki ale bez przesady

głównie chodzi mi o wygląd, integralność z całym kokpitem, żeby nie odstawało jak głupie, lub podobne historie, może ktoś posiada któreś z radiów? by przestać jak prezentują się w polo 9n?
chciałem wmontować jakieś nowe z fabrycznych by fajnie pasowały, nawet 2 dinowe z navi i innymi bajerami, lecz podobno nie ma takiej opcji, oprócz jakieś tam jednego który posiada samo CD.

a i jeszcze jedno pytanie, jak to jest z tym can-busem czy jakoś tak do polówek? czy ja to muszę mieć by założyć zwykle radio sklepowe?
a jak i jedno to i drugie pytanie, czy któreś z tych radiów wymaga jakieś przeróbki kokpitu polo, czy samej kostki bo ja zielonego pojęcia nie mam co i jak

aktualnie siedzi radio fabryczne beta V
autko rocznik 2003
tapicerka czerwona, zegar standard blue-red, ogólnie auto bez zmian od stanu fabrycznego

dziękuje z góry za jakieś informacje
Pozdrawiam
:beg: :beg: :beg: :beg: :beg: :beg:
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

DEH-2120UB tu masz temat o tym radiu http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 33&t=15636
DEH-4200 - nie wiem co to
DEH-2120UB - nie wiem co to

Pytanie czy radio musi mieć usb/czytnik kart
jeśli nie to

Moja propozycja
Alpine 9855r

jeśli tak to KENWOOD KDC-W9027
J
Jajkeno
Newbie
Newbie

Post autor: Jajkeno »

DEH-2120UB będzie jednak średnim radiem

poczekam jeszcze chwile może z ktoś forum miał styczność z tamtymi

jednakże preferował bym kartę, nie jestem zwolennikiem odstającego usb
ten kenwood dość oryginalny nie widziałem go wcześniej, lecz jeśli chodzi o mój gust to bez urazy odpada

ustalmy cenne do 600zł
g
greg_szczytno
Newbie
Newbie

Post autor: greg_szczytno »

witam
mam pytanko odnośnie radia w Polo 2004 i montażu radia RCD 200 mp3
sprawa wygląda tak

zakupiłem autko z radiem JVC podłączonym na normalne kości - dwie kości prostokątne 12 pinów (oryginalne kable ucięte i wmontowane wtyczki )

w tym radiu tym jest inna kość - kupiłem adapter i niby wszystko gra tylko
po wyłączeniu stacyjki radio gaśnie ale zostaje podświetlenie przycisków
do tego po włączeniu ponownym na nowo trzeba wpisywać kod zabezpieczający

może ktoś podpowie gdzie co pozmieniać by radio gasło do końca i pamiętało normalnie kod tak jak to powinno być

Pozdrawiam
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”