[86c2f] G40 Brak Iskry, Brak Pomysłów POMOCY!!!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Petro0408
Newbie
Newbie

[86c2f] G40 Brak Iskry, Brak Pomysłów POMOCY!!!

Post autor: Petro0408 »

Witam. Opisze sytuacje od A do Z. Posiadam polo II 1.3 G40. Pewnego dnia jadąc na stacje CPN polówka zgasła. Pomyślałem że brakło paliwa więc zatankowałem ale tu psikus i ona nie chce odpalić:( Sprawdziłem od razu czy jest iskra, i co sie okazało NIE MA:( Zaholowałem ją do domku i zacząłem oględziny... Wymieniłem cewkę, lecz to nie pomogło. Myślałem że poszedł czujnik halla więc włożyłem nowy aparat bo akurat miałem, lecz iskry dalej nie ma. jak podpinałem wtyczkę do cewki to iskra skakała na przewodzie. zaczołem bawić się wtyczką i w tedy iskra skakała bo sam ją wzbudzałem. Wtyczke wymieniłem, iskry dalej nie ma. Więc wziąłem się za komputer. Komputer sprawdzony w innym aucie, i działa... Ale iskry dalej nie ma:(( Już brak mi pomysłów co jest przyczyną:(( Błagam o POMOC!!!
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

hhee sprawdź przekaźnik od pompy paliwa i ten drugi :grin:
sprawdz masę przy cewce
robiłem to u chłopaków ze Skierniewiec okazało się że przekaźnik blokował i instalacja się skopciła wina była ta sama
nie pozwól elektrykowi grzebać bo całkiem spierdziuli
napisałęś że masz polo II G40 a więc masz 86c czy 86c2f?? masz G z przepływomierzem czy bez
P
Petro0408
Newbie
Newbie

Ok. :oki: Sprawdzę. I dam znać co i jak... dzięki za pomoc. No a ja mam polo 86c2f, bez przepływomierza. odezwę się...
P
Petro0408
Newbie
Newbie

Sprawdziłem te przekaźniki. Dałem nowe. Masa niby jest. Prąd do cewki dochodzi tak jak pisałem wcześniej. no ale iskry dalej nie ma :angry2: Mam znajomego, bardzo dobrego elektryka. Może jednak zadzwonię do nie go?? :scratch:
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

sprawdź halla.
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

iskry nie ma na świecach wszystkich??
P
Petro0408
Newbie
Newbie

No czujnik halla jest git. Bo dałem cały aparat nowy. razem z czujnikiem. No na wszystkich świeczkach nie ma iskry. Bo ona w ogóle nie dochodzi do aparatu. Prąd do cewki dochodzi... ale iskra z niej nie wychodzi... cewka jak pisałem wcześniej jest nowa. Masa jest... a iskry jak nie było tak ie ma:( Przekaźniki nowe... masakra. co jej się porobiło to ju mi ręce opadają. umówiłem się na środę z elektrykiem... może on coś wykmini:/
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

A zobacz jeszcze inna sprawną cewkę 100%sprawną.
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: byczynho »

Miałem to samo. Upewnij się czy aby na pewno cewka i aparat zapłonowy są sprawne. Ja kupiłem nową cewkę za prawie 200zł i niestety to nie rozwiązało problemu. Założyłem aparat zapłonowy od polo ojca i nadal to samo. Przyszedł samouk, podłączył ,miernik i kable na krótko i stwierdził, że to halla właśnie. Wymienił hala (kolejne prawie 200zł) i samochodzik śmiga do dziś.
POLO ! i jedzie się lepiej
Awatar użytkownika
swistak87
Początkujący
Początkujący

Post autor: swistak87 »

To pewnie wina halla miałem to samo niedawno. A to że przełożyłeś cały aparat zapłonowy to normalka że może nie działać prawidłowo bo jest w ciul różnych oznaczeń aparatów i trudno dostać taki sam aparat jaki się ma. Ja dałem tydzień temu za nówkę halla stówkę po znajomości i Poli śmiga.
Dobre Polo nie jest złe:)
Awatar użytkownika
agakitty
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: agakitty »

sprawdz sterownik obstawiam ze on jest winny w 99% a w nim mała kostka (zapomniałem jak sie nazywa) wielkosci główki od szpilki za 30gr :)
...nie sztuka mieć nowy samochód, sztuka włożyć całe serce w stare...
Awatar użytkownika
BartekpoloGT
Początkujący
Początkujący

Post autor: BartekpoloGT »

a gdzie znajdę dokładnie w serownika ta kostkę ??
http] -->> Moje Polo
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

agakitty
chodzi ci o zworkę??
Awatar użytkownika
webak
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: webak »

[quote=""agakitty""]sprawdz sterownik obstawiam ze on jest winny w 99% a w nim mała kostka (zapomniałem jak sie nazywa) wielkosci główki od szpilki za 30gr :)[/quote]

Dokładnie, sprawdź ten sterownik :oki:
Awatar użytkownika
BartekpoloGT
Początkujący
Początkujący

Post autor: BartekpoloGT »

nieaktualne . sterownik oddany właścicielowi
http] -->> Moje Polo
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”