OKABLOWANIE - czyli co i jak podłączyć w instalacjach CA

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Pod zbiornikiem płynu chłodzącego jest uszczelka w którą wchodzi kabel z akumulatora do kabiny.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

zrób fote złączki w drzwiach, to zakreśli ci się gdzie przewiercić plastik żeby kable ładnie puścić.
p
pajacos
Newbie
Newbie

Post autor: pajacos »

Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Obrazek

Na zdjęciu masz zaznaczone miejsca w których możesz puścić kabel głośnikowy. Ja puszczałem go bodajże w tej dolnej okolicy, ale nie pamiętam już dokładnie. Bierzesz wiertełko 5-6mm (odpowiednie do grubości kabla naturalnie) i wiercisz.
Awatar użytkownika
MIKRUS
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: MIKRUS »

Witam znalazlem na forum jedna podpowiedz ze kabel zailajacy od wzmacniacza mozna przeprowadzic przez miejscie zbiorniczka wyrownawczego . Czy jest tez inne miejsce ? Może posiada ktoś zdjecia co i gdzie najlepiej poprowadzic kabel
A
Anonymous

pod zbiorniczkiem jak już, to najlepszy sposób
Awatar użytkownika
MIKRUS
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: MIKRUS »

no to jutro zobacze i dam znac czy sobie poradzilem :)
A
Anonymous

dasz rade, zobaczysz uszczelke to ją wyjmij, przeciągnij kabel zasilający i załóż uszczelkę
H
Harry
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Harry »

przepraszam za odkopanie trupa ale wczoraj zmierzyłem się z tym tematem - skrzynia w bagażniku ale którędy przeciągnąć kabel '+' z akumulatora do wnętrza auta BEZ WIERCENIA. Można jakąś fotke, coś? rozebrałem wczoraj kolumnę kierowcy, już mnie znajomy namawiał żeby wiercić ale musi być jakieś sposób bez wiercenia...
H
Harry
Raczkujący
Raczkujący

panowie gdzie konkretnie koło bezpieczników? Mam polo '99rok więc bo "małym" liftingu (nowe zegary etc) ale za nic nie wiem którędy kabel z komory silnika wprowadzić do wnętrza...
A
Anonymous

a przełożyłeś przez uszczelkę kabel ? to jak go trochę już wepchniesz to zobaczysz że wychodzi od strony bezpieczników.
H
Harry
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""wrotek_poz""]a przełożyłeś przez uszczelkę kabel ? to jak go trochę już wepchniesz to zobaczysz że wychodzi od strony bezpieczników.[/quote]

tylko gdzie jest ta uszczelka? nie bardzo wiem gdzie jej szukać, a instalacja gazowa (dodatkowe elementy i przewody) jeszcze bardziej to utrudniają. Można prosić o jakąś fotkę?

EDIT:

czy chodzi może o ten przewód (i uszczelkę w którą wchodzi)? Nie mogłem się dopatrzyć gdzie biegnie, musiałbym wymontować zbiorniczek z płynem chłodniczym a nie chce robić tego na marne

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
razzor_6n2
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: razzor_6n2 »

to jest bodajrze linka od sprzegła (ta pod zbiorniczkiem płynu chłodzacego) prŏwalem przez nia przelozyc kabel, odkrecalem zbiorniczek zdjalem uszczelke ale niestety nic nie poszło kabel cienki bo 10mm2 :( pomoze ktoś? jakies zdj albo cos?
Opa-GermanStyle 6n2 /// ARC 1.6 16v GTi
Awatar użytkownika
Groszu
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Groszu »

Jak polecacie przeciągnąć kable w 9N z bagażnika, bo chcę założyć światełko i nie wiem którędy puścić i czy od akumulatora? Proszę o pomoc.
Pozdro
Moja ex mała czarna 9n TDi

Grupa Mazowiecka - "Młoda Gwardia"
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

Ja zamontowałem lampkę diodową która zapala się i gaśnie po wciśnięciu klosza i zdaje egzamin.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”