red GTI by wojtas

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

Ładnie, ładnie, dobra pogoda sprzyja modom :)
Coś Cię Wojtek ostatnio nie widuje na mieście... :niewiem:
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: wojtasllb »

Diego69 dzieki kolego :piwo: a na mieście mnie nie widać bo ostatnio zajęty byłem, ale to się zmieni jak skręcę koła ;)
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Dzisiaj w końcu koło wleciało na auto, na razie foty z telefonu :ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

przy okazji przekladki kół umyłem zaciski, nadkola i wszystko inne co bylo pod ręką:
sprzęt: Obrazek

przed: ObrazekObrazek
po: ObrazekObrazekObrazek

przed: ObrazekObrazek
po: ObrazekObrazek

i kilka dni temu wleciala wlepa klubowa Obrazek

autko umyte pod przykryciem czeka na polerke która zamierzam jutro przeprowadzić plus woskowanie i bedzie mozna zrobic foty normalnym aparatem bo na tych wogole nie widać efektu, a na żywo jest wyje***** :grin: ale to moja opinia heh
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

Powiem Ci że tamte zdjęcia w ogóle nie odzwierciedlały efektów z prac. Dopiero teraz zobaczyłem że wyszło to naprawdę zaje..fajnie! :acute: :good:
Awatar użytkownika
forteller
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: forteller »

W końcu mogę się wypowiedzieć w tym temacie :jester: Projekt śledzę od samego początku - jedno z moich ulubionych modeli Polo (zaraz po 86c :grin: ) w najładniejszej wersji, najlepszym kolorze i w pełnej serii. Jest godnie :) Szkoda że felgi wyszły tak ciemne, w oryginale wyglądają jednak lepiej. Niemniej, idziesz dobrą drogą. Tak trzymać! :)

BTW. działo się coś przez ostatni miesiąc?
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

forteller dzieki za dobre słowo :piwo:

[quote=""forteller""]BTW. działo się coś przez ostatni miesiąc?[/quote]

troche sie działo, generalnie w środku troche ogarniałem ,ale tez i mała polerka co by odświeżyć lakier na lato też poszła :D
-polerka reczno-mechaniczna, to znaczy tam gdzie dałem rade podejść tą machina to mechanicznie a reszta( zderzaki wneki drzwi itp) recznie. efekt w miare spoko jak na takie warunki :crazy:
ObrazekObrazek
efekt bedzie widoczny na fotakch w słońcu z jakiejś sesyjki tutaj tylko pokaz sprzętu który leży już jakies 4lata w garażu i ze 3 razy był uzyty hehe ;)

Do środka wpadł zestaw Hertz hsk165 napędzany samym radyjkiem, naprawdę dźwięk czysty i dynamiczny :
Obrazek

żeby nie trzeba było niczego ciąć i przerabiać, zwrotnice zostały rozlutowane na cześci pierwsze i zmontowane w bardziej kompaktowej konfiguracji przestrzennej :cool2: :
ObrazekObrazek

a tak leża sobie ładnie spasowane w rynience pod głośnikiem, owinięte elastycznym materiałem przypominającym ori wygłuszenie drzwi( oczywiście wszytko pod spodem zabezpieczone przed wilgocią, luty pomalowane farbką itp.)
Obrazek nic nie drga nie brzęczy jest ładnie dociśnięty stelażem woofera.

jako że głośnika wysokotonowego nie dało sie zmieścić w ori miejce ze wzgledu na jego dużo wieksze wymiary, przerobieniu uległ ori trójkącik przy lusterku, został zrobiony wiekszy otwór, miejsce po siateczce zostalo zaszpachlowane a calość tryśnieta strukturalnym lakierem do plastiku:
ObrazekObrazek

tą samą strukturą dostało sie rączkom w drzwiach (najpierw zdarłem tą obleśnie złażąca gume do golego plastiku):
ObrazekObrazek

i wpadła też nowa rameczka w drzwi kierowcy ,stara była po prostu zniszczona:
Obrazek

rameczki pod rejestracje z siwego połysku zostały przemalowane na czarny mat, ale fot tu chyba nie potrzeba :crazy:

do wymiany czeka jeszcze nowy bendiks boscha i płyn hamulcowy Ate
Obrazek
Myślę że w tym tygodniu to ogarne i zrobie w końcu jakieś normalne foty temu wszystkiemu złożonemu do kupy, ale najpierw polo czeka dobre czyszczenie w środku .

pozdro
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Ostatnio miałem przyjemność zasiąść na fotelu pasażera, odczucia z jazdy... hmm, bardzo dobrze grający zestaw audio, cieszy ucho, naprawdę przyjemne granie, żadnego trzeszczenia, pierdzenia, zniekształceń, czysty dźwięk. Teraz trochę o jeździe tym samochodem. Przyspieszenie - bajka, prowadzenie - bajka, hamulce - bajka, zawieszenie - bajka. Co tu dużo mówić. Dobry VWóz i jestem dumny że lubartów ma kogoś takiego jak Wojtek i coś takiego jak Czerwone Polo GTI. Po przejażdżce niepewnym krokiem musiałem niestety wrócić do swojego 1.3 55KM i cieszyć się z tego że potrafię wyprzedzić malucha i nawet poloneza. Nie często mam okazję przejechać się 190km/h. Dzięki Wojtek :good:
Dodając, felgi odnowione profesjonalnie, spryski xsenonów działają jak fabryka chciała, ogólnie samochód wygląda jak nówka sztuka :)
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

jednak są jeszcze zdrowe gti w naszym pieknym kraju!! milo ze tak smiga i tak wygląda to sie ceni !! mam nadzieje ze kiedys sie zalapiemy na wspolna sesje :D zwerbuje jeszcze ziomka czarnym 6n2 gti i bedzie 3xgti silver, red & black :D
Awatar użytkownika
sPoOn
Początkujący
Początkujący

Post autor: sPoOn »

Jako świeżo upieczony klubowicz nadrabiam nieco zaległości ostatnio. Przejrzałem wątek i muszę powiedzieć, że na prawdę bardzo fajna i ładna Polówka. Widać, że masz do niej serce i dbasz o nią. Felgi też eleganckie, kolorek jak najbardziej ok.

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Ciesze sie z takiej opinii chłopaki naprawdę :piwo: ale nie ma co tak cukrować jeszcze dużo jest do zrobienia tylko brak $$ skutecznie studzi moje zapały, staram się ogarniać co się da i tak ostatnio naprawiłem samopoziomowanie ksenonów brałem się też za zmiane bendiksu ale poległem na próbie wyciągnięcia rozrusznika. Jest tak perfidny dostęp że tylko zrzucenie skrzyni da możliwość jego demontażu :(
chciałbym jeszcze w tym roku poprawić brzmienie w środku, w planach jest kupno ori stelaży pod głośniki w tylne boczki i jakiegoś konkretnego zestawu dwudrożnego ktorego bedzie sens zasilić jakims wzmacniaczem plus wymiana radyjka na coś z wypasami w postaci navi i usb , bo plamka na szybie od przyssawki drażni i latający na dołkach odtwarzacz na kabelku aux hehe im mniej zbednych rzeczy w schowkach tym lepiej :grin:
pozdro
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

ostatnio szedłem po polo i jakies 20 metrow od dzialki gdzie mam garaz na srodku pasa lezał sobie grillek ,samochody brały go okrakiem mysle sobie jakis zlom ktoś wyrzucił podszedlem zeby go na pobocze rzucic a tu elegancki kompletny grillek w zamienniku od passata b5 ale co najlepsze mial wsadzony ori znaczek vw :-D a mi juz od dawna po glowie chodzilo malowanie znaczka na czarno, sciagnalem grillek u siebie i obczailem ze ma te same numery nawet,wiec sie nim odpowiednio zaopiekowałem ;)
Obrazek stan dobry ,ale pare glebszych dziurek mial niestety od kamieni
po dobrym myciu, matowieniu papierami 240,600,800,2000 i malowaniu wyszedl calkiem spoko
Obrazek
a tu już na aucie:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
wg mnie do czerownego pasi dobrze i raczej zostanie na jakis czas, no chyba ze zacznie obłazić :crazy:
Ostatnio zmieniony 25 lis 2011, 11:21 przez wojtasllb, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

jak miałeś spray do plastiku to będzie git, jeżeli nie, zacznie odłazić, szczególnie po myciu wysokociśnieniowym, najlepiej jest rzucić podkład pod czarny mat, wtedy będzie o wiele dłużej trzymał :)

Wkońcu doczekałem się znaczka w cz.macie :)
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

[quote=""Diego69""]jak miałeś spray do plastiku to będzie git[/quote] nie do końca spray do plastiku by sie tutaj nadał, ta część błyszcząca to jest plastik ale pokryty jakims metalem, jak to jechałem papierem to na zadziorach sie robiło takie rude jakby miedz, a tam gdzie byla ladna powierzchnia niezniszczona to strasznie ciezko bylo to zmatowić. użyłem matowego akrylu którego użyłem m.in. do ramek rejestracji na których trzyma się elegancko :D

EDIT: umyłem dzis polo i przejchałem sie na małą przejażdzke przy okazji strzeliłem pare fot.kolor felg jest mega niefotogeniczny, ale teraz widać mniej wiecej jak to wygląda, prawdopodobnie na zime rozkręcę je spowrotem i na rotor dam jakiś inny kolor ale juz normalny akryl zeby wyszlo to co naprawde bede chcial. w kazdym bądź razie po piaskowaniu lakier proszkowy tak przystal do rotorow ze teraz sa zabezpieczone przed utlenieniem na wieki :cool2:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ps. z pospiechu zapomniałem wyczernić oponki ,więc przymknijcie na to oko ;) fotki sa w ori rozmiarze.
Awatar użytkownika
Acadaptor
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Acadaptor »

wojtasllb nie myslales o slupkach bocznych w czarnym macie??
Moje 6n2]viewtopic.php?f=30&t=10905[/url]
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

faktycznie ten lakier na rotorach albo jest taki ciemno brzydko stalowy albo na fotkach tak wygląda, szkoda ze nie mam mozliwosci na zywo obczaic ;)

jaki kolor rotorow na przyszly sezon chcesz zapodac ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”