Witam.
Tak jak w temacie.Miał ktoś podobny problem? Od jakiegoś czasu sama wychacza mi się roleta z tych otworów bo bokach.Co założę na nowo to za chwilę sama się wychacza i zwija tak jakby się skurczyła na końcu w co wątpie.
Miał ktoś podobny przypadek?
ni... dziwny problem. może samochód Ci się rozszerza ? nawet nie wiem co poradzić, plastiki te trzymające musisz sprawdzić - te w bokach auta, ale jak masz nową wersje to nie wiem jak to tam wygląda.
[quote=""kolo""]nawet nie wiem co poradzić, plastiki te trzymające musisz sprawdzić - te w bokach auta, ale jak masz nową wersje to nie wiem jak to tam wygląda.[/quote]
najlepiej karol2679 wyjmij roletę i załuż ją jeszcze raz. Może miałeś nie symetrycznie założoną, co skutkuje tym, że z jednej strony ten zaczep przy klapie robi się za krótki. też miałem taki problem, próbowałem z tym walczyć poprzez doklejenie kawałka plastiku do zaczepu. chwilowo zdało egzamin tzn roleta niezwijała się sama na nierównościach i po wjechaniu w dziurę na jezdni. problem ustąpił, gdy podczas przewożenia większego przedmiotu musiałem wyjąć roletę i potem założyć ją z powrotem.
pozdro
Narazie nie mam czasu żeby z tym powalczyc ale zobaczymy,jeszcze zauważyłem także że ta roleta ma luzy tzn wygląda to tak że można nią ruszać w poprzek(to płótno) jak już jest rozłożona i zachaczona.
Ha miałem dokładnie tak samo. Dawało się założyć ale np. na dołku potrafiła się znienacka zwinąć robiąc przy tym trochę hałasu, co w trakcie jazdy nie było zbyt pożądane.
U mnie ten problem rozwiązany został w ten sposób, że na końcówki drążków, które zaczepia się o te plastikowe zaczepy nałożyłem kawałki takiego tworzywa. Efektem jest lekkie wydłużenie drążka i w ten sposób nie spada. Jutro pokażę zdjęcia jeśli zdążę zrobić takowe.
Świetny patent kolego .Co tego że nie pasuje, zawsze przeciez można znaleźdź kawałeczek czarnego wężyka czy czegoś podobnego i będzie w porządku.Zreszta i tak jeździ się z zasuniętą roletą i tego prawie nie widać. Na pewno u mnie to przetestuje.
Dzięki za upload fotek.
Miałem ten sam problem po 140 000 zdjąłem plastik z boczku i włożyłem pod niego kawałek gumy. Chciałem tak zrobić z obu stron ale z jednej wystarczyło.