[quote=""zibi35""]Witajcie,
Jestem na tym formum NOWY więc nie śmiejcie się ze mnie. Kupiłem małżonce Polówkę z 2002 r. i nie posiada radia[/quote]
A czy auto posiada instalację radiową?
To jest bardzo ważne pytanie bo jak fabrycznie nie miało to czekają Cię boje z podłączeniem instalacji, kabla antenowego -bardzo ciężko dostać, ja szukałem ze 2 miesiące, nawet ASO nie pomagało.
Jeśli ma fabryczną instalację ale ktoś wyciągnął radio, proponuję zakupic oryginał VW RCD-200 mp3. Ładnie komponuje się z deską i raczej chętnego złodzieja na nie nie znajdziesz.
http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... ce82fe39d8
Radio RCD-200 bez mp3 możesz mieć nowe za 300-400 zł, z mp3 400-500.
Jeśli nie masz instalacji fabrycznej to łatwiej będzie pociągnąć instalację do zwykłego radia. One nie wymagają podpięcia do szyny CAN auta aby poprawnie pracować w przeciwieństwie do urządzeń VW.
[quote=""PoloIII""]witam
Mam takie pytanie: Jakie radyjko brać czy: Pioneer DEH-2300UB czy Kenwood KDC-4047? lub coś lepszego w tej cenie?Duzo czytalem o nich i oba modele ludzie sobie bardzo chwala. Czy może ktoś z was ma któreś z tych modeli? bardzo prosze o pomoc[/quote]W tej cenie zazwyczaj patrzy się na wygląd radia. Więc kup te, które Ci się bardziej spodoba.