Nowe radio z niewielkie pieniądze

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
asad87
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: asad87 »

[quote=""Rangers76""]Chciałem takie żeby miało usb z tyłu. Macie inne propozycje? Usb z przodu to porażka.[/quote]
Ja używam malutkiego pendriva i nie narzekam na USB z przodu, bo nie odstaje na pół metra ;)
Seat Ibiza 1.4 60KM 97r.
Opel Corsa 1.2 75KM 01r.
Peugeot 206 1.4 HDI 70KM 02r.
VW Golf 1.6 101KM 97r.
Fiat Punto 1.2 60KM 02r.
VW Polo 1.9D 64KM 97r.
R
Rangers76

Post autor: Rangers76 »

Racja
Dowiedziałem się że ten Clarion nie ma zdejmowanego panelu :( czyli lipa nie kupię go.
Może CLARION CZ301E. Po co jest bluetooth w radio? Co to daje?
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

[quote=""Rangers76""]Racja
Dowiedziałem się że ten Clarion nie ma zdejmowanego panelu :( czyli lipa nie kupię go.
Może CLARION CZ301E. Po co jest bluetooth w radio? Co to daje?[/quote]
Zestaw głośnomówiący dla tel. Ja mam i używam-ogólnie bomba.

Do tego moje radio pozwala na przekazywanie muzyki przez bt więc odtwarzana można tel leci przez radio.
Moje radio przewija nawet piosenki na tel.
Ja to wykorzysuje do przekazywania radia internetowego na radio samochodowe.
v
viceroy
Newbie
Newbie

Post autor: viceroy »

Witam chciałbym wiedzieć czy zakup tego radia do auta będzie dobrym wyborem. Co sądzicie o tym radyjku. A co może polecacie wziąść zamiast tego. Proszę o poradę.

http://allegro.pl/alpine-cde-120r-rr-rm ... 17307.html

Pozdrawiam
R
Rangers76

Post autor: Rangers76 »

Thx
:hello:
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""viceroy""]Witam chciałbym wiedzieć czy zakup tego radia do auta będzie dobrym wyborem. Co sądzicie o tym radyjku. A co może polecacie wziąść zamiast tego. Proszę o poradę.

http://allegro.pl/alpine-cde-120r-rr-rm ... 17307.html

Pozdrawiam[/quote]

nic specjalnego wg. mnie.
ile chcesz wydać ?
r
rytelek18
Newbie
Newbie

Post autor: rytelek18 »

Witam. Czy posiada ktoś radio Voice Kraft VK0302???? Czy mógłbym prosić o skany instrukcji obsługi??? Mogą być ewentualnie od jakiegoś podobnego modelu. Co do radyjka to jak na swoją cenę gra nie źle
t
tomi1990
Początkujący
Początkujący

Post autor: tomi1990 »

szukam radia najlepiej uzywki lub moze byc nowe chodz pewnie zadnej roewolucji nie bedzie tak do tysiaca zlotych
znalazlem cos takiego tylko w nim brakuje mi blootuta i usb a co myslicie ogolnie o nim?

http://allegro.pl/kenwood-ddx-6029-7-ca ... ml#gallery

jak byscie mieli jakies lub znalezli czekam na wasze rady .

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

[quote=""tomi1990""]szukam radia najlepiej uzywki lub moze byc nowe chodz pewnie zadnej roewolucji nie bedzie tak do tysiaca zlotych
znalazlem cos takiego tylko w nim brakuje mi blootuta i usb a co myslicie ogolnie o nim?

http://allegro.pl/kenwood-ddx-6029-7-ca ... ml#gallery

jak byscie mieli jakies lub znalezli czekam na wasze rady .

Pozdrawiam[/quote]
Moje zdanie jest takie: radio 1 czy 2 din musi był łatwe do obsługi podczas prowadzenia auta. A te takie raczej nie będzie. 4 klawisze na krzyż, reszta przez macanie. Ja bym raczej szukał czegoś bardziej ergonomicznego.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

dotykowiec nie jest zły- w zależnośći od czułości i precyzji- ale tego to już ci nie powiem jaki jest ten kenwood
Awatar użytkownika
Hubi
Newbie
Newbie

Post autor: Hubi »

Obrazek

A ja tam z mojego jestem strasznie zadowolony, Gra dobrze, szybko czyta, obsługuję pendrive'a 16GB (większego nie testowałem), spory zakres regulacji, trzystopniowe podbicie loudnes, osobne wyjście na sub, sterowane z menu, jak narazie więcej mie nie potrzeba...

Osobiście polecam...

Opis tego właśnie Pioonka
P
PoloIII
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: PoloIII »

Witam serdecznie
Szukam nowego radia cd/mp3 pod Polo 6N.
Cena 300-350zł
Muzyka różna- najczęsciej POP, różne hity, standardrowe stacje radiowe.
Chciałbym by miało conajmniej USB lecz milej widziany by był czytnik kart zamiast USB. ( nie wiem czy w ogole jest takie radio by nie było na płyty, tylko na USB??)
I jakie wybrać jakiej firmy? Radio będzie podłączone do głośników 10cm na podszybiu być może firmy HERTZ + jakies tweetery.
Czekam na propozycje
Pozdrawiam serdecznie.
z
zibi35
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: zibi35 »

Witajcie,

Jestem na tym formum NOWY więc nie śmiejcie się ze mnie. Kupiłem małżonce Polówkę z 2002 r. i nie posiada radia, z uwagi na fakt, iż kobietka będzie jeździla z naszym juniorkiem to potrzebuje radia. Nasz kochany synek uwielbia piosenki na płytach więc pomyślałem, że może jakies radyjko CD. Co mi proponujecie ponieważ ja nie znam się całkowicie na tym jestem totalnym laikiem. Tak myśłałem o fabrycznym radyjku ze zmieniarką co wy na to??? Jeżeli mój pomysł jest dobry to może macie taki komplet do sprzedania za przyzwoitą cenę?

POZDRAWIAM SERDECZNIE
Zbyniek35
P
PoloIII
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: PoloIII »

witam
Mam takie pytanie: Jakie radyjko brać czy: Pioneer DEH-2300UB czy Kenwood KDC-4047? lub coś lepszego w tej cenie?Duzo czytalem o nich i oba modele ludzie sobie bardzo chwala. Czy może ktoś z was ma któreś z tych modeli? bardzo prosze o pomoc
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

[quote=""zibi35""]Witajcie,

Jestem na tym formum NOWY więc nie śmiejcie się ze mnie. Kupiłem małżonce Polówkę z 2002 r. i nie posiada radia[/quote]
A czy auto posiada instalację radiową?
To jest bardzo ważne pytanie bo jak fabrycznie nie miało to czekają Cię boje z podłączeniem instalacji, kabla antenowego -bardzo ciężko dostać, ja szukałem ze 2 miesiące, nawet ASO nie pomagało.

Jeśli ma fabryczną instalację ale ktoś wyciągnął radio, proponuję zakupic oryginał VW RCD-200 mp3. Ładnie komponuje się z deską i raczej chętnego złodzieja na nie nie znajdziesz.
http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... ce82fe39d8
Radio RCD-200 bez mp3 możesz mieć nowe za 300-400 zł, z mp3 400-500.

Jeśli nie masz instalacji fabrycznej to łatwiej będzie pociągnąć instalację do zwykłego radia. One nie wymagają podpięcia do szyny CAN auta aby poprawnie pracować w przeciwieństwie do urządzeń VW.

[quote=""PoloIII""]witam
Mam takie pytanie: Jakie radyjko brać czy: Pioneer DEH-2300UB czy Kenwood KDC-4047? lub coś lepszego w tej cenie?Duzo czytalem o nich i oba modele ludzie sobie bardzo chwala. Czy może ktoś z was ma któreś z tych modeli? bardzo prosze o pomoc[/quote]W tej cenie zazwyczaj patrzy się na wygląd radia. Więc kup te, które Ci się bardziej spodoba.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”