[6n] Brak zamka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
plastoid
Newbie
Newbie

[6n] Brak zamka

Post autor: plastoid »

Witam jestem nowy na forum przejdę od razu do rzeczy.

Kupiłem Polówkę z 2000r z Włoch auto było po włamaniu i nie posiada zamka od strony kierowcy.

Pytania:
1.Czy istnieje możliwośc dokupienia zamka pod kluczyk lub przerobienie zamka tak aby pasował pod kluczyk.
2.Czytałem gdzieś że w innych autach jest jakiś numer na kluczyku wybity aby jak coś zamek dokupic do niego(nie wiem jak to jest w volkswagenie) bo ja na kluczyku mam jedynie literkę z cyferką to by było to????
3.I jeśli tak to nie wie ktoś czy w okolicach Mielca robią coś takiego czy tylko ASO mnie ratuje a do Rzeszowa mi się nie chce jechac.
4.Jaki może byc koszt takiego zamka.

Z GÓRY DZIĘKUJE ZA POMOC!!!!!!!!
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Ad. 1
Kupujesz wkładkę zamka i dopasowujesz ją pod kluczyk
Ad. 2
W VW powinna być przywieszka z PINem do IMMO aby dorobić i zakodować kluczyk w razie zgubienia. Nie ma to nic wspólnego z wkładką zamka.
Ad. 4
Poszukaj wkładek na allegro.
p
plastoid
Newbie
Newbie

A taki zamek tylko w ASO dostane bo przepatrzyłem całe allegro i nic nie mogę znaleśc albo jestem ślepy :) albo nie umiem szukac
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""plastoid""]albo jestem ślepy albo nie umiem szukac[/quote]
Wybierz jedno z dwojga :) Nie no joke. poszukaj dobrze na allegro a znajdziesz.
p
plastoid
Newbie
Newbie

Przeszukałem cały internet znalażłem wkładki ale pod inne kluczyki nie pod takie co ja mam tamte są frezowane a ja mam wycięcia w środku kluczyka :niewiem:
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""plastoid""]Przeszukałem cały internet znalażłem wkładki ale pod inne kluczyki nie pod takie co ja mam tamte są frezowane a ja mam wycięcia w środku kluczyka [/quote]
a może być używka?? bo jak coś to wyciągnę ze swojego rozbitka bo jeszcze mam.
p
plastoid
Newbie
Newbie

A w jakiej cenie ten zamek :szefu:
D
DvDi
Newbie
Newbie

Post autor: DvDi »

Witam,
mam podobny problem. Drzwi od strony kierowcy nie da sie otworzyc kluczykiem ( mam jeden ) wiec podejrzewam ze zamek padl albo poprostu jest tam inny ( auto kupione w komisie ). Od pasarzeta normalnie otwiera. Czy jest mozliwosc jakos kupic taki zaemk do drzwi by podszedł pod moj kluczyk ? Narazie mam centralny z pilota ale jakos mnie to denerwuje brak mozliwosci otwarcia tradycyjnie.
w
wacku
Początkujący
Początkujący

Post autor: wacku »

Nie koniecznie musi być uszkodzony zamek,często (tak było u mnie w 6N2) okazuje sie,że jest uszkodzone wiosełko i dlatego zamek nie działa..Jezeli to wiosełko to wystarczy chyba wyjąć samą klamkę i wtedy będzie wiadomo jak się przedstawia sytuacja.Wiosełko pracuje przy klamce i jeśli jest wyłamane to nie da się otworzyć drzwi.Klamkę wyjmuje się bardzo prosto i zajmuje ta operacja kwadrans.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”