Parametry mają być takie jak zaleca VW. W dieslach zdaje się siedzi 74Ah i żeby nie było problemów, ma mieć jak największy prąd rozruchowy (680A i w górę).
[quote=""madmax""]Parametry mają być takie jak zaleca VW. W dieslach zdaje się siedzi 74Ah i żeby nie było problemów, ma mieć jak największy prąd rozruchowy (680A i w górę).[/quote]
Tak jak pisze madmax im większy prąd rozruchowy tym lepiej ale trzeba wiedzieć że są różne normy w ktorych są podane wartości w Amperach Najczęściej można spotkać normę EN tu jest tabela z przelicznikiem:
SAE- amerykańska, ICE- włoska, EN- europejska, DIN- niemiecka
Akumulatro musi być taki jak podaje producent ponieważ alternator może za maly przeładować lub za duży niedoładowywać a później w zimie jest potrzebny nowy :crazy:
Ja mam co prawda polo z 96/97 ale akumulator mam 72 Ah tylko że Alternator 90 A wiec daje sobie rade. Prąd rozruchowy nie pamietam ale też dosyć troche (pomiedzy 680 a 720 chyba) Akumulator to Centra
A ja z takim pytaniem czy akumulatory 72 Ah pasują wam oryginalnie na kładke pod akumulator ? Bo z tego co widze to akumulator ten jest nieco dłuższy od oryginału i nie wiem czy moge taki zakupić... Prosze o szybką odpowiedź.
Ropniak od 60-64Ah - wchodzi idealnie. Ale trzeba wybierać te z większym prądem rozruchowym - czyli modele Plus, Super, Silver, Gold czy jak to się tam nie nazywa. Chodzi o to że większość producentów ma różne "rodziny" i trzeba wybierać te ciut lepsze.
Im się ma więcej elektrycznych dodatków i car-audio tym większy można wrzucić. Ale z rozmiarem też nie wolno przesadzać, bo za duży będzie nie doładowany do końca i to mu będzie przeszkadzać.
Z firm - ile ludzi tyle opinii. Ja polecam Centrę i Vartę z droższych oraz ZAP z tańszych.
hmmm panowie mam zgryza bo brat mi pozyczy swoj aku ktory ma cos ok 75 ah i prad rozruchowy ok 680 i jest ciut wiekszy niz te co u nas siedza i mam 2 pytania. Po pierwsze czy nie bedzie mial za duzy prad rozruchowy i czy nic sie nie stanie ? a po drugie czy mi wejdzie do srodka ?
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
Jak moze byc za duzy prad rozruchowy? Moe byc nawet taki jak w starze czy nawet jeszcze wiekszy. Wbrew pozorom wlasnie nizszy prad spowodowac moze ze rozrusznik moze sie spalic. Rozrusznik ktory sie kreci dosc żwawo ma studzenie wieksze no i nie trzeba kreci 5 sekund tylko wystarczy gora 2 sek. w dieslu wazne jest to zeby zakrecic walem jak najszybciej. TDIki nie chca palic jak juz wal sie kreci ponizej 200 obr / min ale przy 280-300 obr pali od strzala.