[6kv] Lusterka, proszę o pomoc.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Mefiu5
Newbie
Newbie

[6kv] Lusterka, proszę o pomoc.

Post autor: Mefiu5 »

Cześć wszystkim,
mam pytanie co do lusterek. W moim polo classic 1,4 mpi z 2001 roku zostało uszkodzone lewe lusterko (kierowcy).
I tu mam pytanie: czy pojedzie lusterko ze starszego classica czy nie? Tak naprawdę to uszkodził mi się mechanizm który trzyma lustro (obecnie lusterko trzyma się na taśmie). Lusterko jest sprawne, regulacja manualna działa itp.
Druga sprawa to obudowa - posiadam lakierowaną obudowę w kolorze koralowym - i tu drugie pytanie: czy da się przełożyć "bebechy" a potem zmienić obudowę - żeby pasowało do koloru ,bo jak zapewne wiecie trudno ustrzelić lusterko używane w takim samym kolorze jak oryginał.

Dodam że lusterka w mojej polówce są asymetryczne - może to coś komuś pomoże.
Szukam po prostu drugiego takiego samego i nic... nawet na allegro jak sprawdzam to rocznikowo podają od 95-99, albo 96 - 01 ale do czerwca, a ja mam auto z lipca i po liftingu.

Proszę fachowców o wypowiedź w tym temacie.
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

w Twoim Polo założone są lusterka tego samego typu co w 6n2, więc takich szukaj...w classicu przed liftem są natomiast lusterka takie jak w 6n :)

co do obudowy to bez problemu przełożysz swoją obudowę na nowe bebechy, dlatego szukaj szerokiego lusterka nawet z połamaną obudową, byle żeby wnętrze było identyczne...no i zwróć uwagę czy jest manualne czy elektryczne :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
d
darek-vw
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: darek-vw »

szukasz lusterka od Cordoby/Ibizy z lat 99-02 są identyczne jak w classicu po 99

na 100000% pasują i ceny są niewygórowane, dostępność także duża

ale co ja będę się rozpisywał, już było, opcja SZUKAJ :mrgreen:
viewtopic.php?f=53&t=26509&start=0

pozdr
10\' VW Polo Classic Coupe R36

[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=185&t=26509]Wszystko o modyfikacji VW Polo Classic / Variant 6KV 1995-02
Awatar użytkownika
Kolo z Polo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kolo z Polo »

jakie lusterka sa w polo 6n1 98r. plaskie czy wypukle?
my little Poli
d
dorotka04
Newbie
Newbie

Post autor: dorotka04 »

witam mam podobny problem z lusterkiem co wyżej tylko w polo III 99/01 i nie wiem jak rozebrać to lusterko żeby nie uszkodzić obudowy
proszę o pomoc
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”