Co wlać/wpryskać do zamka ??

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
GGrzes
Raczkujący
Raczkujący

Co wlać/wpryskać do zamka ??

Post autor: GGrzes »

hej siema

wiem że temat był poruszany na starym forum i że jedne konkretne rozwiązanie to rozebranie zamka i potraktowanie go smarami ipt itd by w zimie dąło sie auto otworzyć, ale już teraz jest za późno, a auto musze otwierać.

Powiedzcie mi jakie substancje/ prepraraty itp itd pomogą doraźnie ??

puki co
- WD40 nie działa
- olej wazelinowy nie działa
- preparaty po 4zł troche dzialają ale niszczą zamek...

jest cos lepszego ??

może olej silnikowy tam wpaprać ??

bo ja już nie wiem.

pieprzone zamki w vw i seatach. :mrgreen:
Awatar użytkownika
bazi
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: bazi »

zamek w drzwiach VW G 000 400 42,65 zł
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

Smar silikonowy w sprayu Wurth kupiłem rok temu sprawdził się cena ok 35 zł
a
ar1000
Początkujący
Początkujący

Post autor: ar1000 »

Szukać w archiwum. Kłopot z wkładką zamka to ona zamarza?, czy zamek w drzwiach?, (klucz się kręci a zamek nie otwiera) jak to drugie to wymontować, rozebrać, nasmarować, złożyć i zamontować pewność działania w zimie praktycznie 100%. To "typowa" usterka i wielokrotnie opisywana.
Pozdrawiam.A.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

ja używam preparat do odmrażania zamków firmy K2 pt. Gerwazy :lol: nie leję żadnych oliwek :geek:
działa wszystko jak trzeba. Najważniejsze żeby mieć ten preparat przy sobie z samego rana a nie w aucie....rzecz oczywista
civic r18a2/407 1,6 HDi
e
eddypirka
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: eddypirka »

[quote=""mario6n""]Smar silikonowy w sprayu Wurth kupiłem rok temu sprawdził się cena ok 35 zł[/quote]
Zakupiłem wczoraj, jak pomarzło mi wszystko. Psiknąłem i dzis póki co wszedłem bez problemu. No ale najtańszy nie jest :)
A na uszczelki dałem silokon w sprayu i dzis nie przymarzło- choć 5 cm śniegu na masce było :)
m
mmmarcin
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mmmarcin »

ostateczność - ale na skrajne przypadki pomaga - podgrzanie kluczyka zapalniczką
ale można rozwalić kostkę immo co oznacza od -100 do -200zł
tyle że jak trzeba samochód na gwałt otworzyć i się nie ma odmrażacza do zamków to najszybszy i najlepszy sposób
zapobiegawczo lepiej co jakiś czas psiknąć do środka odmrażacz do zamków - wygania wodę, smaruje, konserwuje. koszt od 5zł w górę (w zależności od marki), starcza na naprawdę długo...

ps WD40 nie służy do smarowania, jak psikniecie WD do zamka, to trzeba ten zamek później jakoś nasmarować!
Awatar użytkownika
GGrzes
Raczkujący
Raczkujący

hej.

no dziś podjade do norauto i zakupie jakiś lepszy preparat do zamków i będę psikał + olej dodatkowo i może da radę.
teraz odłączyłem centralny zamek i otworzyłem drzwi po przekręceniu kluczyka, a jak był włączony centralny to pomimo że rygle wyskakiwały toi tak nie otworzyłem.

może to będzie jakiś sposób... sie zobaczy.
m
magik
Początkujący
Początkujący

Post autor: magik »

[quote=""rat4""]ja używam preparat do odmrażania zamków firmy K2 pt. Gerwazy :lol: nie leję żadnych oliwek :geek:
działa wszystko jak trzeba. Najważniejsze żeby mieć ten preparat przy sobie z samego rana a nie w aucie....rzecz oczywista[/quote]

Wszystko spoko moze i dziala tylko że niszczy zamek bo wypłukije cały smar który się w nim jeszcze znajdował
Awatar użytkownika
Px2
Początkujący
Początkujący

Post autor: Px2 »

Ja mialem wczoraj problem z zamarznietym zamkiem w mojej Poli, ale wczesniej zakupilem w Tesco preparat ktory chroni przed zamarznieciem zamków, uszczelek itp. i okazuje ze sie ze z Tesco za 5 zł a jednak działa, dzisiaj rano bez problemu otworzylem drzwi.
Obrazek
m
mmmarcin
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mmmarcin »

[quote=""magik""]Wszystko spoko moze i dziala tylko że niszczy zamek bo wypłukije cały smar który się w nim jeszcze znajdował[/quote]
odmrażacz do zamków ma też właściwości smarujące
i tym się różni od WD40!
Awatar użytkownika
GGrzes
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""magik""][quote=""rat4""]ja używam preparat do odmrażania zamków firmy K2 pt. Gerwazy :lol: nie leję żadnych oliwek :geek:
działa wszystko jak trzeba. Najważniejsze żeby mieć ten preparat przy sobie z samego rana a nie w aucie....rzecz oczywista[/quote]

Wszystko spoko moze i dziala tylko że niszczy zamek bo wypłukije cały smar który się w nim jeszcze znajdował[/quote]

nawet jeśli wypłukuje smar to co z tego, jeśli może pomóc. ważne by coś zadziałało i auto się otworzyło czyż nie ? :pifpaf:

kupilem dzis odmrażacz do zamków K2 GERWAZY :P psikłem na noc, rano sie zobaczy.
j
jurekn
Newbie
Newbie

Post autor: jurekn »

Ja używam białego smaru w spreju Valvoline doskonale się sprawdza
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

Polecam srodek smarny Wurtha HHS 2000 bardzo silny i mi w tamtym roku ani razu nie zamarzło ;]
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
a
ar1000
Początkujący
Początkujący

Post autor: ar1000 »

[quote=""TOFIK_6n2""]Wurtha HHS 2000 [/quote]
Tej firmy i jej produktów to nawet nie trzeba polecać same się reklamują kto próbował to wie o czym piszę, no tanie to nie jest ale jakość jest :spoko: .
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”