Opinie o CB M-TECH Legend II

Tutaj wymieniajcie doświadczenia i wiedzę o urządzeniach NAVI/CB a także punkty POI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

j
jozefg
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: jozefg »

[quote=""qbeq""][quote=""jozefg""]Zajrzyj do środka to zobaczysz napisy Unidena na płycie...[/quote]
może tak było kiedyś ale teraz uniden i president to nie te same podzespoły, http://www.youtube.com/watch?v=5GUbEM-F2Vc :closedeyes:[/quote]Rozwalił mnie facet... :oki:
Uniden520XL to jest President Johnny ale nigdy JohnnyII - różnica w konstrukcji jakieś ~15 lat!

Lepiej żeby ten facet zajął się tylko handlem i na tym poprzestał... :jester:
Awatar użytkownika
qbeq
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: qbeq »

Widać koleś nie jest może i obiektywny co do radyjek. :?
Ale chciałem pokazać to że aktualnie sprzedawane Unideny i Presidenty do dwa różne radia. Dobre Unideny był 10 lat temu produkowane w Filipinach a nie jak teraz Chinole.
Johnego I raczej nie kupisz nowego, no chyba że komuś uchował się nieodpakowany w kazamatach swojej piwnicy :)
Awatar użytkownika
Hubi
Newbie
Newbie

Post autor: Hubi »

A ja mam z tym radyjkiem mały problem, Nadaje jak się należy, ale nie da się nie odbierać niczego jeśli można to tak nazwać...

Mianowicie strasznie mi wszystko zakłóca: ładowarka do tel (myślałem że dlatego że chińska podróba, no to kupiłem ori Nokia, nie zmieniło się nic), sub woofer nawet jak nie jest głośno, a czasem to łapie zakłucenia nie wiadomo skąd...
Ma takie lampki pokazujące moc nadawanego sygnału, to świeci się czasem połowa...

Oczywiście wiem do czego służy sqeelsh i rf gain, ale nie używam CB od dziś i wiem jak takie sprzęty powinny funkcjonować...
Jeśli doreguluję sobie tak by szumy zniknęły to osoba która nadaję musi być bardzo blisko...

Dodam że mam antenkę lemm 120cm, na uchwycie, zestrojona z radyjkiem, ale nie miałem czasu testować po montażu i się okazało po fakcie...
j
jozefg
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: jozefg »

[quote=""Hubi""]
Mianowicie strasznie mi wszystko zakłóca: ładowarka do tel (myślałem że dlatego że chińska podróba, no to kupiłem ori Nokia, nie zmieniło się nic), sub woofer nawet jak nie jest głośno, a czasem to łapie zakłucenia nie wiadomo skąd...
...
Dodam że mam antenkę lemm 120cm, na uchwycie, zestrojona z radyjkiem, ale nie miałem czasu testować po montażu i się okazało po fakcie...[/quote]

Nieprawidłowo zainstalowane.
- Brak masy na podstawie anteny.
- Przewody zasilania podłącz bezpośrednio do akumulatora.
Awatar użytkownika
Hubi
Newbie
Newbie

Post autor: Hubi »

Nieprawidłowo zainstalowane.
- Brak masy na podstawie anteny.
- Przewody zasilania podłącz bezpośrednio do akumulatora.
A więc byłem na serwisie, gość sprawdził wszystkie połączenia, mase, wystrojenie anteny i aż mi się wstyd zrobiło bo stwierdził że jestem przewrażliwiony, nie byłoby tak źle gdyby wcześniej nie powiedział mi tego samego znajomy, który też zajmuje się CB radiami, no i kolega który jest w tym zupełnie zielony...

A na pocieszenie dodam, że to radyjko cieszy się jednak bardzo dobrą opinią, zarówno wśród kierowców, którzy je używają, jak i wszystkich serwisów i pseudo serwisów CB w których byłem... Każdy potwierdza że to żywcem UNIDEN...

Tak więc szerokości mobile i PoloManicy...
t
tuptus
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: tuptus »

żywcem uniden ?

No nie bardzo - kupiłem to radyjko i skorzystałem z opcji oddania w ciągu 10 dni i zakupiłem unidena - dlaczego ? podstawowa różnica to głośnik montowany w tym radyjku - niebo a ziemia. Na legend mało wyraźny, trzeba sie domyśleć co do ciebie krzyczą w unidenie 520 słychać wszystko dobrze. W mojej opinii lepiej dorzucić 50 zł i cieszyć się o wiele lepszym radyjkiem .

szerokości
tuptus
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja / CB Radio”