[6n] Konserwacja Płyty podłogowej

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

W
WhitePolo
Początkujący
Początkujący

[6n] Konserwacja Płyty podłogowej

Post autor: WhitePolo »

Witam panowie jako że zbliża się zima , zabrałem się za konserwacje podłogi wewnątrz samochodu , mam pytanie ,

Obrazek

ImageShack.us
co to jest ? zielone jak na zdjęciu , wygłuszenie , zauważyłem pęcherzyki z rdzą więc postanowiłem pozbyć się tego , zdarłem wszystko , było mokre bo brakowało korka z dziury tech. . położyłem antykorozje Potem Boll do konserwacji podwozia , i właśnie nurtuje mnie pytanie co to jest za cholerstwo , strasznie ciężko schodziło, twarde , tak jak PAPA .
mam zamiar nakleić mate wygłuszająca na to wszystko.
Pare fotek , już z położonym bolem

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio zmieniony 15 paź 2011, 16:58 przez WhitePolo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

ładnie to tak zdjęcie mojego paździocha rozpowszechniać :acute:
Ta "posadzka" to nic innego jak mata bitumiczna, na zimno strasznie trudne do ściągnięcia, po podgrzaniu opalarka schodzi elegancko.
uzupełnij to taką sama matą którą kupisz pewno w większość sklepów z farbami/materiałami lakierniczymi oczywiście też podgrzewając opalarką żeby dopasować do kształtu podłogi
Po tych zdjęciach widze że niebardzo to zrobiłeś...trzeba było ogniska korozji pomalować farbą i na to przykleić matę. Ta masa do podlogi raczej służy do zewnętrznych elementów bo w środku może śmierdzieć
Ostatnio zmieniony 15 paź 2011, 16:54 przez Borek, łącznie zmieniany 1 raz.
c
carolus111
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: carolus111 »

czy ja dobrze widze i widze, że powycinaleś blache wokół otworów tych otworow technologicznnych? Jak je zabezpieczyłeś od dołu, od podwozia?
W
WhitePolo
Początkujący
Początkujący

no właśnie , nie podgrzewałem tego . Ale jakoś dałem rade z sciagnieciem , dałem na to Hamerajda, i Boll, myslisz ze połozyc na to wszystko tą mate bitumiczą ? czy lepiej to ?
http://allegro.pl/mata-wygluszajaca-z-a ... 49637.html
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

nie musi być z warstwą alu bo po co, wystarczy najzwyklejsza czarna mata. Nie wiem jak z klejeniem maty na już posmarowaną bollem blache, ale raczej da radę
W
WhitePolo
Początkujący
Początkujący

tylko własciwie czym to podgrzać , nie mam podgrzewarki
czym tak ładnie wyprałeś wykłdzinę ?
ile tam tych mat potrzeba na oklejenie całej podłogi ?
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Mocna suszarka jako tako da radę, ale polecam zakup opalarki bo to małe pieniądze a ma mnogość innych zastosowań w garazowych zabawach. Wykładzine wyprałem normalnym proszkiem do prania w dosyć dużym roztworze i gorącej wodzie, ktorą po prostu wylalem na nią z miski i cm po cm szorowałem szczotką. Potem powiesiłem na bramie i wypłukałem karecherem
c
carolus111
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: carolus111 »

Zamierzam się zabrać za konserwacje podłogi i mam pytanie odnośnie tego jak sobie pradzić z otworami technologicznymi? bo widze ze ty je wyciąłeś i czymś od spodu zabezpieczyłeś?
W
WhitePolo
Początkujący
Początkujący

carolus111 przerdzewiałe były te otwory , wycinałem arkusz blachy. ocynkowej , i nitowałem od spodu , w niektórych miejscach były dziury wielkości pomarańcza .
Awatar użytkownika
MateoMK
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: MateoMK »

No bardzo ciekawy temat dobrze, że ktoś go założył. Chciałbym samochód zakonserwować go od spodu całe podwozie. Jaki materiał byście polecili chciałbym to zrobić przed zimą i to jak najszybciej ??.
Awatar użytkownika
webak
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: webak »

Odradzam BITEX, robi się twardy i pęka.
Słyszałem żeby wymieszać BITEX 75% i stary olej silnikowy 25% i wtedy ma to twardość i elastyczność jak guma, chociaż jeszcze nie testowałem.
Awatar użytkownika
MateoMK
Raczkujący
Raczkujący

no pozostał mi stary olej ale chcę dowiedzieć się dokładnie co i jak najlepiej zrobić z podwoziem przed zimom.
W
WhitePolo
Początkujący
Początkujący

Kupujesz :
Zakładam że wiertarke masz , To tak
1. http://allegro.pl/nowa-szczotka-stalowa ... 01067.html
2. z 3 litry Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
3.Farbe antykorozyjną
Czyścisz ongniska korozji, odtłuszczasz , wszystko malujesz grubo antykorozja , na to o Boll , grubo , czekasz 48 h az wyshnie
Najlepiej w garazu ogrzewanym teraz zimno wszystko schnie bardzo powoli ,
nie żalować Boll ja nawet ładowalem w nadkola. Ale musisz pamietac zeby wyciszcić dokładnie rdze , żeby nie wyszła podspodem Bolla
Do latania dziur ,
Kątówka, Arkusz blachy ocynkowanej , nitownica, nity, i wyobraźnia bo podłoga nie jest płaska i wszystko muusi być równo, jak juz połątasz to antykorozja , i uszczelniasz bollem , Takie rzeczy najlepiej robić jak ciepło jest, Ale lepiej pózno jak wcale .
Awatar użytkownika
MateoMK
Raczkujący
Raczkujący

WhitePolo. Podziękował no to czas zabrać się do pracy :) i zrobienia tego. A odtłuścić mogę benzyną ekstrakcyjną ??.
W
WhitePolo
Początkujący
Początkujący

MateoMK Jasne , najlepiej było by gdybys na sam pierw podłoge od spodu wyczyscił karsherem
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”