[6n2] Polo po sprowadzeniu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
bazi
Konkretnie zainteresowany

Post autor: bazi »

[quote=""zyga9""]i płynu do wspomaganie (podajcie nazwę jaki )[/quote]
no przeciez pisalem VW G 002 000 dostepny w ASO VW,Skoda,Seat. Bardziej sie oplaci podjechac na sama dolewke niz kupowac calą butelke
[quote=""zyga9""]znajomy powiedział ze jakktoś leje verve to filtr paliwowy nie ruszać [/quote]
bzdura
[quote=""zyga9""]i to samo tyczy sie z filtrem powietrza Prawda to ?[/quote]
kolejna bzdura
[quote=""zyga9""]poprzednie moje auto to renault laguna z 96 r która została sprowadzona z Niemiec w 200r i wymieniałem w niej tylko olej i do dziś jeździ bez wymienianego rozrządu .[/quote]
Jezdzic mozna , tye ze jak ci sie zerwie pasek rozrzadu to silnik na smietnik. Taniej wyjdzie kupic drugi na allegro i przelożyć niż ten naprawiać.
z
zyga9
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: zyga9 »

Niedawno też rozmawiałem ze znajomym który kilka lat temu sprowadził z Niemiec bmw 740 oraz mercedesa E-klase i powiedział że wymieniał w nich tylko olej i filtry a pyzatym żadnego rozrządu nie ruszał bo twierdzi że jak zaczniesz grzebać to uto sie zacznie psuć i nigdy nie słyszał zeby komuś rozrząd nawalił ,powiedział że jak sie przywozi stare trupy z Niemiec z lat 90 lub końca 80 to można wymienić bo to graty .
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""zyga9""]Niedawno też rozmawiałem ze znajomym który kilka lat temu sprowadził z Niemiec bmw 740 oraz mercedesa E-klase i powiedział że wymieniał w nich tylko olej i filtry a pyzatym żadnego rozrządu nie ruszał bo twierdzi że jak zaczniesz grzebać to uto sie zacznie psuć i nigdy nie słyszał zeby komuś rozrząd nawalił ,powiedział że jak sie przywozi stare trupy z Niemiec z lat 90 lub końca 80 to można wymienić bo to graty .[/quote]

To jak koledzy mówią takie rewelacje, to po co pytasz się na forum?? Szukasz pomocy, czy potwierdzenia słów "kolegów"?
Auto autu nierówne. Porównanie BMW serii 7 i Mercedesa klasy E z twoją Polówką :) to jakieś nieporozumienie.
Zerknij w zeszyt serwisowy Polo i zobaczysz że rozrząd trzeba wymieniać co 60tys km. Więc kolego przemyśl to sobie co mówią koledzy i co podpowiada rozsądek (czytaj: użytkownicy forum :) ).
z
zyga9
Raczkujący
Raczkujący

a jak mogę zdiagnozować swój rozrząd ?
Awatar użytkownika
bazi

Post autor: bazi »

[quote=""zyga9""]a jak mogę zdiagnozować swój rozrząd ?[/quote]
jesli myslisz o diagnozie w stylu "popatrz na pasek i oceń na ile jeszcze wystarczy" to zapomnij. Nikt wróżką nie jest.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

No to też prawda. Źlewcześniej napisałem. Ale myślę że ktoś kto się zna jakby zerknął to może coś powiedzieć czy jest bardziej lub mniej zużyty.
Jak jak kupiłem swoje maleństwo to kumpel zajrzał i zabronił kategorycznie jeździć na rozrządzie w tym stanie co był. Nawet ja, który się nie zna widziałem jaki był zjechany (pościnany jeden rant).

zyga9 - wyczytałem że za jakiś miesiąc, dwa masz robić ten rozrząd. a teraz chcesz robić filtry i olej. Myślę że jednak rozrąd ważniejszy. Generalnie zasada brzmi - dobry zwyczaj nie pożyczaj, ale może ktoś cię poratuje jakąś kwotą na krótki termin i zrobisz to od razu. Potem naprawdę będziesz miał spokój na dłużej.
s
sitopl
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: sitopl »

Jeśli moge pomóc to ja bym na pasku napewno nie oszczędzał . to nie są aż tak duże koszty. wielu mechaników mowilo mi że wygląd paska od góry o niczym nie świadczy. Wyglądać może jak nowy ale tożęby których nie widać są najważniejsze. Paski zrywaja się często i sam znam wiele przypadkow. Turzol ma pierwszej stronie podał Ci bardzo dobry zestaw części a jaradzę wymienić jeszcze pompe wody polecam hepu oraz roki napinacza- ruville. Jak będziesz chciał sprawdzić co ile kosztuje wejdz sobie na strone inter carsu na pozycje sklep i wystarczy że wpiszesz model auta i pokoleji jego dane i będziesz miałczęsci do Twojego modelu i ich ceny. Sam z tego korzystam.
Pozdtrawiam i powodzenia!
z
zyga9
Raczkujący
Raczkujący

Panowie na allegro nie ma takich identycznych filtrów paliwa,powietrza i oleju jak mi podalisci ;/;/ są inne ale nie wiem czy pasują niestety
s
sitopl
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: sitopl »

Nie oszczędzaj na swoim autku . Wsadź mu to co dobre a ono się odwdzięczy :) . Kup filtry w dobrym sklepie i takie jak Ci koledzy podali. Dobre i sprawdzone. Pozdrawiam!
z
zyga9
Raczkujący
Raczkujący

na allegro też są renomowane sklepy tylko nie ma tych modeli co podaliście ;/
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""zyga9""]na allegro też są renomowane sklepy tylko nie ma tych modeli co podaliście ;/[/quote]

Zapytaj e-mailowo sprzedawce danielloss http://moto.allegro.pl/show_user.php?uid=334850

Gwarantuje ci, że ma części których potrzebujesz i to w lepszych cenach niż podałem w moim poście
z
zyga9
Raczkujący
Raczkujący

Panowie niedawno skradziono mi jednego kołpaka z opony i teraz nie moge nigdzie dostać jednego kołpaka do polo mojego .Poradzie co robić żeby dostać identyczny kołpak to polo tdi 2001 r ?

-- Czw Cze 25, 2009 11:47 am --

Prosze o odpowiedz :)
Awatar użytkownika
zozo
Newbie
Newbie

Post autor: zozo »

Witam serdecznie,

Czy w POLO 1,4 TDI 6N2 (2000 rok) jest napinacz hydrauliczny paska rozrządu ?

muszę wymienić rozrząd i dostałem linka na allegro :

http://www.allegro.pl/item671818933_roz ... _audi.html

problem w tym, że oznaczenie silnika się zgadza (AMF) ale w treści jak byk stoi POLO 9N !!!

i bądź tu mądry...

pozdrawiam
b
bewu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bewu »

Moja propozycja.
Wymień choinkę, koszt 4pln i niczym się nie martw.
Polacy już tacy są. Mądrzy po szkodzie.
Awatar użytkownika
zozo
Newbie
Newbie

Post autor: zozo »

Ale sęk w tym, że chcę wymienić rozrząd, a nie choinkę. co dowodzi, że się trochę przejąłem.

Pytam, bo koleś z allegro mi poleca ten zestaw, ale mi się coś nie zgadza, DLATEGO PYTAM.

ostatnio koleś w motoryzacyjnym zarzekał się, że jest mechanikiem, obejrzał sam i sprzedał mi zły filtr paliwa (filtron ma dwa rodzaje do POLO 1,9 SDI).

i jeszcze raz dowód na to, że nie ma głupich PYTAŃ, są tylko głupie...

pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”