[86c2f] Popsuty zaworek nagrzewnicy??

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
artur_polo
Newbie
Newbie

[86c2f] Popsuty zaworek nagrzewnicy??

Post autor: artur_polo »

Witam, mam taki problem w swoim POLO, że po przestawieniu pokrętła na pozycję ZIMNE, dalej leci ciepłe powietrze na nogi i szybę. Latem jest to denerwujące. Czy moze to byc zawór nagrzewnicy? Mam w domu dwa, ale na obydwóch to samo.
Linka chodzi dobrze, porusza się, niby zamyka zawór.
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

to jest mankament polo niestety :grin:
zapoznaj się z tematem
viewtopic.php?f=168&t=10077
a
artur_polo
Newbie
Newbie

nie nie, źle mnie zrozumiałeś
Nie chodzi mi o boczne kratki tylko o środkowe pokrętło na panelu ogrzewania (przełączanie ciepłe zimne)
Chodzi o to, ze cały czas leci ciepłe powietrze (nie licząc bocznych kratek), nawet po przestawieniu pokrętła w pozycje zimne
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

widzę dwa możliwe problemy, albo poszła ci gdzieś linka i nie domyka nagrzewnicy i cały czas leci do niej płyn chłodniczy który jest powodem ciepłego powietrza. Albo drugi powód to puszcza ci zawór na nagrzewnicy i cały cza leci do niej płyn. Sprawdź ale to najlepiej w 2 osoby - niech ktoś pokręci pokrętłem od regulacji zimne ciepłe powietrze, a ty patrz na nagrzewnice tutaj gdzie jest linka, czy ci się w ogóle coś zmienia. Będziesz widział czy linka zamyka zawór na nagrzewnicy, jeśli nie to poszła linka.
a
artur_polo
Newbie
Newbie

No własnie coś takiego sprawdzałem, linka niby zamyka i otwiera zawór, ale on przepuszcza ten płyn. Dziwne bo to juz drugi zawór jaki mam i jest to samo

Takie pytanie, czy taki zawór pasował by z Golfa 2? Jesli tak to lece na szrot powyciągać, bo polówek na szrocie brakowało :P
Awatar użytkownika
slaw4ek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: slaw4ek »

Ehh... Ten sam temat co dał vwkas18, strona 13, przedostatni post:
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... &start=240
są tam moje wypociny na temat rozwiązania problemu. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”