[9n] Problem z centralnym zamkiem i szybami

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

C
Chat
Raczkujący
Raczkujący

[9n] Problem z centralnym zamkiem i szybami

Post autor: Chat »

Mam problem z centralnym zamkiem. Sam zamyka i otwiera drzwi podczas jazdy. Dodatkowo auto samoczynnie otwiera i opuszcza szyby. To samo po zgaszeniu silnika i zamknięciu auta po chwili otwiera drzwi i opuszcza szyby. Masakra.Co robić?
i
irekk
Początkujący
Początkujący

Post autor: irekk »

Prawdopodobnie masz uszkodzony mikrowyłącznik w zamku drzwi kierowcy. Rozłącz kostki przewodów idących do drzwi kierowcy i zobacz co będzie. Jak nic nie będzie się działo, to znaczy że masz mikrowyłącznik do wymiany.
t
tomn222
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: tomn222 »

błąd do usunięcia
Awatar użytkownika
Majkel19
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Majkel19 »

Witam. Również mam taki sam problem z centralnym zamkiem i ele. szybami jak kolega wyżej. Czy może ktoś powiedzieć gdzie jest dokładnie ten mikro-styk? Może ktoś opisać jakie czynność trzeba wykonać? Podpinałem auto pod Vaga i w układzie komfortu wyskoczył błąd: 1038 Nie znany kod błędu
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY

proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
Mati_9N
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

na pewno 1038? a nie 1138 ? bo własnie taki błąd jest opisany jako : Włącznik zamka centralnego-Styk otwierania, drzwi kierowcy

Mikro styk jest w zamku.. musisz wyjac cały zamek , rozdłubać go i wyczyścić ew. wymienic mikro styk :)
Awatar użytkownika
Majkel19
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Majkel19 »

Na pewno 1038 błąd. Podczas jazdy otwierają się centralne zamki (nie zawsze) i gdy zamykam samochód z pilota to się zamykają na chwile a po chwili otwierają drzwi i szyby w dół. :|
Awatar użytkownika
Mati_9N
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

przekopałem troche i odnalazłęm ze Twój błąd to "Ochrona termiczna centralnego zamykania" i znalazłem coś takiego na ten temat http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/01038 wrzuc w google translate i masz po polsku ;p
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”