Czy da się wymienić tylko szkło lusterka zewnęrznego lewego używając starego mocowania (plastik) i maty grzewczej? Szkło jest stłuczone, ale reszta wygląda na nietkniętą więc, chciałbym to zrobić jak najmniejszym kosztem...
Stare mocowanie jeżeli jest całe jak najbardziej się nada. Jeżeli uda Ci się uratować matę grzewczą i będzie cała to też można postarać się ją przykleić na nowe szkło. Moim zdaniem to trochę przesada bo dopłata do nowej maty to zazwyczaj 10 zł.
Odświeżę trochę temat. Wymieniłem szkło na nowe, podłączyłem, działa! Jednak ostatnio zakupiłem całe lewe lusterko z myślą o wymianie obudowy, bo stare niestety zostało uszkodzone. Głupi problem pojawił się przy ściąganiu obudowy z nowego lusterka. Ta blacha, którą trzeba odgiąć (przez dziurę od spodu) żeby obudowa lusterka zeszła, nie pracuje, i jak się domyślam, nie zwalnia zaczepu z tyłu lusterka. Efekt jest taki że obudowa trzyma się korpusu jak zaklęta. Jedyna myśli jaka mi przychodzi do głowy do zalanie tej blachy jakimś specyfikiem ułatwiającym odkręcanie śrub (typu WD40) i poczekać aż puści. Bo w tym momencie ani drgnie. Czy ktoś z Was poradził sobie z podobnym problemem?