[6R] Automatyczne zamykanie samochodu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
ppprokurator
Początkujący
Początkujący

[6R] Automatyczne zamykanie samochodu

Post autor: ppprokurator »

Witam.
Wczoraj zaparkowałem samochód pod domem, coś mi latało po bagażniku podczas jazdy, więc zanim z kluczyka zamknąłem auto, zajrzałem do bagażnika. Zamknąłem bagażnik, zamknąłem samochód. Sprawdziłem to przyciskiem na bagażniku i jestem przekonany, że był zamknięty.
Dzisiaj się okazuje, że samochód był otwarty.

Możliwe, że podczas chowania kluczyka w kieszeni, albo w jakiś inny sposób otworzyłem samochód. Czy samochód nie powinien się automatycznie po pewnym czasie zamykać? Wydawało mi się, że to standard i jestem zdziwiony.

z góry dziękuję za odpowiedzi,
Tomek
Ostatnio zmieniony 18 gru 2011, 18:29 przez ppprokurator, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek ;)
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

Hmm generalnie tak, jak zamkniesz z pilota i otworzysz z pilota ale drzwi nie dotkniesz to zamek sam sie zazbroi - mysle o ori systemie.
Co do Twojego przypadku to wiesz, zamknij go z pilota i sprawdz wszystkie drzwi czy sa zamkniete. Jest takie cos ze jak masz walnieta ktoras krancowke to niby sie zamknie, ale drzwi z uszkodzona krancowka juz nie.
Ustaw swiatlo wewnatrz aby zaswiecalo sie po otwarciu drzwi. Otwor je pociagajac za klamke i zobacz czy sie swiatlo zaswieci (nie z pilota czy kluczyka!) jak sie nie zaswieci masz przyczyne;)
[size=12px][/size]
Awatar użytkownika
ppprokurator
Początkujący
Początkujący

Witam,
na początku chciałbym podziękować za odpowiedź. :)
Sprawdziłem dokładnie działanie zamka. Jeśli drzwi kierowcy są otwarte to nie można zamknąć samochodu z kluczyka, jeśli zaś otwarte są inne drzwi lub bagażnik to można, światła mrugną, ale jak się domknie te drzwi, to zamek wtedy zabezpieczy cały samochód, światła znów migną.

Z tego co sprawdziłem to wynika jedynie to, że nie domknąłem samochodu, bo to jedyne logiczne wyjaśnienie. Tylko zastanawia mnie jak to się stało, otwierane były tylko drzwi kierowcy, a więc jakbym ich nie domknął to bagażnik też nie byłby zamknięty, a sprawdzałem na bagażniku czy zamknąłem. Pewnie gdzieś gafę strzeliłem :angry:

Tak czy siak cały układ po sprawdzeniu działa poprawnie.

Dzięki za pomoc. Temat można zamknąć :)
Obrazek ;)
n
nawrot12
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: nawrot12 »

[quote=""ppprokurator""]Jeśli drzwi kierowcy są otwarte to nie można zamknąć samochodu z kluczyka, jeśli zaś otwarte są inne drzwi lub bagażnik to można, światła mrugną, ale jak się domknie te drzwi, to zamek wtedy zabezpieczy cały samochód, światła znów migną.[/quote]

Po zamknięciu drzwi następuje ich zaryglowanie i uaktywnienie się alarmu.
Obrazek
Sprzedam]
Nowe chlapacze i dywaniki materiałowe do Polo 6R
Awatar użytkownika
ppprokurator
Początkujący
Początkujący

[quote=""nawrot12""]
Po zamknięciu drzwi następuje ich zaryglowanie i uaktywnienie się alarmu.[/quote]

No tak, to miałem na myśli :).
Obrazek ;)
Awatar użytkownika
ThomasAngelo
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: ThomasAngelo »

mam podobny problem....

zamykam samochod kluczykiem a rygielki wyskakuja spowrotem i tak w kolko dopoki nie przytrzymam kluczyka za ktoryms razem troche dluzej... wtedy sie zamknie i musze to zrobic od strony pasazera bo od kierowcy sie nie zmknie ;/

jak jest mroz to zamyka za pierwszym razem dziwne :roll:
THE BLACK PEARL d(O_o)b DJ TUNING
6N (1996r) 1.6 gaz sekwencyjny, sportowe zawieszenie, alusy 195/R15
system audio pioneer 1200 watt + mobilna konsola 2xCDJ900 & DJM600
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”