Mam w robocie MK2, na taile, pomyślałem czy może by nie przełożyć "wspomagania hamulca", bo u mnie takowego nie ma :niewiem: Pasi z MK2 czy jest za duże :?: i czy zda egzamin... :?:
Potrzebujesz pomocy w doborze opon lub felg? Pisz na PW lub na gadu.
Ślesin \'09 Najstarsze Polo Zlotu
"Mam zawieszenie za które ten samochód lubi mój dentysta i silnik za który u
Patrząc na servo z mk2, wydaje się że jest za duże. Poza tym w mk2 jest takie przetłoczenie pod servo, u mnie takiego przetłoczenia nie ma. Chyba jak nie wyjmę i nie przypasuje to się nie dowiem na 100%.
Potrzebujesz pomocy w doborze opon lub felg? Pisz na PW lub na gadu.
Ślesin \'09 Najstarsze Polo Zlotu
"Mam zawieszenie za które ten samochód lubi mój dentysta i silnik za który u
86c(2f chyba tez) nie mają wspomagania hamulców bo to miało być tanie auto dla tego też nie ma wspom kierownicy i jest tak bardzo uproszczone zawieszenie tylne al z przodu amorki to tylko wkłady, itd.
a po za tym poco wspom hamulców jak auto wazy 700-800kg golf dwa już koło tony albo więcej
Polo 86c2f miało wspomaganie hamulca ja w swojej 86c nie mam w spomagania ham. i mysle tez nad tym... i chyba kupie cała pompe wraz z serwem.. tylko troszke bedzie kłopot z przewodami ale poradze sobie jakos z tym to moja koncepcja na ten temat moze Ci sie przyda:)
trzeba serwo z pompom i przedluzki na przewody chamulcowe bo ta pompa bez serwa jest dluzsza przerabialem to na starej polowce 86c ogulnie troche dalo ale i tak 86c ma slabe chamulce teraz mam 6N i to jest przepasc w chamowaniu jak wsiade do starej to wydaje mi sie ze niema chamulcow
Witam ja w takiej sprawie iż wiadomo polo ma małe klocki co czasem idzie odczuć przy hamowaniu i moje pytanie czy z Golfa mk2 jażma i zaciski podejda??
po 89 roki zmienili zaciski i kocki, z tych małych prostokątów na takie "zwyczajne" (typ VW I)
możesz z G40 poszukać(wentylowane chyba), albo inne tarcze(nacinane nawiercane) i kocki(miększa mieszanka)