[6n] Nie odpala

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

J
Jakdzw
Raczkujący
Raczkujący

[6n] Nie odpala

Post autor: Jakdzw »

Witam

Panowie pomóżcie , dzisiaj normalnie jeszcze wszystko było ok pojechałem do sklepu zgasiłem i już nie mogę odpalić :/ dodam że świece wymienione 3 miesiące razem z przewodami , i nie ma iskry, proszę o rade bo mam już dość tego auta chyba pójdzie na sprzedaż , co chwile coś się z nim dzieje
Awatar użytkownika
ql89
Początkujący
Początkujący

Post autor: ql89 »

u mnie podobne objawy dawała uszkodzona cewka :) odpalał kiedy mu sie chciało, raz była iskra a raz jej nie był :)
J
Jakdzw
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Jakdzw »

Miałeś racje to cewka , muszę znaleść na szrocie bo nie wiem ile nowa ale pewnie ponad 100 zł
Awatar użytkownika
ql89
Początkujący
Początkujący

Post autor: ql89 »

ja za beru z 2 lata temu płaciłem chyba 180 zł z tym że kupione w pierwszym lepszym sklepiej, nie było czasu na szukanie... jak chcesz/musisz to zakładaj używke chociaż w tym przypadku chyba jednak lepiej nówke. Możesz założyć temat w giełdzie na forum, może akurat ktoś ma do sprzedania taką cewke :)
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

ja mialem taka i taka kupilem nowa u tego uzytkownika.
http://allegro.pl/cewka-modul-skoda-aud ... 97913.html
o
oskar200715
Newbie
Newbie

Post autor: oskar200715 »

Witam wszystkich jestem nowy na forum . Jeżeli pisze w złym temacie to z góry przepraszam i prosze o odesłanie mnie do wlasciwego tematu ;)
Mianowicie jestem posiadaczem polo 6n 1.3 adx i ostatnio zauwazylem dziwne zachowanie gdyz samochod kiedy sie nagrzeje ma problem z odpaleniem lecz nie zawsze. Odpali dopiero za drogim trzecim razem dluzszego krecenia. Niedawno bylo wymienione : cewka , świece . Sprawdzilem tez miernikiem napiecie na czujniku halla z tego co sie dowiedzialem powinno wynosic okolo 9v a wynosi okolo 11,2v. Dodam jeszcze ze podczas tej sytuacji gdy odpalam obrotomierz wariuje i skacze w granicach 0 - 4 tys obrotów. pomocy...
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”