Witam, ostatnio wsadziłem do Polo 9n felgi 16, z oponami przód 205/40, tył 215/40, i chciałbym obniżyć swoją polówke, i mam pytanie czy mogę kupić same sprężyny, bez amortyzatorów http://www.allegro.pl/item706303304_vw_ ... _35mm.html
czy będzie mi tarło opony o nadkole? jeżeli np. będzie 5 osób na pokładzie.
po 2. [quote=""HAwK""]mam pytanie czy mogę kupić same sprężyny, bez amortyzatorów [/quote]
morzesz ale zdecydowanie odradzam, ani twardosci, ani zbyt fajnie wizualnie, ani komfortu, jedynie co jest to... ping-pong,ping-pong,ping-pong,ping-pong
Ej tam BaTus, nie każ koledze od razu gwinta wrzucać, same springi nie są może rozwiązaniem optymalnym ale jak na początek w sam raz. Po prostu dobre springi max - 35mm i można trochę pośmigać. Moje seryjne amorki wytrzymały niecałe 100k km na springach Eibach'a i wcale tak dramatycznie nie było.
Witam .Przeszukałem forum ,ale nie znalzałem odpowiedzi odnośnie dobrania spręzyn obnizajacych do mojej polówki.Zastanawiam sie nad takim zestawem http://moto.allegro.pl/item790907652_vw ... _nowe.html
Ale nie znalzłem żadnych opinii na jego temat . Ewentualnie jakie same sprężyny -30/30 do seryjnych amorów.Co byście polecili.
Z góry dzięki za odp.
Pozdro!!
Jak koleś wystawia ten sam model zawiechy do 1.2 jak i 1.9TDI to omijałbym go z daleka. Osobiście przejechałem prawie 80k km na springach -30mm Eibach'a i seryjnych amorkach i nie zauważyłem jakiegoś dyskomfortu podczas jazdy. Wiadomo, że amorek pracuje w nieodpowiednim dla siebie zakresie i okres jego trwałości ulega skróceniu, jednak jak je wymieniałem miały jeszcze 70% skuteczności.
Dzieki za info . Co do Eibach'a wiem ze sa dobre ,zastanawiam sie tez nad mts technik .
Na seryjnych amorach dopiero zrobiłem 38tys a wiec mysle ze jeszcze na nich pojezdze. Chciałbym na wiosne wyjechac na glebie ,ładnie by sie komponowało z moimi 15" Tsw Shadow
na nowo podpisuje sie pod tym tematem, czyli sprężyny H&R 45mm to do polci na seryjnym zawieszeniu przy kole 205 45 r16, jest nie możliwe założenie takich sprężyn, będzie ocierało?
:oki: spoko rozumiem. Kwestia z innymi gwintami jest taka, że ja szukałem tylko na allegro a tam są same MTS i inne, muszę poszukać może jakieś H&R bo ciekawy jestem jaka jest cena.