(Disco) Polo 86c

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
MeadnesS
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

(Disco) Polo 86c

Post autor: MeadnesS »

Polo jest w moim posiadaniu już roczek :) od tego momentu auto przechodziło różne odsłony . Na dzień dzisiejszy zostało zrobione :
Zawszieszenie -60/-40 i w 45% gwint na przód i tył
Została odmalowana na czarny mat ( i naprawione wszystkie wgniotki parkingowe )
Alufelgi 7 i 8 J :) 14"
Audio a i zarazem masarzer :)
Centralny zamek + pilot scyzoryk :)
i wiele wiele innych :)
Polo rok temu :
Obrazek
Dzisiaj tak :)
Obrazek

Prace nad Polą na pewno nie staną w miejscu :) na wiosnę mam zamiar wyjechać na gwincie + skończone wnętrze i zabudowa z tyłu ( gdzie nie umiem pójść na kompromis czy 1 głośnik i ładna zabudowa czy 2 i zabudowa ala http://go-armynavy.com/components/com_v ... t/3196.jpg ) przednie lampki na soczewkowe :) no i na tylną oś chcę założyć 195/40/14 :)
M
MeadnesS
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Idą walentynki więc Pola powoli dostaje prezenty ;)
Tak skromnie . Nowe hamulce ( tarcze i klocki ) + gwint i amortyzatory MTS :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Czołg GT »

A co to za koła :?:
[size=12px]viewtopic.php?f=28&t=19591[/url]
M
MeadnesS
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

o jakie koła pytasz ? o tarcze :D
S
Speede_ZGL
Swój
Swój

Post autor: Speede_ZGL »

od jakiego modelu są te hamulce? od g40? czy coś większego?
Obrazek
M
MeadnesS
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

i teraz uwaga naj lepsze wiedziałem że padnie to pytanie prędzej czy później :D to są tarcze i klocki od normalnego polo tyle że z Harta sport. Tak wiem to chinol ale hmmm kumpel ma w audicy założone śmiga już 2gi rok i nic się z tym nie dzieje co więcej samochód lepiej hamuje i nie grzeją się tak bardzo hamulce. W moich i jest tak że okładzina od strony koła jest cała a od strony tłoczyska coś koło 3/4 okładziny w stosunku do całej blachy. Jest tego mięsa zdecydowanie więcej . Oczywiście są to dedykowane klocki do tych tarcz . Szału nie ma przynajmniej będzie coś lepiej pod felgą wyglądało a nie było duzo droższe bo bodajże 20 czy 30 zł była różnica na samych tarczach a i tak musiałem wymienić bo tamte już były jak żyletki :D
S
Speede_ZGL
Swój
Swój

Post autor: Speede_ZGL »

fajnie wygląda, ale przede wszystkim to ma hamować ;)
nie przejmuj się że chinole, ja zakładałem ostatnio klocki krafta i też się nie przejmuje że to nie ATE czy BOSCH, hamuje dobrze najważniejsze
Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""MeadnesS""]W moich i jest tak że okładzina od strony koła jest cała a od strony tłoczyska coś koło 3/4 okładziny w stosunku do całej blachy.[/quote]
mam to samo w klockach bosch-a, jak zobaczysz rysunki w etce to tak właśnie powinno to wyglądać, bo bywają komplety klocków w których są tylko "małe" okładziny a nie mała+duża (tak wiem że zaciski w starszych 86c miały małe kwadratowe klocki, ale mowa tu o 2f)
zamień te tarcze miejscami bo jak już napisał ci ktoś na PoloSquad to przy obecnym stanie rowki będą zagarniać pył do środka a nie na zewnątrz tarczy

ciekawy jestem jak na tym gwincie będzie stało twoje polo, ja czekam aż bRq poskłada sobie nowy zawias, bo kupuję jego obecny (nie obędzie się bez szlifowania "fałdy" na podłużnicy nad półosią - zawsze do dodatkowy centymetr niżej do zejścia)
M
MeadnesS
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Sam jestem ciekaw . Dzisiaj przyszła paczka i taki ucieszony ją otwierałem po czym okazało się że przyszły amortyzatory ale na tył ;/
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""MeadnesS""]Dzisiaj przyszła paczka i taki ucieszony ją otwierałem po czym okazało się że przyszły amortyzatory ale na tył ;/[/quote]
oni dali dupy czy ty się walnąłeś?
M
MeadnesS
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

oni na aukcji pisało przednie :) ale zamówiłem za dobrą cenę przednie :) co go gwintu to mam nadzieję że się ułoży narazie do klamki jest 64 cm :) ale mam juz w planie zmianę talerzyków ;) by było niżej bo czuję niedosyt
Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Czołg GT »

[quote=""MeadnesS""]o jakie koła pytasz ? o tarcze :D[/quote]

Pytałem o twoje felgi co są na foto, widzę tylko rant, i jestem ciekaw co to jest.
64cm i czujesz nie dosyt :shock: , u mnie jest 63 w tej chwili może z deczka mniej zależy jak na to patrzeć, i by było wszystko git jak bym mieszkał tam gdzie są drogi bez progów i dziur. :butcher:
Dobrze że to weekendowe auta jeszcze troszkę zejdziesz :crazy: i będziesz musiał drogę na zlota okrężną planować :)
PZDR
[size=12px]viewtopic.php?f=28&t=19591[/url]
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”