VW XL1

Ciekawostki i nowości ze świata motoryzacji.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
qbeq
Raczkujący
Raczkujący

VW XL1

Post autor: qbeq »

Przeglądając strony, znalazłem informacje o nowym spalinowo-elektrycznym VW który ma spalać niecały 1 litr na 100km! Do produkcji ma wejść w przyszłym roku.

http://www.youtube.com/watch?v=fuRUAw14x1g

http://www.autocentrum.pl/newsy/nowosci ... zlym-roku/

mam nadzieje że nie odgrzewam kotleta ;)
j
jacekszymek1
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: jacekszymek1 »

Witam no wątpie żeby to auto wprowadzili do masowej produkcji bo ono nawet porządnego wyglądu nie ma ale to tylko moje zdanie i nie musicie sie z nim liczyć ale po drugie jakby spalało niecały litr na 100 kilometrów to wszystko by można było znieść
Awatar użytkownika
Arishi
Początkujący
Początkujący

Post autor: Arishi »

Jak dla mnie, wygląda strasznie, te linie jak w jakiejś zabawce albo statku kosmicznym dla dzieci w TESCO na monety.
Ogólnie, moim zdaniem jak samochód to tylko silnik benzynowy/diesel, a nie jakieś elektryczne meczboxy na pilota, ale to tylko moje zdanie :mrgreen: Pozdrawiam.
j
jacekszymek1
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""Arishi""]Jak dla mnie, wygląda strasznie, te linie jak w jakiejś zabawce albo statku kosmicznym dla dzieci w TESCO na monety.
Ogólnie, moim zdaniem jak samochód to tylko silnik benzynowy/diesel, a nie jakieś elektryczne meczboxy na pilota, ale to tylko moje zdanie :mrgreen: Pozdrawiam.[/quote]

ja też tak sądze bo naprawde wygląda jak zabawka z tesco i to jeszcze na promocji
Awatar użytkownika
qbeq
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Arishi""]Ogólnie, moim zdaniem jak samochód to tylko silnik benzynowy/diesel, a nie jakieś elektryczne meczboxy na pilota, ale to tylko moje zdanie :mrgreen: Pozdrawiam.[/quote]
ale on tez jest elektryczny, no eklektyczny :grin:

W tym przypadku chyba na pierwszym miejscu było maksymalne zejście z zużycia paliwa czyli minimalny stawiany opór i dlatego wygląda jak wygląda, poza tym Cytryny DS http://pl.wikipedia.org/wiki/Citro%C3%ABn_DS miały podobny sznyt a to jest najbardziej dziwaczne. Przód za to dla mnie jest bardzo ekstraklasa. I jak ma być na dojazdy do pracy i po mieście wole to rozwiązanie jak w pełni elektryki. :)
Awatar użytkownika
Arishi
Początkujący
Początkujący

Mi się nie podobają zakryte koła, a po za tym kombinowanie z tym spalaniem bla bla bla.. kiedyś było lepiej, 6.9 litra v8 i to było piękne mmmm.. a ten dzwięk ach, aż się mózg lasował i to konkretnie :mrgreen:
Awatar użytkownika
qbeq
Raczkujący
Raczkujący

to było dawno temu za górami za lasami.... :lol: niedługo będą legendy chodziły o takich silnikach i pieśni będą układali o jego brzmieniu :D
Awatar użytkownika
Arishi
Początkujący
Początkujący

Właśnie tego mi brakuje i będzie brakować, bo niestety nasz świat powoli zalewają brzęczące wynalazki przypominające odkurzacze. No cóż ten dzwięk też będzie lasował mózg lecz mniej pozytywnie "bzzzzz..." (przynajmniej dla mnie)

Oczywiście wszystko to to jest tylko moje zdanie :mrgreen:
Awatar użytkownika
qbeq
Raczkujący
Raczkujący

To sobie kupisz do odkurzacza coś takiego http://gadzetomania.pl/2009/11/09/dzwie ... dzie-wideo i V8 lub V10 będziesz miał w głośnikach :D

Chodź kiedyś coś podobnego pokazywali w Top Gear i jeden z głośników był na zewnątrz i inni tez mogli słyszeć v8 maluchu :D
Awatar użytkownika
Arishi
Początkujący
Początkujący

Daj spokój to troche jak w tej reklami z psami, ze sztucznymi szczękami :mrgreen:
Albo masz wiewiórkę, ale chcesz mieć kota to kupisz smycz z głośniczkiem i zaprogramujesz "miał"

Dla mnie odpada, to wręcz komedia :mrgreen:

Ale tak jak powtarzam to tylko moje zdanie :yahoo:
Awatar użytkownika
qbeq
Raczkujący
Raczkujący

oj tam oj tam ale lepsze jak elektryczne bzzz.... ;), a ile dzięki temu zaoszczędzisz kasy, za 140 zł nie Kupisz Lambo :grin:
Awatar użytkownika
Arishi
Początkujący
Początkujący

No z jednej strony to jest prawda, ale sam przyznasz, że lambo to lambo, a gwizdek w tico to gwizdek w tico, temu też nie da się zaprzeczyć.

Dzwięk V8 jest w pewnym sensie unikalny, albo cię na niego stać - w tym przypadku mowa o lambo, albo nie.
Problem z gwizdkiem jest jeden, owszem masz cinquecento z dzwiękiem V8, jedziesz ulicą mijasz faceta nie znającego się na motoryzacji i jego wyraz twarzy jest bezcenny :mrgreen:. Gorzej jak przyjdzie ci otwierać maskę i pokazywac 2-cylindrowego potwora - zonk ! :D
Awatar użytkownika
qbeq
Raczkujący
Raczkujący

zawsze możesz mówić ze Ci maska się nie otwiera bo się... popsuł zamek :D, ale tak na serio ten gadget to raczej dla siebie się kupuje żeby mieć banana na twarzy z własnego tico :D
trochę offtopa robimy pisząc to ;)
Awatar użytkownika
Arishi
Początkujący
Początkujący

Trik z zamkiem jak najbardziej popieram ^^
Powiem Ci, że ja nie mógłbym mieć czegoś takiego, no ale są gusta i guściki.
Masz rację, koniec OT.
j
jacekszymek1
Zainteresowany
Zainteresowany

no już to widze kupie so taki dźwięk i coi podjade na parking czy pod sklep na przykład i podejdzie ktoś do mnie otwwórz pan maske otwieram a tu 1,0 hehe
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciekawostki Motoryzacyjne”