Volkswagen Polo 6N by Jabolek OEM+

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

wpadły nowe graty takie jak (fotki w weekend :) )
- instalacja komory silnika i silnika
- decha ciemna poliftowe

i miałbym do Was koledzy ogromną prośbę :D potrzebuję dokładnych fotek poli po małym lifcie ze zdjętą deską rozdzielczą, będę naprawdę wdzięczny :D
potrzebne mi one ponieważ potrzebuję zrobić listę czego dokładnie jeszcze potrzebuję aby zrobić kompletny swap instalacji elektrycznej i jak to w ogóle rozwiązane w autkach po małym lifcie :)
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Jabolek super Ci idzie, trzymam kciuki :good:
Co do prośby a etka Ci nie pomoże? Zaloguj się na www.vagcat.com - znajdź dechę rozdzielczą i sprawdź różnice w częściach :)
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Jeżeli masz instalacje od polifta to wiele juz różnic nie bedzie.troszkę inaczej wmontowane są przekaźniki i listwa bezpiecznikow kolo kierownicy.więcej różnic nie widzialem. Jak cos pisz PW - bede wiedzial, pomoge.

No i trzymam kciuki.
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

[quote=""Skfarek""]Co do prośby a etka Ci nie pomoże? Zaloguj się na http://www.vagcat.com - znajdź dechę rozdzielczą i sprawdź różnice w częściach :)[/quote]

ETKE mam na Winzgrozie więc można powiedzieć że sobie poradziłem :) muszę tylko pospisywać numerki i złożyć zapytanie o dostępność.

[quote=""czaja""]Jeżeli masz instalacje od polifta to wiele juz różnic nie bedzie.troszkę inaczej wmontowane są przekaźniki i listwa bezpiecznikow kolo kierownicy.więcej różnic nie widzialem. Jak cos pisz PW - bede wiedzial, pomoge.

No i trzymam kciuki.[/quote]

już praktycznie skompletowałem całą instalację łącznie z kabiną, brakuje jedynie przekaźnika do grzanych foteli i zostało obcięte złącze licznika, myślę, że sobie poradzę z tym problemem tylko muszę dorwać schemat gdzie jaki kabel idzie w złącze. Brakuje też sporo izolacji z taśmy parcianej i trzeba polutować kabelki od pozostałości alarmu. Z tytułu że chcę zrobić wszystko profi to mam plana kupić nowy alarm z centralnym i przy okazji lutowania i zaklejania nową taśma parcianą całej instalacji zintegruje tak wiązkę alarmu żeby było jak z fabryki :) myślę że w połowie maja wyjadę już z garażu :mrgreen:

a tutaj obiecane foteczki i przy okazji nowe fanty :)

ObrazekObrazek
Paffcio, dzięki za rarytasy :)

Obrazek
daro87, dzięki za elektrownię :D

Obrazek
Allegro, dobrze że jest :D
Awatar użytkownika
zazi1983
Początkujący
Początkujący

Post autor: zazi1983 »

Co to za części z głośnikami??
Obrazek

One LOVE
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

[quote=""zazi1983""]Co to za części z głośnikami??[/quote]
to są ori mocowania głośników w drzwi :)
Awatar użytkownika
zazi1983
Początkujący
Początkujący

Post autor: zazi1983 »

[quote=""Jabolek""][quote=""zazi1983""]Co to za części z głośnikami??[/quote]
to są ori mocowania głośników w drzwi :)[/quote]

U siebie nie mam dlatego niewiedziałem jak to wygląda, pozatym duże zbliżenie i mnie zmyliło :P
Obrazek

One LOVE
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

zbieramy graty do klejenia instalacji w stylu Pro ;]
Obrazek
taśma parciana identyko jak ori, termokurczki o odpowiednim przekroju i lakier poliuretanowy do zabezpieczenia lutów. Jeszcze jakiś alarm z centralnym i można lutować :)
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

przyszła wiosna, wpadło parę $$$ to i się zaczęła zabawa, dziś polo stanęło na kołach po to aby mogło wjechać na lawetę i pomknąć do magika co by ogarną boczek i "blaszkę" nad ścianą grodziową, wszystkie gumy, śrubki, łożyska, łączniki stabilizatora, sworznie nówki.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

póki co zamontowałem stare zwrotnice, i stare łożyska na tył z tego powodu że muszę ogarnąć zaciski i zwrotnice, maglownice i wymienić stacyjkę z łożyskami w kolumnie kierowniczej :)
trochę się wszystko przeciąga ale lipy nie będzie :)
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

[quote=""Jabolek""]trochę się wszystko przeciąga ale lipy nie będzie :)[/quote]
:oki: very nice!
Co do blaszki to wiem, że źle nie będzie ale zastanawiam się jak ten boczek będzie ogarnięty. Ding king czy siakoś bardziej tradycyjnie? :)
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Ding kingiem to już nie ma za wiele do roboty bo szwager deko ogarną, raczej reszta pójdzie metodą tradycyjną a tam gdzie wyjdzie goła blacha będzie prawdopodobnie miedziowane + szpachla, ogólnie koleżka robi mega robotę :)
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

[quote=""Jabolek""]będzie prawdopodobnie miedziowane + szpachla, ogólnie koleżka robi mega robotę :)[/quote]
Dobrze wiedzieć, że są w zasięgu tacy spece :grin: Mogą być niedługo i mnie potrzebne.
btw. jak tam nasze sprawy?
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

[quote=""madmax""]Dobrze wiedzieć, że są w zasięgu tacy spece :grin:[/quote]
okaże się jak u mnie zrobi :) wtedy będę polecał, bądź nie ;)

[quote=""madmax""]btw. jak tam nasze sprawy?
[/quote]
jak widziałeś, to zawias pochłoną wszystkie $$$ więc po 1.04 możemy się zgadać na jakąś większą akcyję ;)
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

VWagen w niedzielę "wyjechał" z garażu, na razie bez hamulców i silnika ale z górki pojechał :jester: delikatnie opłukałem myjką z zimowego kurzu i przygotowałem Poli na wycieczkę do znajomego blacharza gdzie mam się zjawić jutro. Od razu wziąłem się za wyciągnięcie resztki tapicerki i starej instalacji a potem myciem wnętrza i tu się bardzo zdziwiłem bo woda po myciu była tylko delikatnie szara a auto ma przecież 17 lat :D a oto efekty weekendowej pracy:
ObrazekObrazekObrazek

jutro też daję do piaskowania zwrotnice, jarzma i zaciski a potem czeka mnie malowanie :)

myślę że pod koniec przyszłego tygodnia będzie jakiś konkretny postęp :)

KOSZTORYS BUDOWY
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Jabolek dobrze Ci idzie, jak skończysz to będzie praktycznie jak nówka z salonu :oki:

[quote=""Jabolek""]KOSZTORYS BUDOWY[/quote]

znam to, w moim wciąż końca nie widać a suma rośnie i rośnie :grin:
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”