[6n2] z czym się to łączy?? pomocy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bejger
Newbie
Newbie

[6n2] z czym się to łączy?? pomocy

Post autor: bejger »

http://allegro.onet.pl/vw-seat-1-0-mpi- ... 36775.html mam pytanie z czym łączy sie ten przewod z lewej strony??ten cienki na drugim foto
Ostatnio zmieniony 16 mar 2011, 19:56 przez bejger, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wilczek247
Początkujący
Początkujący

Post autor: wilczek247 »

to jest wlot powietrza do filtra. u mnie ta rurka znajduje się koło lewego koła (stojąc przed samochodem)
i z tego co wiem to się tego nie łączy z niczym. Być może jest na to jakaś końcówka jeszcze i tyle.
ŁUK@$Z
b
bejger
Newbie
Newbie

to wiem kolego ale chodzi mi o ten cienki przewod po lewej stronie na drugim foto zerknij
Awatar użytkownika
ZbysheK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: ZbysheK »

Witam
jak dla mnie jest to przewód odpowietrzający, który jest podłączony do pokrywy zaworów, zdejmnij osłonę i poszukaj króćca do którego można podłączyć przewód ze zdjęcia. Sprawdziłbym dokładnie na vagcat.com ale coś stronka z katalogiem się chce załadować :angry2:

Pozdrawiam
Obrazek

Oh well, wherever, wherever you are,
VW POLO's gonna get you, no matter how far :butcher:
b
bejger
Newbie
Newbie

własnie problem jest taki że jak wymieniałem filtr powietrza vw polo 6n2 akk 1,4 mpi nie bylo tam tego cienkiego przewodu ,a jak luklem te obudowy na necie to tam na nie ktorych był i sie zdziwiłem co jest grane...czy jest mozłiwe ze nie musi go byc??
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""ZbysheK""]jak dla mnie jest to przewód odpowietrzający, który jest podłączony do pokrywy zaworów[/quote]
Dokładnie tak jak tu kolega napisał. zależne to jest też od nr VIN. Przynajmniej ETKA pokazuje że ten przewód jest od konkretnych nr nadwozi.
b
bejger
Newbie
Newbie

własnie nie mam ETKI -moż mi to sprawdzisz?? WVWZZZ6NZYY536172 1,4mpi akk bede bardzo wdzieczny za pomoc
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""bejger""]własnie nie mam ETKI -moż mi to sprawdzisz?? WVWZZZ6NZYY536172 1,4mpi akk bede bardzo wdzieczny za pomoc[/quote]
Ale co niby sprawdzić?? Po VIN nic mi nie pokaże. rok modelowy potrzebuję. Poza tym do tego typu zapytań jest inny wątek. Ale tak czy inaczej musisz uściślić co mam ci sprawdzić.
Awatar użytkownika
wilczek247
Początkujący
Początkujący

bejger sorki nie doczytałem dokładnie twojego posta
ŁUK@$Z
Awatar użytkownika
wilczek247
Początkujący
Początkujący

dziś podczas wymiany filtra powietrza zauważyłem w obudowie taką dziwną klapkę i zastanawiam się po co to jest i jak to działa??
fotka z zaznaczonym punktem o który mi chodzi: http://img825.imageshack.us/i/beztytuuomw.jpg/
ŁUK@$Z
b
bejger
Newbie
Newbie

ta klapka to ciepłe zimne powietrze...
Awatar użytkownika
twist_r
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: twist_r »

koledzy mam takie zapytanie, po ta czarna pokrywa na deklu od zaworow przy 3 zaworze jest taki "wypust" z ktorego na wolnych obrotach leci sobie powietrze, jak podniose obroty i opuszcze to z tego wlasnie wypustu leci olej ktory zalewa mi caly front silnika. o co tu chodzi?? co to jest?? po co to? czy to nie powinno byc jakos zaslepione, czy jakas rurka, wezyk od tego powinien gdzies sobie isc... pomozcie prosze, nie daje mi to spokoju. moja pola ma silnik 1.4 mpi akk 60 konikow. martwi mnie to. pozdrawiam.
twist_r
b
bejger
Newbie
Newbie

wydaje mi sie się że jest to odpowietrzenie wiec powinien isc węzyk do obudowy filtra.jak cos zrob foto.
Awatar użytkownika
twist_r
Raczkujący
Raczkujący

sek w tym ze tam nie mam zadnego wezyka ani sladu po nim:( foto na kom moge rzucic.pw
twist_r
Awatar użytkownika
twist_r
Raczkujący
Raczkujący

jedno jest pewne, nie mam tego wezyka co idzie do oslony. czy moge go jakos sam zrobic czy jest on jakis specjalny?? interesujace jest to ze mam polo 3 rok, i dopiero teraz zaczal pluc olejem, wczesniej juz nie mialem wezyka...
twist_r
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”