Witam, jestem wlanie w posiadaniu zestawu głośnomówiącego nokii ck-7w i stad moje pytanie, czy miał już ktoś doczynienia z podłączeniem go do oryginalnego radyjka rcd 200
Witam wszystkich na tym forum. Jestem tu nowy a to dlatego że właśnie stałem się posiadaczem VW Polo z 2008 roku 1.2 44kW - 5 drzwi. I od razu mam pytanko odnośnie fabrycznej instalacji audio w tych samochodach. Czy ktoś się orientuje jak jest z głośnikami w tylnych drzwiach. Maskownice są czyli miejsce też powinno być nie wiem tylko czy głośniki tam fabrycznie są czy nie ma. Mam fabryczne radio (takie zabudowane w konsolę ) Nie wiem czy jest instalacja na 4 głośniki czy tylko na 2 (+ wysokotonowe w przdnich słupkach.- coś tam syczy chyba ) Na radiu jest jeden przycisk do Bal/Fad czyli prawo lewo i przód tył ale działa tylko Bal a Fad jest jak by nie aktywne bo nie da się wejść w takie ustawienie. Czy jeśli były by podłączone głośniki do radia to opcja była by dostępna? Może miał już ktoś z tym jakieś dośwaidczenia . Bardzo proszę o porady. Nie chcę zmieniać nagłośnienia , głośników czy radia z wzmacniaczem ... chodzi mi tylko czy da się podłączyć głośniki w tylnych drzwaich i czy są już tam kable fabrycznie. Polo 2008r. 1.2 Trendline 60 KM. Krajowy z salonu.
Najlepiej jakbyś ściągnął boczek. Pewnie nie będzie tam dystansu a tylko zaślepka na otworze. Instalacja może kończyć się na słupku B. Ogólnie nie ma się co nadmiernie nastawiać na pełną instalację bo jak czegoś nie ma fabrycznie to VW oszczędza na wiązkach.
Posiadam w aucie navigacje RNS310,oraz kierownice multifunkcyjna i chcialbym w pelni z niej skorzystac.W aucie nie ma instalacji pod bluetooth,co bym potrzebowal zeby cieszyc sie z kierownicy w pelni i zeby tel.wspolpracowal z radiem.
Ale jesli auto jest na gwarancji to powinien to zrobić ASO. A w ich wykonaniu to bywa bardziej bolesne. Oni nie uznają np dokładania wiązek jeśli oryginalnie szło we wspólnej wiązce tylko wymieniają na właściwą:)
Pytałem się o tempomat w ich wykonaniu. Nie dołożą wiązki z kilkoma kablami. Wg nich trzeba zmieniać całą wiązkę kokpitu.
Rzeczywiście nie zauważyłem, że tam jest RCD310. Choć nie wykluczone, że będzie działał z 310. Zawsze możesz skorzystać z 000 051 433C, kupisz w ASO za 1100 zł. Zagadaj za ile by Ci założyli w ASO zestaw do posiadanej navi.
Po vinie powinni też wiedzieć czy auto jest wstępnie przygotowane pod bt.
Napisalem juz do nich w tej sprawie.Moze jest wstepnie przygotowane,bo mam tam wszystko procz wlasnie zestawu,o tym nie pomyslalem :)Myslalem o tym zestawie co mi zaproponowales,ale to zewnetrzny zestaw,z kierownicy multifunkcyjnej nie bede mogl korzystac,wolalbym taki fabryczny co na allegro mi podales ale pod RNS310.Z tego co dzisiaj udalo mi sie wyszukac na necie to zestawu do polo nie ma premium,tylko START.Polo nie ma komputera MFA Plus i nie bedzie na fisie widoczne i podobniez na navigacji tez.Mozna tylko odbierac i wybierac polaczenia,nic wiecej.Polo ma okrojona wersje tego zestawu fabrycznego w porownaniu do wiekszych braci.
Zdecydowanie rozumiem to, że chciałbyś jak najbardziej zintegrowane. Sam mam w radiu Pioneera zestawik bt i bardzo sobie to chwalę. Wkurza tylko wóczas jak jestem koło auta i radio mnie przejmuje (bt mam na stałe włączone). Oczywiście z poziomu tel można odebrać na aparat ale nie zawsze się pamieta:)
Oryginalny mikrofon jest montowany w lampkę na podsufitce ale mój kolega z ASO mówił, że jak już montują to często na słupku a (ja tak mam) bo lepiej ponoć słychać.
Jezeli cena bedzie podobna do tego zestawu zewnetrznego dostepnego w akcesoriach to sie zdecyduje.Chociaz ten zewnetrzny elegancko wyglada,ale trzeba z jego poziomu odbierac polaczenia,a mam kierownice i wolalbym z niej korzystac i navigacji RNS310.Zlapalem jakiegos usera na forum passata ktory ma polo wlasnie z fabrycznym zestawem i RNS310,moze mi odpisze jak to dziala i czy warto.Bo jak faktycznie mozna tylko odbierac polaczenia i konczyc,a do tego RNS310 nie wyswietla kontaktow to sie na to nie zdecyduje.
Witam !!!
Ja mam pytanie na temat : http://allegro.pl/promo-goclever-navioc ... 21009.html miał ktoś tu na forum lub widział jak działa to urządzenie ?
Czy warto sobie głowę zawracać ?
Przede wszystkim chodzi mi o radio i navi plus jakiś filmik muza z karty SD ?
Wszelkie wskazówki mile widziane.
Pozdrawiam.
Witam mam pytanie ponieważ jestem kompletnie zielony w tych sprawach jak wyjąć oryginalne radio z mojej polówki?? Jeśli temat już był to bym prosił link ponieważ nie mogłem znaleźć.