Wiem, że temat był już wałkowany ale mam takie pytanie. Otóż pękła mi szpilka przy kolektorzy wydechowym. Coś mi nie pasowało, widziałem, że dookoła jednej szpilki głowica jest osmalona od spalin, złapałem za szpilke i ją wyciągnąłem rękami... Pękła dość nieszczęśliwie bo ok 0,5 cm wewnątrz głowicy. Narazie żaden mechanik nie podjął się wyciągnięcia jej. Chcą ściągać głowice. Auto ma 250 tyś przejechane, mam gaz CNG, auto jeździ na syntetyku oleju, nie bierze mi ani grama, naprawdę chciałbym tego uniknąć. Jakie mogą być konsekwencja tej urwanej szpilki w dłuższym okresie czasu? Np do pół roku, Jak mi wydmucha uszczelke, że już naprawde będzie go słychać to pewnie wtedy się zdecyduje, ale czy narazie może tak pojeździć? Jak uważacie
Polo 1999 1.4 AKV
205 000 km Gaz ziemny!
6 l/100 km
siemka moj ojciec ma to samo w cordobie silnik APQ kupilismy auto i nie widzielismy tego dopiero po jakims czasie zauwazylismy czarny smog na silniku od spalin. Tak samo jak u kolegow sruba urwana ok 0.5 cm w glowicy. Jak to najtaniej zrobic bez sciagania glowicy ?
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
To da się bez problemu wykręcić. Bez ściągania głowicy sam tego doświadczyłem w garażu. Odkręcamy pas przedni żeby było dojście u mnie było to utrudnione ze względu na nabitą klimę. Nie chciałem spuszczać czynnika więc opuściłem tylko pas na dół. Zdjąłem kolektor bo i tak szpilka pękła przy dokręcaniu. Napunktowałem śrubę na środku wywierciłem otwór i wykręciłem resztki wy krętakiem http://allegro.pl/yato-yt-0590-zestaw-w ... 17298.html podobnym do tych tylko produkcji radzieckiej. I po skrawie nowa szpilka i wszystko śmiga. W najgorszym wypadku można te resztki szpilki rozwiercić i nagwintować M8 albo M10 i rozwiercić otwór w kolektorze lub dorobić szpilkę z jednej M10 z drugiej M8.Lub zastosować takie coś http://allegro.pl/zestaw-do-naprawy-gwi ... 84854.html do naprawy gwintów wszystko do zrobienia bez ściągania głowicy.
przepraszam z góry za odejście od tematu ale nigdy przenigdy nie decydujcie się na tak lipne wykretaki jak YATO - już 3 mi pękły podczas próby wykręcenia śruby i nie fajnie później jest je wyjąć...
Witam
troszeczkę odkopie
chce się zabrać za wymianę uszczelki kolektora wylotowego w polo 6n 98r 998ccm
Boje się ze okręcę szpilki.
ale już trzeba bo coraz bardziej okopcone. mechanik przy wymienię rozrządu sie nie podjoł.
Pytanie:
1. wd 40 i czekać. kilka razy młotkiem WD 40 i tak kilka razy a później trochę szczęścia:) dobry plan?
2. czy muszę wymienić szpilki?