sorki ze moze nie ten temat ale w opcji szukaj nie znalazłem tego :acute:
otóż chodzi mi o wygłuszenie wewnętrznej strony blachy matami app
co o tym sądzicie czy pasowalo by odrazu wygłuszyc zewnętrzną strone blachy?
jak zamontowac dystans mdf? do tego dystansu plastikowego co jest fabrycznie montowany go przykręcic?
[quote=""krzysiektoudi""]sorki ze moze nie ten temat ale w opcji szukaj nie znalazłem tego :acute:
otóż chodzi mi o wygłuszenie wewnętrznej strony blachy matami app
co o tym sądzicie czy pasowalo by odrazu wygłuszyc zewnętrzną strone blachy?
jak zamontowac dystans mdf? do tego dystansu plastikowego co jest fabrycznie montowany go przykręcic?[/quote]
kolego checi troche i przejrzenie tematow na ten temat . Jesli juz bierzesz sie za wygluszenie wrot to uzyj do tego mat GMS lub STP Silver a nie app to raz , dwa wf lepiej umiescic na dystansie z mdf'u niz na jakims kawalku plastiku ( takze dorabianie cie czeka ) , wyglusza sie wewnetrzna i zewnetrzna strone aby powstala komora zamknieta tu akurak komora drzwi , aby uzyskac lepsza sztywnosc to zewnetrzna strone tzn otwory montarzowe drzwi zakryj blacha alu o grubosci powiedzmy 1 mm i na to klej maty
Ps, ja u siebie robilem matami stp ladnie sie ukladaja i klopotow nie ma , dustans zrobilem na alu blasze o gr 0.5 cm i dystansie z mdf'u , otwory technologiczne zakrylem blacha 1 mm i wewnetrzna jak i zewnetrzna stronne okleilem najlepiej jak umialem tymi matami , blache z otworow montarzowych w kazdej chwili moge odkrecic , bo nie wiadomo co w dzwiach moze sie zepsuc i tym sposobem ulatwilem sobie sprawe bo nie bede musial zrywac mat a potem od nowa klasc i kupywac co za tym idzie jak cos padnie , fot nie stety tylko nie mam z prac nad tym ale sa dostepne w sieci na tym(czego jeszcze nie widzialem) czy innym forum sca
Witam
No więc posiadam POLO III. Mam w nim standardowe radio VW ALPHA. Wyczytałem, że ma ono moc 2 x 20 W. Jestem laikiem odnosnie sprzętu CAR AUDIO. Obecnie mam jeszcze standardowe głośniki od producenta.
Chce wymienić radio a także głośniki. Nie zależy mi na krystalicznej jakości dźwięku ale chciałbym, żeby w miarę tanim kosztem zakupić radio + głośniki i do tego aby to wszystko "w miarę" ładnie grało
Wymagania co do radia:
- Najważniejsze to USB. Na tym najbardziej mi zależy.
Nie mam otworów w drzwiach na głośniki. Jedynie w podszybiu a także w półce z tyłu. Chciałbym włożyć coś słabszego do podszybia a coś lepszego na tył. Problem w tym, że nie wiem jak miałbym to wszystko podłączyć.
Co o tym myślicie i co mi byście doradzili?
Myślałem nad zakupem Transmitera FM do tego obecnego radia. Chce iść po jak najmniejszych kosztach. Czytałem o tych Transmiterach. Ponoć nie warto - szumy, szumy, szumy