[6N2] Światła do jazdy dziennej LED - ma ktoś?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
grzegorzch
Newbie
Newbie
Kontakt:

[6N2] Światła do jazdy dziennej LED - ma ktoś?

Post autor: grzegorzch »

Witam

Jest ktoś, kto ma zamontowane w swoim Polo 6N2 światła do jazdy dziennej LED? Jeśli tak, to prosiłbym o przesłanie zdjęć. Zastanawiam się gdzie je zamontować. Nie chciałbym ich instalować zamiast halogenów przeciwmgielnych.
Pozdrawiam
Grzegorz Ch.
j
jagadal
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: jagadal »

Podłączając się do tematu:
Jeśli ktoś montował to do którego kabla wpinał "+" bo musi to być przewód w którym pojawia się napięcie po włączeniu zapłonu. Mam już założone lampy ale nie wiem gdzie podpiąć "+"
s
stillo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: stillo »

ja mam Philipsy DLR 4, + do aku a - do kabla z pozycyjnych(żółty) i cała filozofia :) tyle ze lampy mają sterownik i wlaczaja się zaraz po odpaleniu silnika a wylaczaja jak wlączam normalne światła.
Obrazek
j
jagadal
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""stillo""]ja mam Philipsy DLR 4, + do aku a - do kabla z pozycyjnych(żółty) i cała filozofia :) tyle ze lampy mają sterownik i wlaczaja się zaraz po odpaleniu silnika a wylaczaja jak wlączam normalne światła.[/quote]
Stillo a możesz wrzucić fotkę tego podpięcia?

Też mam te lampy i w instrukcji jest napisane, że + i - podpina się na akumulator, a sterownik (pomarańczowy) do pozycyjnych.

Problem jest taki, że jak podpinam do akumulatora to lampy świecą cały czas. Dlatego plus powinien być chyba podpięty do kabla w którym płynie prąd po włączeniu zapłonu a nie na żywca podpinać do akumulatora. Chodzi mi właśnie o pomoc w znalezieniu odpowiedniego kabla do którego mogę wpiąć +
s
stillo
Mały interesant
Mały interesant

Trochę się rozpędziłem z tym podłączeniem ;)

Tak jak pisałeś, + i - do aku a ten od sterownika do kable od pozycyjnych-znalazlem go poprzez dotykanie styków i zaświecenie się niebieskiej lampki na sterowniku świateł. U mnie też świeciły po podłączeniu ale tylko ok 30sekund. Po przejechaniu paru km i wyłączeniu zapłonu również się świecą ale ok 15 sekund i gasną.
Obrazek
Awatar użytkownika
grzegorzch
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: grzegorzch »

Jak ktoś zamontował światła, to może podesłać zdjęcie przodu samochodu. chodzi mi w których miejscach są zamontowane światła i jak to ogólnie wygląda.
Pozdrawiam
Grzegorz Ch.
s
stillo
Mały interesant
Mały interesant

na PW masz zdjęcie
Obrazek
j
jagadal
Raczkujący
Raczkujący

JUŻ DZIAŁAJĄ :grin: PHILIPS DayLights4

Obrazek Obrazek Obrazek
f
fafa69
Newbie
Newbie

Post autor: fafa69 »

Witam
Jakie światła do jazdy dziennej polecacie do Polo IV rok 2008.
Zadam jeszcze jedno pytanie. Gdzie znajdę info na temat odczytów WAG dla silnika BWB 1,4 TDI ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”